A Facebook külön appot készített pároknak

2020 / 04 / 09 / Pőcze Balázs
A Facebook külön appot készített pároknak
Az elmúlt hetekben a közösségi média vállalatok leginkább arról beszéltek, hogy mit próbálnak tenni a koronavírussal kapcsolatos álhírek terjedése ellen, vagy hogyan segítik a hatóságokat a járvány terjedésének megfigyelésében, de most egy pillanatra minden visszazökkent a régi kerékvágásba: a Facebook megjelentetett egy új, kísérleti terméket. Hogy van-e értelme, majd eldöntik a párok.

Azon kívül, hogy a nagy kék weboldal és app már egy kicsit kevésbé kékek, itthon kevés újdonsággal találkozhattunk a Facebooktól. Tavaly év végén csak Kanadában indították el a termékkísérletekért felelős csapatuk Whale nevű alkalmazását, februárban pedig az utolsó pillanatban kaszálták el az európai hatóságok az oldal társkeresőjének, a Facebook Datingnek az elindulását.

A The Verge most a The Informationre hivatkozva azt írja, hogy szintén csak külföldön elérhető el egyelőre a New Product Experimentation csapat legújabb ötlete. A Tuned ("hangolódva", valószínűleg egymásra) egy kétfelhasználós alkalmazás, amiben párok tudnak megosztani egymással zenéket, hangulatokat, fotókat, szövegeket. Amolyan nyugodt közös zugként állítják be az appot, ami a leírások alapján nem tud semmi olyat, amit más közösségi média megoldás ne tudna - de legalább az ember nem tart attól, hogy véletlenül rossz címzettel osztja meg az edzőtermi előtte-utána szelfi párost. Az ötlet logikus, akár még hasznosnak is tűnhet - az első kérdés az, hogy ezt a párok is így gondolják-e, a második, hogy pont a Facebookra rá merik-e bízni a legintimebb pillanataikat és titkaikat. Arról, hogy szakítás után mi történik, kell-e bíróságra menni, hogy osztozzunk a közös fotókon és playlisteken, nincs hír.

Aki pedig még keresi a párját,

de legalábbis hiányzik neki, hogy valakivel jókat beszélgethessen, az a Twine nevű, szintén most bejelentett, de a Facebooktól független apphoz fordulhat. Ugyan nem kifejezetten társkeresésre szánják az ötletgazdák, pláne nem a járvány idején, de az ötlet alapja mégis az ismerkedés, csak nem a profilkép alapján negyedmásodperc alatt meghozott bal-vagy-jobb döntések tempójában. A Twine működésének gerincét 250 olyan kérdés adja, amiről az emberek mély beszélgetéseket szeretnének folytatni. Választok egy témát, mondjuk a szülői léttel vagy az önképzéssel kapcsolatban, kinézek egy időpontot, és az app összesorsol négy másik emberrel, akiknek ez a téma fontos, hogy aztán párosával beszélgessünk 8-8 percet. Az értelmiségi rapidrandi pont annyira vad ötletnek tűnik, mint a pároknak létrehozott külön közösségi média app, de hát furcsa időket élünk, még az is lehet, hogy lesz belőlük valami.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.