Végre tényleg elindul a robotos pizzakiszállítás élesben

2021 / 04 / 13 / Rácz Tamás
Végre tényleg elindul a robotos pizzakiszállítás élesben
Évek óta jönnek a hírek jópofa robotokról, amelyek házhoz viszik a pizzát, de ezek mindig megrekednek prototípus-szinten. A Domino's viszont most tényleg elindítja a szolgáltatást.

Egy houstoni városnegyed, Woodland Heights lakói lesznek az elsők (az USÁ-ban biztosan), akiknek tényleg üzemszerűen kezdheti kihordani a megrendelt pizzát egy kiszállító robot. A Domino's pizzáit a Nuro robotjárműve viszi házhoz. A gép neve stílusosan: R2 és ez az első önvezető áruszállító Amerikában, amelynek közúti közlekedését minisztériumi szinten (US. Department of Transportation) engedélyezték.

A Domino's közleménye szerint a robotos rendelés csak az előre kifizetett, online rendelt pizzáknál vehető igénybe, mint választható szolgáltatás. Ha valaki az R2-vel kéri ki a pizzáját, kap egy PIN-kódot és egy linket, ahol követheti, merre jár épp a robot. Amikor R2 megérkezik, üzenetet küld a vevőnek, aki a PIN-t egy érintőképernyőn bepötyögve veheti ki a felnyíló ajtó alól a pizzásdobozt.


2,74 méter hosszú, 1,1 méter széles, a tetején lévő LIDAR-ral együtt 186 centi magas a NURO R2. A jármű végsebessége 40 km/h. Az 1150 kilogramm tömegű önvezető minifurgon 190 kg-mal terhelhető.

PIN-kód bepötyögése után nyílik az ajtó a pizzafutár-roboton

Dennis Maloney, a Domino's innovációért felelős igazgatója azért még mindig óvatosan fogalmaz az új szolgáltatással kapcsolatban. Mint mondja, "izgatottan várják, miként fejleszthetik tovább az ügyfélélményt az autonóm kiszállítás tesztelése" során - szóval azért ez még mindig csak egy tesztüzem. Az önjáró pizzakiszállító robotok üzletileg is megalapozott életképességét illetve a lehetséges kockázatokat az ilyen és ehhez hasonló éles tesztek segítségével valószínűleg még továbbra is évekbe telik felmérni az ételkiszállítással foglalkozó vállalkozásoknak.

Ez is érdekelhet:

Jön az elektromos és az önvezető Volkswagen Transporter, még ha nem is ez lesz a neve A Volkswagen elektromos furgonja és kisbusza jövőre érkezik, az önvezető változatot 2025-re ígéri a cég.

Az elektromos motoroknál nem a minél gyorsabb újratöltés, hanem az akkucsere lesz a jövő útja A cserélhető akkus megoldás az elektromos autóknál nem aratott sikert, de az elektromos motorkerékpároknál még lehet belőle valami.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ezek a videók mutatják meg igazán, milyen fejlett kognitív képességekkel rendelkezik a Google új AI-asszisztense
Ezek a videók mutatják meg igazán, milyen fejlett kognitív képességekkel rendelkezik a Google új AI-asszisztense
A Project Astra megmosolyogtatóan ügyetlen rajzokról is gond nélkül megmondja, hogy mit ábrázolnak, ha pedig egymásután több képet mutatnak neki, akkor utólag is képes mindegyiket helyesen megnevezni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.