A holdra szállás űrruháit tervező mérnök és Ex-CIA-s elemző is fellép az idei Brain Baron

2023 / 09 / 19 / Bobák Áron
A holdra szállás űrruháit tervező mérnök és Ex-CIA-s elemző is fellép az idei Brain Baron
Már csak néhány nap, és ismét megnyitja kapuit a Brain Bar jövőfesztivál, ahol ismert hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek vitatják meg a 21. század legfontosabb kérdéseit.

A látogatók tavaly többek között Malcolm Gladwell világhírű író gondolatait hallgathatták meg arról, hogyan építhetünk igazságosabb társadalmat, Nuno Martins, az UC Berkeley kutatója pedig az agyba ültethető nanorobotokról beszélt a hallgatóságnak.

A futurisztikus témák idén sem kerülik el a Brain Bar színpadát, hiszen itt lesz többek között Anouk Wipprecht, aki szenzorokkal ellátott és robotizált ruhákkal mossa el a határokat divat és technológia között, Ludovic Peran, a Google Termékmenedzsere pedig arról fog beszélni, hogyan lehet emberközpontú mesterséges intelligenciát fejleszteni. Rajtuk kívül a NASA holdra szálláshoz használt űrruháit tervező mérnök, Ex-CIA elemző, neves evolúcióbiológus, sarkkutató és várostervezési szakértő előadását is meghallgathatják azok, akik szeptember 21-én és 22-én kilátogatnak a Magyar Zene Házába.

A fesztivál idén öt témakör köré szerveződik; a környezet, a tehetség, a biztonság és a világkép mellett kiemelt figyelmet kap a test és lélek egyensúlya valamint a mentális egészség globális válsága, amellyel kapcsolatban többek között Esther Perel, elismert New York-i pszichoterapeuta beszél majd korunk kihívásairól. Nem érdemes kihagyni Dr. Sophie Bostock előadását sem, aki azzal kapcsolatban mutat utat a hallgatóságnak, hogyan tudjuk megtalálni az egyensúlyt a pihentető alvás és a rohanó világ között, míg Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, Dombi Zsófia, a Richter Szenior globális egészségügyi tanácsadója és Solére énekes-dalszerző arra keresik majd a választ egy kerekasztal-beszélgetés keretében, hogy mi történik a Z-generáció, azaz a mai tizen- és huszonévesek lelkében.

Természetesen az idei rendezvényen sem lesz hiány kreatív magyar feltalálókból, a rendezvény látogatói többek között találkozhatnak Gyalai-Korpos Miklóssal, a kifejezetten folyóvizekre tervezett RoboCollect szemétszedő hajó megalkotójával és Zámbó Gergellyel is, aki a Respray nevű startupjával egy dezodorokat újratöltő automatát fejlesztett ki.

Ahogy tavaly, úgy a Brain Bart a tanárok és diákok idén is ingyenesen látogathatják, amihez nincs más dolguk, mint hogy regisztráljanak a rendezvény honlapján. A szervezők emellett mindenki számára ingyenessé tették Esther Perel előadását és az előtte tartott kerekasztal-beszélgetést is, amit a YouTube-on is élőben fognak közvetíteni.

(Borítókép: Brain Bar)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Mitől tartunk jobban, a robotrendőröktől vagy a virtuális betegápolóktól?
Mitől tartunk jobban, a robotrendőröktől vagy a virtuális betegápolóktól?
A radiocafé Kávézó a világ végén című műsorában beszélgettünk az elmúlt hetek legizgalmasabb, a fenntarthatósággal és a jövővel kapcsolatos híreiről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.