A legújabb városi közlekedési eszköz, az elektromos deszka

2020 / 06 / 14 / Bobák Áron
A legújabb városi közlekedési eszköz, az elektromos deszka
Amióta a mikromobilitási szektor berobbant, a különböző cégek egymást túllicitálva próbálnak meg még kisebb, még praktikusabb járművekkel előállni, amikkel kényelmesen közlekedhetünk a városban. Néhányat már itt, a Rakétán is bemutattunk, mint például az összehajtható elektromos bicaj és a felfújható robogó, most pedig újabb taggal bővült a lista. Íme a Walkcar.

A japán Cocoa Motors találmánya tulajdonképpen egy elektromos gördeszka, de nevezhetnénk akár guruló laptopnak is, hiszen pont akkora, mint egy 13 colos laptop és mindössze 2,9 kg, vagyis egy hátizsákban is kényelmesen elfér.

Irányítani a testtömegünk áthelyezésével tudjuk, amit a Walkcar a benne elhelyezett szenzorok segítségével érzékel: ha kicsit előre dőlünk, elindul, ha hátra, akkor lassít, és ehhez hasonlóan kanyarodni is lehet vele. Ha leszállunk róla, a Walkcar automatikusan megáll, így nem kell attól félnünk, hogy a zebránál begurul a villamos elé.

A gyártó szerint a deszka végsebessége sport módban 16 km/h és a tíz fokos emelkedőkkel is megbirkózik, ha viszont megelégszünk a 10 km/h-s sebességgel, akkor egy töltéssel akár hét kilométert is megtehetünk vele.

(Forrás: Designboom, Fotó. Cocoa Motors)


Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
A PV5 első verzióját már tesztelik, várhatóan 2025-ben jelenik meg.
Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Elektromos autók táplálták energiával az ausztrál villamosenergia-hálózatot egy áramszünet alatt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.