Visszavonulót fújt a WhatsApp, miután több ország nekiment az új adatvédelmi intézkedésének

2021 / 06 / 03 / Perei Dóra
Visszavonulót fújt a WhatsApp, miután több ország nekiment az új adatvédelmi intézkedésének
A The Next Web írt róla még múlt héten, hogy a döntés visszavonása ellenére a rendszer alkalmanként azért továbbra is figyelmezteti majd a felhasználókat a változásokra.

Nemrég mi is beszámoltunk arról itt a Rakétán, hogy január eleje óta a WhatsApp egy felugró üzenetben jelzi a felhasználóknak, hogy amennyiben május tizenötödikéig nem fogadták el új adatvédelmi irányelveit, nem tudják majd tovább használni az alkalmazást. Bár a módosítások elsősorban az üzleti és magánfelhasználók közti üzenetváltásokra korlátozódtak, az új szabályzat a Facebook felé történő adatmegosztással kapcsolatban is számos aggályt felvetett, legfőképpen azt, hogy a WhatsApp valamennyi személyes adatot, így többek között

telefonszámot, IP címet és egyéb eszközinformációkat is megoszthat az anyacéggel saját fejlesztéseihez történő felhasználására.

A változásokkal kapcsolatos tájékoztató üzenet kiváltotta a felhasználók haragját, melynek következtében a WhatsApp egy blogposztban magyarázkodott, és próbálta lecsillapítani a kedélyeket azzal, hogy február nyolcadikán még senkinek sem függeszti fel a fiókját, a május tizenötödikei dátumból azonban nem enged, arra továbbra is érvényes az ultimátum. Azzal viszont úgy tűnik nem számoltak, hogy lépésük Indiában kormányzati szintű ellenállásba ütközik (az ország a WhatsApp legnagyobb piaca), de Németország és Törökország is hangot adott nemtetszésének, és különböző korlátozó intézkedéseket fogalmazott meg a Facebook tulajdonát képző applikációval szemben. A nyomás hatására pedig a cég végül meghátrált.

(Forrás: The Next Web, fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

A titkosított csevegőapp sem mentette meg Észak-Európa bűnszervezeteit Március 10-én az Europol bejelentette, hogy Belgiumban, Franciaországban és Hollandiában különféle bűnüldöző szervekkel együtt sikerült feltörniük a SKY ECC csevegőapp titkosítását és így komoly bűnszervezeteket számoltak fel. A SKY ECC cáfolta, hogy az európai bűnüldöző szervek veszélyeztetnék a titkosított üzenetküldő platformot.

Egyre többen használnak titkosított üzenetküldőket Az egyre gyakoribb adatvédelmi botrányok mellett Donald Trump, sőt Elon Musk is hozzájárult ahhoz, hogy  a Telegram és a Signal nevű csevegőprogram népszerűsége minden várakozást felülmúlt az elmúlt hónapban.

WhatsAppot használsz? Fontos biztonsági funkciókat mutatunk A WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás sokkal több információt lát rólunk, mint hinnék, így többek között az akkumulátor töltöttségi szintjét, a térerőt és az operációs rendszert is. Pár egyszerű lépésben azonban tehetünk ellene, hogy a telefonunk közösségi átjáróházzá váljon.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A kamera jó gyorsan – körülbelül 10 másodperc alatt “levetkőztet” bárkit. Természetesen mesterséges intelligencia hajtja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.