A felnőttek 35 százaléka veszekszik a családtagokkal eszközeik frissítése kapcsán

2021 / 06 / 15 / Justin Viktor
A felnőttek 35 százaléka veszekszik a családtagokkal eszközeik frissítése kapcsán
Globális felmérést végzett az 1997-ben alapított számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló orosz Kaspersky Lab, a felhasználók eszközfrissítésekkel kapcsolatos attitűdjéről. A felmérés arra a meglepő megállapításra jutott, hogy az eszközfrissítési tevékenység családi konfliktusforrássá vált.

Friss konfliktusok

A kutatás szerint a családos válaszadók több mint fele, pontosabban a 62 százalékuk egyetért azzal az állítással, hogy a gyerekeknek és az idősebb rokonoknak segítség kell az eszközök frissítéséhez. A frissítések továbbá az otthoni kapcsolatokra is hatással lehetnek, ugyanis saját bevallása szerint a válaszadók 35 százaléka veszekedett már miattuk a családjával.

A szoftvereket futtató elektronikai eszközök régóta mindennapos tárgynak számítanak az életünkben, és egy dologban hasonlítanak egymásra: minden eszközt időben frissíteni kell ahhoz, hogy kellően biztonságos legyen, és ne csökkenjen a teljesítménye.

Figyelmeztetést adott ki a Microsoft, több millió Windows 10 felhasználó érintett Csak annyit mondunk: ha eddig elhalasztottuk a Windows 10 novemberi frissítését, bölcs dolog lenne továbbra is várni még egy kicsit.

A Kaspersky szerint semmi meglepő nincs abban, hogy a családtagok veszekszenek egymással a rendszeres frissítések iránti érdeklődéshiány vagy vonakodás miatt, ugyanis

a felmérésben részt vevő felnőttek 34 százaléka találta frusztrálónak vagy bosszantónak a frissítések telepítésének már a puszta kényszerét is.

Az is kiderült, hogy függetlenül attól, hogy egyedül vagy családban élnek-e, a felnőttek 77 százaléka jellemzően saját maga telepíti a frissítéseket az otthoni eszközökre. Sokkal kisebb azok aránya, akik maguk felelősek a saját készülékeikért (12 százalék), és a válaszadók 7 százaléka szerint a (házas)társuk, 4 százalék szerint pedig gyermekeik túl ritkán frissítik az eszközöket.

Figyelmeztetést adott ki a Microsoft, több millió Windows 10 felhasználó érintett Csak annyit mondunk: ha eddig elhalasztottuk a Windows 10 novemberi frissítését, bölcs dolog lenne továbbra is várni még egy kicsit.

„Mivel a modern családokban a család szinte minden tagja használ valamilyen kütyüt, a frissítések telepítése valódi családi üggyé vált. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy lényegében a család minden tagja részt vesz valamilyen mértékben ebben a folyamatban. Kiderült, hogy a válaszadók több mint egyharmada - 35 százaléka - még a frissítések fontosságával kapcsolatban is vitatkozik a családtagjaival, ami valószínűleg azt jelzi, hogy a felhasználók nagyon komolyan veszik a saját és a szeretteik online biztonságát. A frissítések időben történő telepítésével nem csak új funkciókhoz és felhasználói felületekhez férhetünk hozzá, de az eszközeink magas szintű biztonságáról is gondoskodhatunk. Így biztosíthatjuk az összes családtag személyes adatainak biztonságát, valamint az eszközök gyors és optimális működését is” – fejtette ki Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója.

A teljes jelentés ezen a linken érhető el.

(Forrás: Kaspersky Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Mit tegyünk, ha kémkedik utánunk a saját okosotthonunk? Az okosotthonok eszközei eddig sosem tapasztalt kényelemmel járnak, szinte bármilyen funkciót távolról is be vagy kikapcsolhatunk, viszont amire mi képesek vagyunk, arra az is képes lehet, aki jogosulatlanul átveszi az irányítást internetre kapcsolt rendszereink felett.

Hogyan védekezzünk az online veszedelmek ellen 2021-ben? Online adataink védelme komoly adatvédelmi kihívás, és a megvédésükhöz szükséges módszerek szédítő tempójú fejlődése miatt ha csak évente frissítjük az erről szóló tudásunkat, bőven le leszünk maradva. Akárhonnan nézzük, nem vénnek való vidék ez.

Új Windows 10 fenyegetés és a zsarolóvírusok elleni védekezés alapszabályai Úgy tűnik, hogy a veszélyes CLOP Windows folyamat-gyilkos malware fejlődik. Egy új kutatás felfedte a Windows 10 „Clop” eddig rejtve maradt képességeit, és azok nem csekélyek.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Hány ember élt eddig összesen a világon?
Hány ember élt eddig összesen a világon?
"Ahány ember él ma, mind mögött harminc szellem sorakozik; ez az élők és holtak számaránya. Az idők hajnala óta nagyjából-egészéből százmilliárd ember taposta a Föld nevű bolygót." - írta Arthur C. Clarke az 1968-ban megjelent Űrodisszeia című könyvének nyitányában. Igaza volt az írónak? És hogyan változtak azóta a becslések?
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.