Jön az elektromos és az önvezető Volkswagen Transporter, még ha nem is ez lesz a neve

2021 / 03 / 04 / Rácz Tamás
Jön az elektromos és az önvezető Volkswagen Transporter, még ha nem is ez lesz a neve
A Volkswagen elektromos furgonja és kisbusza jövőre érkezik, az önvezető változatot 2025-re ígéri a cég.

A Volkswagen már négy éve, a 2017-es Detroiti Autószalon óta mutogat egy elektromos kisbusz-koncepciót. A cég a kezdetektől azt ígérte, hogy az ID. BUZZ tényleg eljut majd a sorozatgyártásig, most pedig már biztosra mondják, hogy 2022-ben megindul az összeszerelés.

Az eltelt évek alatt viszont az elektromos forradalom mellett az önvezető járművek forradalma is felpörgött, a Volkswagen pedig felismerte, hogy az új kisbusz illetve furgon remek alap lehet egy robotaxi vagy autonóm kisáruszállító kifejlesztéséhez is. A cég hannoveri haszonjármű-üzletága be is jelentette, hogy az ID. BUZZ lesz a VW első önvezető autója. Még egy grafikát is közöltek a prototípusról:

Az autonóm változatra a mostani tervek szerint 2025-ig kell majd várni. A Volkswagen az Argo AI nevű, önvezető autók fejlesztésére specializálódott cég és a MOIA fantázianevű autómegosztó szolgáltató tapasztalataival és K+F-támogatásával állítja össze el az új, sofőrmentes járművek technológiáját ésüzemeltetésük üzleti modelljét.

A vállalkozásban a VW társat is talált magának az autópiacon. A német cég a Forddal egyenlő arányban invesztál az Argo AI-ba, egymilliárd dollár értékben.

 

Ez is érdekelhet:

Ha te is úgy akarod, a Volkswagen elektromos kabriót is fog gyártani A VW felsővezetői a Twitteren, a Weibón és a LinkedInen várják az emberek véleményét arról, hogy szükség van-e egy elektromos kabrióra.

Az elektromos motoroknál nem a minél gyorsabb újratöltés, hanem az akkucsere lesz a jövő útja A cserélhető akkus megoldás az elektromos autóknál nem aratott sikert, de az elektromos motorkerékpároknál még lehet belőle valami.

Ezek a villanyautó-gyártók Kína Teslái Nio, Li Autó, Xpeng. Hallottál már róluk? Na ugye. Pedig mind a Teslához hasonlóan fényes, új csillagok.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Ilyen volt a világ legkülönlegesebb tömegközlekedési eszközén utazni 120 évvel ezelőtt
Ilyen volt a világ legkülönlegesebb tömegközlekedési eszközén utazni 120 évvel ezelőtt
A wuppertali függővasút még ma is üzemel, igaz, sokat változott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.