Tulajdonos után nevet is vált a magyarországi Vodafone

2023 / 01 / 16 / Bobák Áron
Tulajdonos után nevet is vált a magyarországi Vodafone
Egyesek már tudni vélik, hogy mi lesz az új neve a 4ig és a magyar állam által nemrég felvásárolt telekommunikációs cégnek.

A 444.hu arról írt, hogy iparági forrásokból úgy értesültek, hogy a szolgáltató új neve One lesz, ami angolul az egyes számot jelenti. Ezt az értesülést támasztja alá, hogy a 4ig-nek az albán valamint a montenegrói telekommunikációs vállalata is One néven fut, az informatikai cég pedig nemrég megszerezte a one.hu domainnevet is.

A 4ig múlt hétfőn tette közzé, hogy megkötötték a végleges adásvételi szerződést a Vodafone Magyarország felvásárlására, amelynek az Antenna Hungárián keresztül a magyar informatikai vállalat lesz a többségi tulajdonosa. Ők 51%-os részesedéssel fognak rendelkezni a telekommunikációs cégben, míg a tulajdonrész 49%-a a Corvinus Befektetési Zrt.-n keresztül a magyar államhoz kerül. Ahogy arról a Portfolio beszámolt, a Vodafone Magyarország értékét korábban 660 milliárd forintban állapították meg, de ahogy arra Jászai Gellért, a 4ig elnöke felhívta a figyelmet, a cégérték nem feltétlenül azonos a vételárral, amit számos tényező befolyásolhat. Annyi biztos, hogy a 4ig az akvizíció egy részét kölcsönökből fedezi, a Magyar Közlönyben január 8-án megjelent kormányhatározat szerint pedig ehhez 170 milliárd forintot a Magyar Fejlesztési Bank biztosít számukra.

A magyar állam érdekeltségébe kerül a Vodafone Magyarország A brit telekommunikációs vállalat hétfőn jelentette be, hogy 715 milliárd forintos üzlet keretében megválik a Magyarországi érdekeltségétől, amelynek új tulajdonosa a 4iG Nyrt., valamint a Corvinus Zrt.-n keresztül a magyar állam lesznek.

A Világgazdaság eközben arról írt, hogy a Vodafone valószínűleg az utóbbi időben jelentős ütemben halmozódó adósságállományának a csökkentése érdekében döntött úgy, hogy megválik a magyarországi érdekeltségétől, a tranzakcióból befolyó nagyjából 1,7 milliárd eurót is ennek csökkentésére fogják fordítani. A lap ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a Vodafone hosszú távú adóssága tavaly már elérte a 67,5 milliárd eurót, ami a saját tőkéjének a 116%-a.

A névváltással kapcsolatban érdekes véletlen, hogy a Vodafone Magyarország alig néhány hónapja költözött új székházba, az irodáikat a Budaörsi út mellett nemrég elkészült Budapest One irodaházban rendezték be. A költözésre nem a tulajdonosváltás miatt volt szükség, hanem mert a UPC felvásárlása után a vállalaton belül mostanra fejeződött be az az informatikai és infrastrukturális átállás, amelynek eredményeként a vállalat mobilszolgáltatóból egy konvergens szolgáltatóvá vált, ez pedig indokolta, hogy az eddig több helyen működő irodáikat egy helyre vonják össze. A Vodafone december elején ennek a transzformációs folyamatnak a lezárása jegyében mutatta be az új, mobil és vezetékes szolgáltatásokat is tartalmazó Vodafone One szolgáltatását is, ám ha igazak a névváltásról szóló hírek, akkor ennek hamarosan minden bizonnyal új nevet kell majd találniuk.

(Borítókép: David Ramos/Getty Images)

Nevet vált a Telenor: Yettel néven folytatják márciustól Az egykor Pannon GSM néven indult szolgáltató 12 év után ismét megváltoztatja a nevét és a logóját is.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.