2028-ra minden új Opel elektromos lesz Európában

2021 / 07 / 09 / Rácz Tamás
2028-ra minden új Opel elektromos lesz Európában
A nagy klasszikus autómárkák közül eddig az Opel mutatta be a legambiciózusabb villamosítási ütemtervet Európában.

A német márka, amely varrógépek gyártásával kezdte meg történetét 159 évvel ezelőtt, még az 1960-as években kezdte el használni azt az emblémát, amit ma is ismerünk. Az Opel most kiengedi a körből a villámot: teljes körű villamosítást hajtanak végre, méghozzá úgy, hogy a klasszikus, nagy autós cégek közül akár ők válhatnak elsőként tisztán elektromos autók gyártójává - legalábbis a mi kontinensünkön.

Michael Lohscheller, a cég vezérigazgatója az idéntől az Opelt is birtokló Stellantis óriásvállalat online konferenciáján, az elektromos mobilitással, átalakulással foglalkozó EV Day 2021-en tett merkáns bejelentéseket. „2028-tól az Opel kizárólag elektromos autókat fog kínálni legfontosabb piacán, Európában. A jövő autóipara elektromos – és az Opel ennek fontos része. Újra definiáljuk az Opelt,  fiatal, zöld és globális márkaként. A nettó nulla CO2 kibocsátású jövő felé haladunk.”


Michael Lohscheller és az Opel Mokka-e

Ezen felül megszületett a végleges döntés arról is, hogy az Opel visszatér Kínába. "Azt ígértük, hogy az Opel globális márkává nő – és ennek megfelelően cselekszünk is. Kína a világ legnagyobb autópiaca és bizonyosak vagyunk abban, hogy jövedelmezően tudunk majd ott növekedni. A kínai vásárlók érdeklődéssel várhatják az Opel újdonságait, az érzelmekre ható német márka visszatérését” – mondta Michael Lohscheller vezérigazgató.

A határokat nem ismerő multinacionális vállatok működését remekül illusztrálja ahogy a francia technológiát átcsomagoló, túlnyomórészt olasz-holland-amerikai-kínai-francia tulajdonosok kezében lévő óriásvállalat egyik márkája is simán hivatkozhat a német történelmi háttérre a kínai piacon bevezetésre kerülő termékeivel kapcsolatban!


Opel Manta-e Concept

A márka igazgatója azt is bejelentette, hogy az évtized közepén újjászületik az Opel Manta, köszönhetően annak a pozitív fogadtatásnak, amelyet a Manta GSe ElektroMOD tanulmányautó kapott. Az egykori olcsó, egyszerű technikai alapokra épülő de sportos, attraktív karosszériával sokak szívét megnyerő Manta elektromos reinkarnációja nagyon sok vonásában hasonlít majd ősére: ez is olyan autó lesz majd, amelyet moduláris műszaki legókészletéből a gyártó egyszerűen, olcsón állíthat majd elő, de egy jó dizájnnal mégis kiemelkedhet majd a többi villanyautó közül.

Az Opel jelenleg három modellt kínál tisztán elektromos hajtással (Corsa E, Mokka E, Vivaro E), a Grandland X pedig elérhető konnektoros hibridhajtással. A hibridizáció felfutásával az idén már 9 modelljük lesz kapható vagy teljesen, vagy részben elektromos meghajtással, 2024-re pedig valamennyi Opel elérhető lesz elektromos változatban.

Ez is érdekelhet:

A Renault is teljes gőzzel fordult rá a villamosításra A Renault is bemutatta villamosítási programját, mely még vicces nevet is kapott: eWays ElectroPop.

A Volvo is 2030-tól lesz tisztán elektromos márka és addigra szeretne balesetmentes márka is lenni Szuperszámítógép az autóban, szilárdtest-akku, az új technológia lehetőséget használó új dizájn és nulla baleset: ez a Volvo jövőképe mához tíz évre.

Az elektromos autókat az akku kicserélésével lehet a leggyorsabban újratölteni és Kína mintha rájött volna erre Kínában terjedni kezdett az elektromos autók gyors akkucseréjének lehetősége, ami a hosszú utakon is versenyképessé teszi a villanyautózást a belsőégésű technikával.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Valóban mesterséges tárgy a Hold előtt elrepülő “szörfdeszka” a NASA felvételén
Valóban mesterséges tárgy a Hold előtt elrepülő “szörfdeszka” a NASA felvételén
A NASA Lunar Reconnaissance Orbiter képet készített egy, a Hold körül keringő szörfdeszkára emlékeztető objektumról. Hogy mi ez a tárgy, az derült ki végre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.