A Facebook szándékosan le tudja meríteni a mobilunkat, állítja egy volt alkalmazott

2023 / 02 / 01 / Pőcze Balázs
A Facebook szándékosan le tudja meríteni a mobilunkat, állítja egy volt alkalmazott
George Hayward, a Facebook anyavállalatának, a Metának a volt adattudósa azt állítja, hogy a Messenger alkalmazás fel tudja emészteni a telefonok töltését, hogy a cégnél ezzel összefüggő teszteket futtassanak. A férfi pert indított volt munkaadója ellen.

A New York Post nevű amerikai bulvárlap számolt be először Hayward állításairól. Cikkük szerint úgynevezett negatív teszteléskor, vagyis az alkalmazások nem megfelelő használatának ellenőrzésekor alkalmazzák ezt a megoldás. Ilyenkor például arra kíváncsiak, hogy ha már nincs megfelelő töltöttsége az eszköznek, akkor mennyire gyorsan fut a program, vagy megfelelően tölti-e be a képeket. A lemerült akkumulátor viszont a férfi szerint veszélyes "olyan körülmények között, amikor muszáj másokkal kommunikálni, például, de nem kizárólag, rendőrök vagy más mentőegységek esetében" - áll a keresetben, amelyet egy New York városi, manhattani szövetségi bíróságon nyújtott be.

"Azt mondtam a főnökömnek, hogy "ez árthat valakinek", erre ő azt mondta, hogy azzal, hogy néhány embernek ártunk, nagy tömegeknek segíthetünk"

- idézi George Hayward szavait a Post.
Állítása szerint azért rúgták ki novemberben, több mint három évnyi munkavégzés után, mert nem volt hajlandó ilyen negatív tesztekben részt venni. Ezért indította a pert, amit azóta visszavont, mert a feleknek először békéltetésen keresztül kell megpróbálniuk rendezni a vitát. Fontos kiemelni, hogy a férfi nem tudja, hogy hány készüléket tettek ki ilyen tesztnek. Az alapján gondolja, hogy valóban történtek ilyen esetek, hogy azokról említést tesz egy általa olvasott belső dokumentum.

Nem először fordult elő hogy a Facebook anyavállalatáról kitálal egy volt kolléga. A legismertebb ilyen eset Frances Haugené másfél évvel ezelőttről, de az Instagram testképzavarra gyakorolt hatásairól is kiszivárgott prezentációkból értesülhetett közvélemény.

(Fotó: Unsplash/Sten Ritterfeld)

Kitálalt a volt facebookos termékmenedzser a szenátorok előtt Frances Haugen korábban felvállalta, hogy ő szivárogtatott ki információkat a sajtónak. Most komoly vádakat fogalmazott meg a meghallgatásán.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Némileg hátborzongató, de a bubópestis hatásai a mai napig jelen lehetnek az emberi szájüregben, sőt a cukorbetegség megnövekedett kockázatához, valamint egy szájbetegséghez is hozzájárulhattak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.