13 kategóriából hármat magyarok nyertek az Arany Teknős természetfotós pályázaton

2020 / 12 / 05 / Justin Viktor
13 kategóriából hármat magyarok nyertek az Arany Teknős természetfotós pályázaton
Az idei Golden Turtle fotópályázaton 12 magyar fotós képeit válogatták be az élmezőnybe, és közülük hárman első díjat nyertek.

Az Arany teknős Oroszország legnagyobb nemzetközi kulturális és ökológiai eseménye, amelyet a vadon élő állatok szépségének megünnepléséről szól. Az egyes jelölési kategóriák első helyezettjei 1000 dolláros pénzjutalmat kapnak. Ezen felül az Év fotósa díjazottja 2000 dolláros pénzjutalmat kap és számos különdíjat is kiosztanak.

A második és harmadik helyezettek is értékes díjakat és ajándékokat kapnak a fesztivál szponzoraitól és partnereitől. A verseny nyerteseit Moszkvában és Szentpéterváron állítják ki. Az Arany teknősre a világ minden tájáról érkeznek művészek, három fő és számos alkategóriában nyújtva be alkotásaikat.

A Golden Turtle idei fotópályázatra mindösszesen 108 országból érkeztek pályaművek, több mint 14 ezer fénykép. Az utolsó zsűrizési körökben 116 fotós maradt talpon, 166 képpel, ezek a képek már bekerülnek majd a verseny kiállításának anyagába és az erről kiadott albumba is. Ebben a végső gyűjteményben 12 magyar 20 fotója szerepel, amihez ezúton mi is gratulálunk!

(Forrás: Golden Turtle Kép: Golden Turtle)

Ez is érdekelhet:

Az év természetfotósa 2020 díjazott képei Egy tigrisről készült kép nyerte az Év természetfotósa 2020 versenyt. Szergej Gorskov képének címe “Az ölelés”, a díjat pedig London Természettudományi Múzeumában adták át.

Pareidolia, avagy latin ábécé és arab számok a pillangók szárnyain De ott vannak az arab számok is, és még ki tudja mi minden. A természet csodálatos művész, és ahogy a lepkeszárnyakat nézegetjük, valószínűleg impresszionista.

Ilyen nincs, és mégis van: fogaskerék egy rovarban Az apró ugráló rovar, az Issus coleoptratus fogazott fogaskerekeket használ ízületeiben, hogy pontosan szinkronizálja hátsó lábainak rúgásait, miközben előre halad.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Úton a korlátlan energia felé: rekordok a fúziós energiatermelésben
Úton a korlátlan energia felé: rekordok a fúziós energiatermelésben
Az Egyesült Királyságban a Joint European Torus (JET) létesítmény új fúziós energiakibocsátási rekordot ért el: 69,26 megajoule hőt termelt 0,21 milligramm tüzelőanyagból. Közben az amerikai US National Ignition Facility a befektetett energia majdnem kétszeresét állította elő.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.