A holdra szállás űrruháit tervező mérnök és Ex-CIA-s elemző is fellép az idei Brain Baron

2023 / 09 / 19 / Bobák Áron
A holdra szállás űrruháit tervező mérnök és Ex-CIA-s elemző is fellép az idei Brain Baron
Már csak néhány nap, és ismét megnyitja kapuit a Brain Bar jövőfesztivál, ahol ismert hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek vitatják meg a 21. század legfontosabb kérdéseit.

A látogatók tavaly többek között Malcolm Gladwell világhírű író gondolatait hallgathatták meg arról, hogyan építhetünk igazságosabb társadalmat, Nuno Martins, az UC Berkeley kutatója pedig az agyba ültethető nanorobotokról beszélt a hallgatóságnak.

A futurisztikus témák idén sem kerülik el a Brain Bar színpadát, hiszen itt lesz többek között Anouk Wipprecht, aki szenzorokkal ellátott és robotizált ruhákkal mossa el a határokat divat és technológia között, Ludovic Peran, a Google Termékmenedzsere pedig arról fog beszélni, hogyan lehet emberközpontú mesterséges intelligenciát fejleszteni. Rajtuk kívül a NASA holdra szálláshoz használt űrruháit tervező mérnök, Ex-CIA elemző, neves evolúcióbiológus, sarkkutató és várostervezési szakértő előadását is meghallgathatják azok, akik szeptember 21-én és 22-én kilátogatnak a Magyar Zene Házába.

A fesztivál idén öt témakör köré szerveződik; a környezet, a tehetség, a biztonság és a világkép mellett kiemelt figyelmet kap a test és lélek egyensúlya valamint a mentális egészség globális válsága, amellyel kapcsolatban többek között Esther Perel, elismert New York-i pszichoterapeuta beszél majd korunk kihívásairól. Nem érdemes kihagyni Dr. Sophie Bostock előadását sem, aki azzal kapcsolatban mutat utat a hallgatóságnak, hogyan tudjuk megtalálni az egyensúlyt a pihentető alvás és a rohanó világ között, míg Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, Dombi Zsófia, a Richter Szenior globális egészségügyi tanácsadója és Solére énekes-dalszerző arra keresik majd a választ egy kerekasztal-beszélgetés keretében, hogy mi történik a Z-generáció, azaz a mai tizen- és huszonévesek lelkében.

Természetesen az idei rendezvényen sem lesz hiány kreatív magyar feltalálókból, a rendezvény látogatói többek között találkozhatnak Gyalai-Korpos Miklóssal, a kifejezetten folyóvizekre tervezett RoboCollect szemétszedő hajó megalkotójával és Zámbó Gergellyel is, aki a Respray nevű startupjával egy dezodorokat újratöltő automatát fejlesztett ki.

Ahogy tavaly, úgy a Brain Bart a tanárok és diákok idén is ingyenesen látogathatják, amihez nincs más dolguk, mint hogy regisztráljanak a rendezvény honlapján. A szervezők emellett mindenki számára ingyenessé tették Esther Perel előadását és az előtte tartott kerekasztal-beszélgetést is, amit a YouTube-on is élőben fognak közvetíteni.

(Borítókép: Brain Bar)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Molibdenén, a legújabb egy atom vastagságú anyag, ami a grafén előnyeivel rendelkezik
Molibdenén, a legújabb egy atom vastagságú anyag, ami a grafén előnyeivel rendelkezik
A molibdénből készült molibdenén a kétdimenziós anyagok táborát erősíti és már meg is találták az egyik tökéletes felhasználási területet számára.
Tömeggyártásra is alkalmas egy kétdimenziós csodaanyag
Tömeggyártásra is alkalmas egy kétdimenziós csodaanyag
A 2011-ben felfedezett MXene-t a kutatók álomanyagnak tartják és akár nagy mennyiségben is gyárthatják a jövőben.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.