2024-ben csatlakoztatják az első mozistúdiót a Nemzetközi Űrállomáshoz

2022 / 01 / 23 / Bobák Zsófia
2024-ben csatlakoztatják az első mozistúdiót a Nemzetközi Űrállomáshoz
Az Axiom Space és a Tom Cruise leendő űrbeli moziját gyártó Space Entertainment Enterprise multifunkciós szórakoztató-, és sportközpont modul létrehozását tervezi néhány éven belül.

A brit Space Entertainment Enterprise médiavállalat január 20-ai bejelentése szerint a cég megbízást adott az Axiom Space-nek egy többek között filmforgatásra alkalmas modul megépítésére, amely 2024-ben dokkol a Nemzetközi Űrállomáson, és amely az első multifunkciós helyszíne lesz az ISS-nek. Az SEE-1 egységet nem közvetlenül az űrállomáshoz, hanem az addigra elkészült nagyobb méretű Axiom állomáshoz fogják csatlakoztatni, így később, mikor a kereskedelmi egységet leválasztják az ISS-ről, az az Axiom Űrállomás része marad majd.

A modul nem csak az SSE számára szolgál majd a filmforgatásokhoz alkalmas helyszínként, hanem más cégeknek is lehetőséget nyújt a tartalomgyártásra, a vállalat ugyanis harmadik felek számára is kiadja a létesítményt. Ezzel megkezdődhet az űr, illetve az űrbeli állomások szórakoztatóipari kihasználása, amelyre eddig csak korlátozott lehetőség kínálkozott. Az orosz gyártású Vizov (a Kihívás) című film űrben játszódó jeleneteit például még nagyon szűkös körülmények között, stáb nélkül, a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó kozmonauták segítségével forgatták le tavaly októberben.

A Space Entertainment Enterprise egyelőre nem árult el sok részletet a projektről, de a tervezett időpontot már bejelentették, eszerint az új mozimodul 2024 decemberében kezdi meg működését, ami azt jelenti, hogy az Axiom Space első platformja már korábban el kell, hogy készüljön, ezt várhatóan 2024 szeptemberében fogják az ISS-hez csatlakoztatni. 2027-re integrálják mind a négy tervezett egységet, egy évvel később pedig készen áll majd rá az Axiom Űrállomás, hogy az ISS-től önállóan is működni tudjon és átvegye a helyét az addigra valószínűleg kiöregedő Nemzetközi Űrállomásnak.

Az Elena és Dmitrij Lesznyevszkij által alapított SEE felelős a Tom Cruise főszereplésével készülő, 2020-ban bejelentett mozifilm gyártásáért, amelyről egyelőre szintén nem érkeztek a cég bejelentésben új hírek, de a CNBC-nek küldött nyilatkozatukban elmondták: a film előkészítése jelenleg is zajlik.

(Fotó: Space Entertainment Enterprise, Axiom Space)

Oroszország megint megelőzi a világot az űrben - először forgatnak mozifilmet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén Stáb nélkül kell majd forgatnia az orosz rendezőnek és színésznőnek az ISS-en, ahová már elindultak a Szojuz MS-19 misszióval. Három kozmonauta is vállal kisebb szerepet a filmben, aminek űrbeli részét 10 nap alatt forgatják le.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Hold rejtélyes pontjára, a Reiner Gamma területére érkezik egy speciális holdjáró flotta jövőre
A Hold rejtélyes pontjára, a Reiner Gamma területére érkezik egy speciális holdjáró flotta jövőre
A cég, amelynek februárban sikerült leszállóegységgel landolni a Holdon, újabb missziót tervez: a tervek szerint jövőre induló IM-3 során miniatűr holdjárók egész flottáját küldik a Reiner Gamma területére.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.