Visszahívták mind a négyezer Tesla Cybertruckot, hogy a cég sufnituninggal kijavítson egy komoly hibát

2024 / 04 / 22 / Pőcze Balázs
Visszahívták mind a négyezer Tesla Cybertruckot, hogy a cég sufnituninggal kijavítson egy komoly hibát
Rájár a rúd a Teslára: az elektromos autók közötti egyre élesedő árverseny, majd egy tízszázalékos leépítés után vissza kellett, hogy hívják az összes eddig értékesített Cybertruckot. A ludas egy rosszul felszerelt borítás a gázpedálon, a megoldást egy fúró és egy szegecs jelentik.

Ha igaz az, amit decemberben írtunk a Rakétán, és valóban a Tesla sorsa múlhat a retrofuturisztikus, brutalista autón, akkor lehetséges, hogy a vállalatnak a mostaninál is nagyobb gondjai lesznek a jövőben. Ugyan a jármű egy videó szerint még egy áradással is megküzd, állítólag közben rozsdásodik, nem csak akkor, ha egy patakon hajtunk át vele, hanem egyszerűen az esőtől is. Ha ez nem lenne elég, az Ars Technica most arról írt, hogy

mind a 3 878 darabot vissza kellett hívnia a gyártónak egy apró, de rendkívül veszélyes hiba miatt.

Amint azt a cikk összefoglalja, azért, hogy a gázpedál a Cybertruck külsejéhez illeszkedjen hangulatában, egy fémhatású borítást kapott. Azonban a gyártási folyamat során eltértek a gyártási tervtől, és szappant is alkalmaztak az alkatrész felszerelésekor, ami csökkenti annak a tapadását. Mindez azért különösen veszélyes, mert a borítás elcsúszhat felfelé, majd ott megakadhat, ezzel teljesen lenyomva a pedált, gyakorlatilag padlógázt adva. Ez akár hatszáz lóerőnél és három tonnánál igencsak balesetveszélyes.

A The Verge-ön már arról is olvashatunk, hogy mi a megoldás a helyzetre: egy szegecs, amit fél perc alatt rögzítenek a cég szakemberei, hogy az meggátolja az alkatrész mozgását.

A szervizdokumentum szerint csak az jelenthet nagyobb problémát, ha a borítás és a pedál között már nagyobb a távolság fél centiméternél, ebben az esetben a teljes pedált cserélni kell. Ha nem lett volna amúgy is nehéz összehozni ennek a különleges járműnek a gyártását, ha a szektor épp nem egy árháború közepén lenne, ha a vezérigazgató nem kérne éppen dollártízmilliárdokkal nagyobb fizetést, miközben a híre egyre jobban árt az eladásoknak, és leépíti a munkatársai tizedét, akkor is bosszantó lenne egy ilyen hiba. Így pedig különösen az.

(Borítókép: Mert Alper Dervis/Anadolu via Getty Images)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.