A Huawei kitalálta, hogyan vihetjük magunkkal bárhova kényelmesen a vezeték nélküli fülhallgatónkat

2023 / 03 / 08 / Bobák Áron
A Huawei kitalálta, hogyan vihetjük magunkkal bárhova kényelmesen a vezeték nélküli fülhallgatónkat
A Huawei Watch Buds alig vastagabb, mint egy hagyományos okosóra, de a belsejébe így is elfért két fülhallgató, amelyeket tölthetünk is az órával, ha éppen nem használjuk őket.

Bár pontos statisztikák nem állnak rendelkezésre arról, hogy az emberek évente hány vezeték nélküli fülhallgatót veszítenek el, ez a szám minden bizonnyal jóval magasabb, mint a hagyományos fülesek esetében. Egy 2019-es becslés szerint például az Apple AirPods-ok és a hozzájuk tartozó tokok eladásaiból mintegy 5-7% lehetett az, amire az elveszített készülékek miatt van szükség, ami az Apple-nek évente több száz millió dolláros bevételt jelent.

Ezt a problémát nyilvánvalóan úgy lehet a legegyszerűbben kiküszöbölni, ha a fülhallgatónkat azonnal berakjuk a tokjába, amikor éppen nem használjuk, ehhez viszont egy tokot is mindenhova magunkkal kell vinnünk, ami például sportolás közben nem mindig megoldható. Ezt a problémát oldhatja meg a Huawei Watch Buds, amit úgy alakítottak ki, hogy a fülhallgatóink is elférnek benne, amiket így azonnal tölteni is tudunk, ha éppen nem használjuk őket.

A Barcelonában múlt héten megrendezett Mobil Világkiállításon volt lehetőségünk közelről is megnézni az Európában március 1. óta kapható eszközt, ami kisebb meglepetésre alig vastagabb, mint egy hagyományos okosóra: az 1,43 colos, 466x466 pixeles felbontású AMOLED kijelzőt tartalmazó óra egész pontosan 47x47 milliméteres méretekkel rendelkezik, a vastagsága 15 milliméter, a tömege pedig szíj nélkül 66,5 gramm. Összehasonlításképpen, a tavaly nyáron bemutatott, ugyanekkora kijelzővel ellátott Watch GT 3 Pro ennél négy milliméterrel vékonyabb, igaz, az az óra 12 grammal kevesebbet nyom, de ez az eltérés nagyjából megfelel a fülhallgatók tömegének.

Bár arra nem volt lehetőségünk, hogy kipróbáljuk, hogyan szólnak a fülesek, de a gyári adatok alapján nagyjából azt hozzák, amit ma ebben a kategóriában elvárhatunk: az IP54 por- és vízállósággal bíró fülhallgatókban megtalálható az aktív zajszűrés, ami több fokozatban is állítható, így van lehetőségünk arra is, hogy valamennyire azért a környezetünket is halljuk, miközben zenét hallgatunk. A mesterséges intelligencia segítségével a fülhallgató automatikusan képes csökkenteni a környezeti zajokat, ha bejövő hívást fogadunk, amit mindössze a fülhallgató megérintésével is megtehetünk, de ugyanígy tapintással vezérelhetjük az aktív zajszűrést és más funkciókat is. Érdekesség, hogy a Huawei állítása szerint a fülhallgatók szabadon fel is cserélhetőek, ugyanis automatikusan felismerik, hogy melyik fülünkbe helyeztük be őket.

Ahogy azt az elmúlt időszakban megszokhattuk, az okosórán a Huawei saját operációs rendszerének a legújabb verziója, a HarmonyOS 3.0 fut, aminek a felhasználói felülete igencsak hasonlít az Apple Watch-éhoz, de ez egyáltalán nem hátrány. Az óra nagyjából ugyanazokat a funkciókat hozza, amiket a gyártó okosóráitól megszokhattunk, vagyis többek között képes folyamatosan mérni a szívritmusunkat, kimutatásokat adni arról, hogy hogyan alszunk, méri a véroxigénszintünket és a stresszfaktort, emellett pedig több mint 80 edzésformát végezhetünk vele. A gyártó állítása szerint a 410 milliamperórás akkumulátorral ellátott óra háromnapos üzemidővel rendelkezik, míg a fülhallgatók három-négyórányi folyamatos zenehallgatást tesznek lehetővé attól függően, hogy be van-e kapcsolva az aktív zajszűrés.

Ahogy korábban említettük, a Huawei Watch Buds Európában március elsején került boltokba 499 eurós áron, ami nagyjából 189 ezer forintnak felel meg, ám arról egyelőre nem kaptunk információt, hogy hozzánk mikor és mennyiért érkezik meg a termék. A Huaweinek az elmúlt évben egyébként nem ez volt az első formabontó okosórája, hiszen a szeptemberben megrendezett IFA kiállításon például egy olyan órát mutattak be, amibe egy komplett vérnyomásmérőt is beépítettek, míg az MWC-n a Watch Buds mellett ott volt a Watch GT Cyber is, aminek különlegessége, hogy nem csak a szíját, de az egész foglalatát ki lehet cserélni.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)

Szinuszritmust és pitvarfibrillációt is mér a Huawei új okosórája A Huawei Watch GT 3 Pro nem csak a kifinomult megjelenése miatt figyelemre méltó, de a ma még kevés okosórában elérhető elektrokardiográfot is találunk benne.


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.