A legújabb városi közlekedési eszköz, az elektromos deszka

2020 / 06 / 14 / Bobák Áron
A legújabb városi közlekedési eszköz, az elektromos deszka
Amióta a mikromobilitási szektor berobbant, a különböző cégek egymást túllicitálva próbálnak meg még kisebb, még praktikusabb járművekkel előállni, amikkel kényelmesen közlekedhetünk a városban. Néhányat már itt, a Rakétán is bemutattunk, mint például az összehajtható elektromos bicaj és a felfújható robogó, most pedig újabb taggal bővült a lista. Íme a Walkcar.

A japán Cocoa Motors találmánya tulajdonképpen egy elektromos gördeszka, de nevezhetnénk akár guruló laptopnak is, hiszen pont akkora, mint egy 13 colos laptop és mindössze 2,9 kg, vagyis egy hátizsákban is kényelmesen elfér.

Irányítani a testtömegünk áthelyezésével tudjuk, amit a Walkcar a benne elhelyezett szenzorok segítségével érzékel: ha kicsit előre dőlünk, elindul, ha hátra, akkor lassít, és ehhez hasonlóan kanyarodni is lehet vele. Ha leszállunk róla, a Walkcar automatikusan megáll, így nem kell attól félnünk, hogy a zebránál begurul a villamos elé.

A gyártó szerint a deszka végsebessége sport módban 16 km/h és a tíz fokos emelkedőkkel is megbirkózik, ha viszont megelégszünk a 10 km/h-s sebességgel, akkor egy töltéssel akár hét kilométert is megtehetünk vele.

(Forrás: Designboom, Fotó. Cocoa Motors)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.