Visszavonulót fújt a WhatsApp, miután több ország nekiment az új adatvédelmi intézkedésének

2021 / 06 / 03 / Perei Dóra
Visszavonulót fújt a WhatsApp, miután több ország nekiment az új adatvédelmi intézkedésének
A The Next Web írt róla még múlt héten, hogy a döntés visszavonása ellenére a rendszer alkalmanként azért továbbra is figyelmezteti majd a felhasználókat a változásokra.

Nemrég mi is beszámoltunk arról itt a Rakétán, hogy január eleje óta a WhatsApp egy felugró üzenetben jelzi a felhasználóknak, hogy amennyiben május tizenötödikéig nem fogadták el új adatvédelmi irányelveit, nem tudják majd tovább használni az alkalmazást. Bár a módosítások elsősorban az üzleti és magánfelhasználók közti üzenetváltásokra korlátozódtak, az új szabályzat a Facebook felé történő adatmegosztással kapcsolatban is számos aggályt felvetett, legfőképpen azt, hogy a WhatsApp valamennyi személyes adatot, így többek között

telefonszámot, IP címet és egyéb eszközinformációkat is megoszthat az anyacéggel saját fejlesztéseihez történő felhasználására.

A változásokkal kapcsolatos tájékoztató üzenet kiváltotta a felhasználók haragját, melynek következtében a WhatsApp egy blogposztban magyarázkodott, és próbálta lecsillapítani a kedélyeket azzal, hogy február nyolcadikán még senkinek sem függeszti fel a fiókját, a május tizenötödikei dátumból azonban nem enged, arra továbbra is érvényes az ultimátum. Azzal viszont úgy tűnik nem számoltak, hogy lépésük Indiában kormányzati szintű ellenállásba ütközik (az ország a WhatsApp legnagyobb piaca), de Németország és Törökország is hangot adott nemtetszésének, és különböző korlátozó intézkedéseket fogalmazott meg a Facebook tulajdonát képző applikációval szemben. A nyomás hatására pedig a cég végül meghátrált.

(Forrás: The Next Web, fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

A titkosított csevegőapp sem mentette meg Észak-Európa bűnszervezeteit Március 10-én az Europol bejelentette, hogy Belgiumban, Franciaországban és Hollandiában különféle bűnüldöző szervekkel együtt sikerült feltörniük a SKY ECC csevegőapp titkosítását és így komoly bűnszervezeteket számoltak fel. A SKY ECC cáfolta, hogy az európai bűnüldöző szervek veszélyeztetnék a titkosított üzenetküldő platformot.

Egyre többen használnak titkosított üzenetküldőket Az egyre gyakoribb adatvédelmi botrányok mellett Donald Trump, sőt Elon Musk is hozzájárult ahhoz, hogy  a Telegram és a Signal nevű csevegőprogram népszerűsége minden várakozást felülmúlt az elmúlt hónapban.

WhatsAppot használsz? Fontos biztonsági funkciókat mutatunk A WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás sokkal több információt lát rólunk, mint hinnék, így többek között az akkumulátor töltöttségi szintjét, a térerőt és az operációs rendszert is. Pár egyszerű lépésben azonban tehetünk ellene, hogy a telefonunk közösségi átjáróházzá váljon.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
A kecskeméti Neumann János Egyetem az eddig online ChatGPT-kurzusokat kínáló magyar startuppal, a Promptmasterrel együtt indítja a szabadon választható képzést 2024 tavaszán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.