A Google segít Magyarországnak az újrakezdésben

2021 / 05 / 05 / Justin Viktor
A Google segít Magyarországnak az újrakezdésben
A Google ma bejelentette, hogy támogatni kívánja a magyarországi digitális átalakulást, valamint és a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést. A kezdeményezésnek a "Grow Hungary with Google", azaz "A Google-al növekvő Magyarország" nevet adták.

50 ezer támogatott

A programban 2021 végéig mindösszesen 50 ezer helyi vállalkozást, startupot és magánszemélyt kívánnak támogatni díjmentes online programokkal, eszközökkel, technológiákkal és professzionális végzettséget biztosító képzésekkel. 

Maga a Grow with Google oktatási program 5 évvel ezelőtt indult el Magyarországon és 2016 óta majdnem 100 ezer embernek nyújtottak segítséget a digitális készségfejlesztés területén.

"A világjárvány miatt kialakult helyzetben felgyorsult a digitalizáció: most a technológia képes enyhíteni a válság hatását. A Grow Hungary with Google program fő célja az ország támogatása a gazdasági fellendülés és a digitális átalakulás felgyorsítása érdekében. A partnereinkkel együttműködésben megvalósuló programjainkon keresztül elérhető új eszközök és új készségek segítenek a jövőben való eligazodásban. Bízom benne, hogy a következő időszakban láthatjuk a kezdeményezésünk pozitív hatásait, a magyar vállalkozások újbóli megerősödését és piaci terjeszkedését" - mondta el Bíró Pál, a Google Magyarország vezetője.

Külpiacok, export a vállalkozásoknak

A Google több partnerrel is közösen dolgozik majd a programon, így a vállalkozásfejlesztés területén a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel. Dr. Szabó Kristóf a HEPA vezérigazgatója elmondta: “Célunk, hogy export képzési és tanácsadási szolgáltatásainkkal segítsük a külpiaci terjeszkedésre alkalmas, de még nem exportáló hazai kis- és középvállalkozásokat és elindítsuk őket a nemzetközivé válás útján.”

A New Generation of Founders a kis- és közepes vállalkozásokat célozza, egy 5 órás workshoppal vezetve be őket a "design thinking" módszertanába. Ez főképp az ügyfélközpontú, kreatív problémamegoldást jelenti, hogy a vállalkozások rugalmasan és gyorsan reagálhassanak az olyan váratlan helyzetekre mint a koronavírus világjárvány okozta kihívások és bizonytalanság. A Google Cégem az online jelenlétet, a Google Market Finder pedig újfent a külpiaci terjeszkedést segítheti.

Ingyenes, vagy olcsó képzés, versenyképes szakmák

Magánszemélyeknek a program talán legizgalmasabb eleme a mai nappal indult új angol nyelvű, online Google Career Certificate Program, ami a Coursera.org online oktatási anyagokat kínáló oldalán keresztül érhető el.

Magyarországról 400 ember szerezhet itt díjmentes képesítést, és érdemes tudni, hogy egy ilyen tanfolyam piaci ára nagyjából 70 ezer forint körül mozog. Az informatikusok általában itthon sem keresnek rosszul, a Nyugat-Európai és tengeren-túli álláspiacokon pedig 1,5 millió forint körül alakul havonta a belépő szintű IT fizetés.

A Google egy másik partnerrel, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével közösen 100 ösztöndíjas helyet biztosít a turisztikai szektorban dolgozóknak, az alábbi képzésekben:

  • IT-ügyfélszolgálat
  • projektmenedzsment
  • adatelemzés
  • felhasználói-élmény-tervezés (UX)

Nők az informatikában

A bejelentés szerint a Google.org, a Green Fox Academy és az INCO Academy közösen 300 nő számára biztosít lehetőséget a programban történő részvételre, és ezen keresztül közelebb kerülni az informatikai szektor karrierlehetőségeihez. A tanulásra mindenkinek a saját ütemezésében, online nyílik lehetőség.

“Magyarországi partnerként örömmel csatlakoztunk az INCO Academy programjához, hiszen azt látjuk, nagy szükség van továbbképzésre és átképzésre. A tech szektor számára a nők kiaknázatlan tartalékot jelentenek, az Eurostat adatai szerint a hazai ICT-szektorban dolgozó nők aránya mindössze 10 százalék körül alakul. Az INCO Academy célja, hogy növelje az egyenlő hozzáférést a jövőbiztos iparágakban, ezért szól a program kifejezetten nőknek”- mondta Langmár Péter, a Green Fox Academy társalapítója.

A Grow Hungary with Google további részletei IDE KATTINTVA, a honlapján keresztül érhetőek el.

(Forrás: Google Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Google mindent, de mindent összeszedett az elektronikus zenéről új online kiállításában A Google úgy döntött, hogy egy hatalmas interaktív digitális kiállítást épít az elektronikus könnyűzene előadói, eszközei, és története köré, oktatóanyagokkal, játékosítással, és persze rengeteg jó zenével.

A Google útvonaltervezője környezetbaráttá válik A Google Maps alkalmazás hamarosan megkezdi a járművezetők intelligens  forgalomirányítását, minimalizálva a szén-dioxid-kibocsátást - jelentette be a társaság kedden.

A Google orvosi kutatásokat támogató applikációt fejlesztett A Google szerdai bejelentésének értelmében új, orvosi jellegű kutatásokat végző alkalmazást indít az android rendszerrel rendelkező telefontulajdonosok számára. A Google Health Studies első kutatása során az influenzát, vagy olyan légzőszervi megbetegedéseket vizsgálnak majd, mint a a Covid-19.


Bárki is lesz az amerikai elnök, a Google és a Facebook nem fognak túl jól járni
Bárki is lesz az amerikai elnök, a Google és a Facebook nem fognak túl jól járni
Donald Trump alelnök-jelöltje, J. D. Vance, és a legvalószínűbb demokrata elnökjelölt, Kamala Harris sem lenne könnyű ellenfél a Szilícium-völgy nagyvállalatainak.
Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
A bolygón a jelenleg ismert élethez szükséges az oxigén, ami biológiai úton keletkezett fény segítségével fotoszintézissel. Vagy mégsem? Egy mostani, döbbenetes felfedezés szerint az oxigén előállításához sem fényre, sem biológiai folyamatokra nincs feltétlen szükség. Az óceán mélye olyan titkát fedte fel, ami mindent megkérdőjelez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.