Tulajdonos után nevet is vált a magyarországi Vodafone

2023 / 01 / 16 / Bobák Áron
Tulajdonos után nevet is vált a magyarországi Vodafone
Egyesek már tudni vélik, hogy mi lesz az új neve a 4ig és a magyar állam által nemrég felvásárolt telekommunikációs cégnek.

A 444.hu arról írt, hogy iparági forrásokból úgy értesültek, hogy a szolgáltató új neve One lesz, ami angolul az egyes számot jelenti. Ezt az értesülést támasztja alá, hogy a 4ig-nek az albán valamint a montenegrói telekommunikációs vállalata is One néven fut, az informatikai cég pedig nemrég megszerezte a one.hu domainnevet is.

A 4ig múlt hétfőn tette közzé, hogy megkötötték a végleges adásvételi szerződést a Vodafone Magyarország felvásárlására, amelynek az Antenna Hungárián keresztül a magyar informatikai vállalat lesz a többségi tulajdonosa. Ők 51%-os részesedéssel fognak rendelkezni a telekommunikációs cégben, míg a tulajdonrész 49%-a a Corvinus Befektetési Zrt.-n keresztül a magyar államhoz kerül. Ahogy arról a Portfolio beszámolt, a Vodafone Magyarország értékét korábban 660 milliárd forintban állapították meg, de ahogy arra Jászai Gellért, a 4ig elnöke felhívta a figyelmet, a cégérték nem feltétlenül azonos a vételárral, amit számos tényező befolyásolhat. Annyi biztos, hogy a 4ig az akvizíció egy részét kölcsönökből fedezi, a Magyar Közlönyben január 8-án megjelent kormányhatározat szerint pedig ehhez 170 milliárd forintot a Magyar Fejlesztési Bank biztosít számukra.

A magyar állam érdekeltségébe kerül a Vodafone Magyarország A brit telekommunikációs vállalat hétfőn jelentette be, hogy 715 milliárd forintos üzlet keretében megválik a Magyarországi érdekeltségétől, amelynek új tulajdonosa a 4iG Nyrt., valamint a Corvinus Zrt.-n keresztül a magyar állam lesznek.

A Világgazdaság eközben arról írt, hogy a Vodafone valószínűleg az utóbbi időben jelentős ütemben halmozódó adósságállományának a csökkentése érdekében döntött úgy, hogy megválik a magyarországi érdekeltségétől, a tranzakcióból befolyó nagyjából 1,7 milliárd eurót is ennek csökkentésére fogják fordítani. A lap ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a Vodafone hosszú távú adóssága tavaly már elérte a 67,5 milliárd eurót, ami a saját tőkéjének a 116%-a.

A névváltással kapcsolatban érdekes véletlen, hogy a Vodafone Magyarország alig néhány hónapja költözött új székházba, az irodáikat a Budaörsi út mellett nemrég elkészült Budapest One irodaházban rendezték be. A költözésre nem a tulajdonosváltás miatt volt szükség, hanem mert a UPC felvásárlása után a vállalaton belül mostanra fejeződött be az az informatikai és infrastrukturális átállás, amelynek eredményeként a vállalat mobilszolgáltatóból egy konvergens szolgáltatóvá vált, ez pedig indokolta, hogy az eddig több helyen működő irodáikat egy helyre vonják össze. A Vodafone december elején ennek a transzformációs folyamatnak a lezárása jegyében mutatta be az új, mobil és vezetékes szolgáltatásokat is tartalmazó Vodafone One szolgáltatását is, ám ha igazak a névváltásról szóló hírek, akkor ennek hamarosan minden bizonnyal új nevet kell majd találniuk.

(Borítókép: David Ramos/Getty Images)

Nevet vált a Telenor: Yettel néven folytatják márciustól Az egykor Pannon GSM néven indult szolgáltató 12 év után ismét megváltoztatja a nevét és a logóját is.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.