2024-ben csatlakoztatják az első mozistúdiót a Nemzetközi Űrállomáshoz

2022 / 01 / 23 / Bobák Zsófia
2024-ben csatlakoztatják az első mozistúdiót a Nemzetközi Űrállomáshoz
Az Axiom Space és a Tom Cruise leendő űrbeli moziját gyártó Space Entertainment Enterprise multifunkciós szórakoztató-, és sportközpont modul létrehozását tervezi néhány éven belül.

A brit Space Entertainment Enterprise médiavállalat január 20-ai bejelentése szerint a cég megbízást adott az Axiom Space-nek egy többek között filmforgatásra alkalmas modul megépítésére, amely 2024-ben dokkol a Nemzetközi Űrállomáson, és amely az első multifunkciós helyszíne lesz az ISS-nek. Az SEE-1 egységet nem közvetlenül az űrállomáshoz, hanem az addigra elkészült nagyobb méretű Axiom állomáshoz fogják csatlakoztatni, így később, mikor a kereskedelmi egységet leválasztják az ISS-ről, az az Axiom Űrállomás része marad majd.

A modul nem csak az SSE számára szolgál majd a filmforgatásokhoz alkalmas helyszínként, hanem más cégeknek is lehetőséget nyújt a tartalomgyártásra, a vállalat ugyanis harmadik felek számára is kiadja a létesítményt. Ezzel megkezdődhet az űr, illetve az űrbeli állomások szórakoztatóipari kihasználása, amelyre eddig csak korlátozott lehetőség kínálkozott. Az orosz gyártású Vizov (a Kihívás) című film űrben játszódó jeleneteit például még nagyon szűkös körülmények között, stáb nélkül, a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó kozmonauták segítségével forgatták le tavaly októberben.

A Space Entertainment Enterprise egyelőre nem árult el sok részletet a projektről, de a tervezett időpontot már bejelentették, eszerint az új mozimodul 2024 decemberében kezdi meg működését, ami azt jelenti, hogy az Axiom Space első platformja már korábban el kell, hogy készüljön, ezt várhatóan 2024 szeptemberében fogják az ISS-hez csatlakoztatni. 2027-re integrálják mind a négy tervezett egységet, egy évvel később pedig készen áll majd rá az Axiom Űrállomás, hogy az ISS-től önállóan is működni tudjon és átvegye a helyét az addigra valószínűleg kiöregedő Nemzetközi Űrállomásnak.

Az Elena és Dmitrij Lesznyevszkij által alapított SEE felelős a Tom Cruise főszereplésével készülő, 2020-ban bejelentett mozifilm gyártásáért, amelyről egyelőre szintén nem érkeztek a cég bejelentésben új hírek, de a CNBC-nek küldött nyilatkozatukban elmondták: a film előkészítése jelenleg is zajlik.

(Fotó: Space Entertainment Enterprise, Axiom Space)

Oroszország megint megelőzi a világot az űrben - először forgatnak mozifilmet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén Stáb nélkül kell majd forgatnia az orosz rendezőnek és színésznőnek az ISS-en, ahová már elindultak a Szojuz MS-19 misszióval. Három kozmonauta is vállal kisebb szerepet a filmben, aminek űrbeli részét 10 nap alatt forgatják le.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Észak-Korea azt állítja, hogy sikeresen pályára állította az ország első kémműholdját
Észak-Korea azt állítja, hogy sikeresen pályára állította az ország első kémműholdját
Az észak-koreai KCNA állami hírügynökség közölte, hogy a múlt kedden indított Malligyong-1 műhold még aznap sikeresen alacsony Föld körüli pályára állt.
A Mars felszíne alatt szokatlan formációkat fedezett fel a kínai marsjáró
A Mars felszíne alatt szokatlan formációkat fedezett fel a kínai marsjáró
A Csuzsung rover adatai alapján a felszín alatt 35 méterrel egészen apró és több méteres kiterjedésű sajátos formációkat detektáltak kínai kutatók. A marsjáró egy évig működött a vörös bolygón, majd beszüntette tevékenységét és másfél éve nem mozdul. Valószínűleg a mindent belepő por akadályozza az ébredésben.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.