A Facebook szándékosan le tudja meríteni a mobilunkat, állítja egy volt alkalmazott

2023 / 02 / 01 / Pőcze Balázs
A Facebook szándékosan le tudja meríteni a mobilunkat, állítja egy volt alkalmazott
George Hayward, a Facebook anyavállalatának, a Metának a volt adattudósa azt állítja, hogy a Messenger alkalmazás fel tudja emészteni a telefonok töltését, hogy a cégnél ezzel összefüggő teszteket futtassanak. A férfi pert indított volt munkaadója ellen.

A New York Post nevű amerikai bulvárlap számolt be először Hayward állításairól. Cikkük szerint úgynevezett negatív teszteléskor, vagyis az alkalmazások nem megfelelő használatának ellenőrzésekor alkalmazzák ezt a megoldás. Ilyenkor például arra kíváncsiak, hogy ha már nincs megfelelő töltöttsége az eszköznek, akkor mennyire gyorsan fut a program, vagy megfelelően tölti-e be a képeket. A lemerült akkumulátor viszont a férfi szerint veszélyes "olyan körülmények között, amikor muszáj másokkal kommunikálni, például, de nem kizárólag, rendőrök vagy más mentőegységek esetében" - áll a keresetben, amelyet egy New York városi, manhattani szövetségi bíróságon nyújtott be.

"Azt mondtam a főnökömnek, hogy "ez árthat valakinek", erre ő azt mondta, hogy azzal, hogy néhány embernek ártunk, nagy tömegeknek segíthetünk"

- idézi George Hayward szavait a Post.
Állítása szerint azért rúgták ki novemberben, több mint három évnyi munkavégzés után, mert nem volt hajlandó ilyen negatív tesztekben részt venni. Ezért indította a pert, amit azóta visszavont, mert a feleknek először békéltetésen keresztül kell megpróbálniuk rendezni a vitát. Fontos kiemelni, hogy a férfi nem tudja, hogy hány készüléket tettek ki ilyen tesztnek. Az alapján gondolja, hogy valóban történtek ilyen esetek, hogy azokról említést tesz egy általa olvasott belső dokumentum.

Nem először fordult elő hogy a Facebook anyavállalatáról kitálal egy volt kolléga. A legismertebb ilyen eset Frances Haugené másfél évvel ezelőttről, de az Instagram testképzavarra gyakorolt hatásairól is kiszivárgott prezentációkból értesülhetett közvélemény.

(Fotó: Unsplash/Sten Ritterfeld)

Kitálalt a volt facebookos termékmenedzser a szenátorok előtt Frances Haugen korábban felvállalta, hogy ő szivárogtatott ki információkat a sajtónak. Most komoly vádakat fogalmazott meg a meghallgatásán.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A koronavírust vizsgálta a fizikus, és arra jutott: szimulációban élünk
A koronavírust vizsgálta a fizikus, és arra jutott: szimulációban élünk
Dr. Melvin Vopson már korábban megfogalmazta az infodinamika második törvényét, de legutóbb ezt a koronavírus mutációjával is illusztrálta. Mindez szerinte arra utal, hogy valójában szimulációban élünk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.