Oroszország megint megelőzi a világot az űrben - először forgatnak mozifilmet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén

2021 / 10 / 05 / Bobák Zsófia
Oroszország megint megelőzi a világot az űrben - először forgatnak mozifilmet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén
Stáb nélkül kell majd forgatnia az orosz rendezőnek és színésznőnek az ISS-en, ahová már elindultak a Szojuz MS-19 misszióval. Három kozmonauta is vállal kisebb szerepet a filmben, aminek űrbeli részét 10 nap alatt forgatják le.

Elindult a Szojuz MS-19 küldetés a bajkonuri űrközpont kilövőállomásáról, az űrhajó fedélzetén Anton Skaplerov hivatásos űrhajós mellett Julia Peresild színésznő és Klim Sipenko rendező utazik az ISS felé, ahol tizenkét napot fognak eltölteni, ezalatt pedig tíz napon át a készülő Vizov (Kihívás) című mozifilm űrben játszódó jeleneteit forgatják majd.

Oroszország ezzel megelőzi az amerikai missziót, amelyeknek keretében Tom Cruise főszereplésével készítenek majd filmet szintén a Nemzetközi Űrállomáson, de arról a filmről és a lehetséges forgatási időpontról még nem sokat lehet tudni. Ami biztos, hogy a Roszkoszmosz, a Channel One televízióscsatorna és a Yellow Black and White filmstúdió közös projektje már biztosan megvalósul, és így hamarosan kiderül, hogy milyen élményt nyújt egy igazi űrbeli körülmények között forgatott mozi, bár hozzá kell tenni, hogy az űrállomáson korábban is készült már számtalan felvétel, de ezek dokumentumfilmek vagy rövidfilmek voltak.

Sipenkót és Peresildet a helyszínen tartózkodó kozmonauták, Oleg Novickij és Pjotr Dubrov fogják segíteni a munkában, akik kisebb szerepeket is vállalnak majd, mivel arra nem volt lehetőség, hogy stábot is vigyenek magukkal. A filmesek pedig egyedül kell, hogy megoldjanak olyan feladatokat, amely a Földön nem az ő felelősségük: a rendező például az operatőri munkát is elvégzi majd. A forgatás hamar befejeződik és a filmesek 12 nap múlva Oleg Novickijjal együtt visszatérnek a Földre, míg Skaplerov márciusig az ISS-en marad.

A film témájával kapcsolatban a Roszkoszmosz már megosztott néhány részletet, ezek szerint a Kihívás egy orvosról szól majd, akinek váratlanul az űrállomásra kell majd utaznia, miután kiderül, hogy az egyik, az ISS fedélzetén megbetegedő űrhajóst a helyszínen tudja csak megoperálni.

(Spaceflight Now, Fotó: Anton Shkaplerov/Twitter)

További cikkek a témában:

Nemsokára kiválasztják a színésznőt, aki az első Nemzetközi Űrállomáson forgatott mozifilmben fog szerepelni Valószínűleg mégsem Tom Cruise, hanem a Roszkoszmosz lesz, aki először forgat filmet az ISS-en, a Vizov (Kihívás) című film főszereplőjét hamarosan kiválasztják.
Nyilvánosságra hozták, hogy ki lesz az első Nemzetközi Űrállomáson forgatott mozi főszereplője A Kihívás című film egy sebészről szól majd, akinek az űrben kell megoperálnia az egyik űrhajóst, mert az túl beteg a Földre való visszatéréshez. A színésznő és a rendező kiképzése júniusban elkezdődik és októberben indulnak az ISS-re.
Ennek a valóságshownak a fődíja egy látogatás a Nemzetközi Űrállomásra az SpaceX-szel A nyertes 10 napot fog eltölteni az ISS fedélzetén. Nem teljesen biztos, hogy ez jó ötlet.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.