Zártkörű lesz, de megtartják a világ egyik legnagyobb technológiai kiállítását
2020 / 05 / 19 / Bobák Áron
Zártkörű lesz, de megtartják a világ egyik legnagyobb technológiai kiállítását
A koronavírus-járványt érintő intézkedések enyhítésével mindenki tűkön ülve várja, hogy a dolgok visszatérjenek a régi kerékvágásba, de az IFA igazgatójának mai bejelentése azért emlékeztetett rá, hogy nem eszik olyan forrón a kását.

Bár a szerencsésebb országok már egymás után oldják fel a kijárási korlátozásokat és enyhítenek az eddigi intézkedéseken, a járványveszély továbbra sem múlt el, a Sars-Cov-2 ellen pedig egyelőre sem gyógyszer, sem védőoltás nem áll rendelkezésre. Emiatt a pandémia miatt bevezetett biztonsági intézkedések jelentős része, mint a zárt terekben való maszkviselés vagy a biztonságos távolság megtartása minden bizonnyal még hosszú ideig érvényben marad.

Azt már tudjuk, hogy Magyarországon legalább augusztus közepéig biztosan nem lesznek nagyobb rendezvények, koncertek, fesztiválok, de úgy tűnik, hogy a tömegrendezvények szervezésével kapcsolatban egyelőre külföldön is elég óvatosak. A kiszámíthatatlanság nem hozta könnyű helyzetbe a világ egyik legnagyobb technológiai kiállításának, az Internationale Funkausstellung Berlinnek (IFA) a szervezőit sem, akik ma jelentették be, hogyan fogják megtartani a rendezvényt.

A Barcelonai Világkongresszus (MWC) lefújása miatt az IFA Berlin az első nagyobb technológiai kiállítás lehet a januárban megrendezett Las Vegas-i Consumer Electronics Show óta, így érthető módon igen nagy igény mutatkozik rá, hogy megtartsák. Az MWC példája ugyanakkor intő jel, hogy a járvány milyen könnyen keresztülhúzhatja a nagyszabású terveket, így az IFA szervezői úgy döntöttek, hogy idén inkább egy kevésbé nagyszabású showt szerveznek, biztosítva a résztvevők biztonságát.

A tavaly 245 ezer látogatót és kétezer kiállítót vonzó eseményt így idén mindössze napi négyezer résztvevővel fogják megrendezni, négy különálló helyszínen. Az IFA szeretett volna lehetőséget biztosítani a kiállítóknak, a viszonteladóknak és az újságíróknak is, hogy bemutathassák és megismerhessék a legújabb termékeket, így egymással párhuzamosan négy különálló rendezvényt fognak szervezni a Messe Berlinben, amelyekre egyenként napi ezer látogatót engednek be. Mivel a rendezvény nyilvános része elmarad, így az egész show sokkal rövidebb is lesz, mindössze három nap alatt fogják megrendezni szeptember 3. és 5. között.

Jens Heithecker, az IFA ügyvezető igazgatója elmondta, hogy bár az idei rendezvény nem lesz nyitva a nagyközönség számára, azt tervezik, hogy online közvetítés formájában mindenki részt vehet majd a kiállításon.

(Fotó: IFA Berlin)

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!


Innovatív felhőrendszerek gazdaságos formában – Csúcsteljesítményű felhőszolgáltatás 5 napos ingyenes tesztlehetőséggel, havi 19.900 Ft + Áfa / hó-ért!
Prémium vezetési élmény, azonnali rendelkezésre állás és széles kínálat. Éljen a BMW vezető ajánlataival!
Most online, kényelmesen, egy helyen tekintheti meg a BMW azonnal elvihető készletmodelleit, melyek akár 0 km-es futásteljesítménnyel rendelkeznek. Válogasson a hagyományos belsőégésű, plug-in hibrid és elektromos BMW-k közül!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.