Videón ahogy valami hatalmas dolog telibe találja a Jupitert 2021 / 09 / 18 / Felkai Ádám

A Jupiter a Naprendszer legnagyobb bolygója, a gravitációs ereje pedig több kisebb égitestet is bevonz, ezek egy része pedig be is csapódik. A mi szempontunkból nézve ez remek dolog, mivel a hatalmas planéta így a Föld pajzsaként is funkcionál. Korábban egyébként egy cikk erejéig eltöprengtünk arról, hogy miként lehetne a Jupitert felrobbantani, és az eltűnése mit jelentene a bolygónk számára – erről itt lehet olvasni. Mindebből az is következik, hogy a becsapódások nem ritkák a bolygón, ugyanakkor ezek felére eleve a planétának a Földtől távoli felén kerül sor, másrészt csak néhány másodperces jelenségekről beszélünk, ráadásul az esemény utóhatásait is gyorsan eltüntetik a Jupiter gyorsan mozgó felhői. Mindennek ellenére, hála az amatőr csillagászoknak, az ilyen eseményeket az utóbbi időben elég gyakran rögzítik. A legutóbbi, a videón megtekinthető becsapódást José Luis Pereira csillagász rögzítette, és ez a nyolcadik alkalom, hogy egy ilyen eseményt sikerült megörökíteni. Azonban láthatóan sűrűsödik az utóbbi időben a megörökített események száma, hiszen ilyesmire először 1994-ben került sor, majd ezt követően 2009-ben, majd azután elég gyakori mód 2010-ben, 2012-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2019-ben, 2020-ban és most tehát 2021-ben. Forrás: IFLScience
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.