A Hyundai és Kia autókban új szolgáltatás jelenhet meg hamarosan, ami egy nagyobb rendszer részévé teszi őket

2024 / 01 / 04 / Bobák Zsófia
A Hyundai és Kia autókban új szolgáltatás jelenhet meg hamarosan, ami egy nagyobb rendszer részévé teszi őket
A Samsung összeköti az autókat és az otthonokat, hogy egy nagy IoT rendszert alkothassanak, így az autóból irányíthatóak az otthoni készülékek és a tévé képernyőjén is figyelhetjük, hogyan töltődik a kocsi akksija.

A Samsung az okosotthon-alkalmazása, a SmartThings segítségével egy nagyratörő víziót igyekszik megvalósítani: a mindent mindennel összekötő elektronikus rendszer jövőképét, ami sosem látott kényelmet hoz az emberek életébe. Az IoT rendszer az otthoni eszközök területén régóta működik, a SmartThings appal lehetséges az összes Samsung berendezést és a rendszerrel kompatibilis készülékeket irányítani, amelyek száma a Matter megjelenése óta még jobban kibővült. A prominens cégek (az Amazon, a Google, az Apple és a Samsung) kezdeményezése révén megszülető Matter okosotthon-rendszer lehetővé teszi, hogy a különböző cégek által gyártott termékek akadálytalanul kapcsolódhassanak egymáshoz, biztosítva a sokféle rendszer közötti átjárhatóságot és megkönnyítve az újonnan beszerzett okoseszközök integrálását a már meglévő otthoni hálózatba.

A Samsung elképzelése szerint azonban az okosotthonok felhasználóinak kényelme még tovább növelhető egy újabb funkcióval. A cég január 4-ei bejelentése szerint a SmartThings-et hamarosan a Kia és Hyundai gépkocsijaiba is beépítik, hogy az autók és otthoni eszközök nagy, összekapcsolódó rendszerét hozzák létre, ami folyamatosan az emberek rendelkezésére áll és állandóan figyeli a tulajdonos kívánságait. Az autókban helyet kapó rendszerrel a lakás okostévéje, légkondija és sok más berendezése távolról, útközben is irányítható lesz a jármű infotainment rendszerén keresztül, amelyhez az új "digitális vezetőfülke" csomagot a HARMAN fejleszti a Samsung számára. A Ready Upgrade csomaggal az autót és a lakást összekötő Car-to-Home szolgáltatások egyszerűen használhatóak lesznek.

A házon belüli okoseszközök pedig a Home-to-Car funkcióval otthonról tudják monitorozni az autó állapotát és összehangolhatóvá teszi az okosotthonok beállításait a jármű működtetésével. Így például munkába indulás előtt a tévén nézhetjük meg az elektromos autó akkumulátorainak töltöttségi szintjét és a hatótávot vagy szinkronizálhatjuk az autó fűtésének beindítását az otthoni rutinokkal, esetleg felhúzhatjuk a véletlenül leengedve felejtett ablakokat anélkül, hogy ki kellene sétálnunk a kocsihoz.

Nem mindenki számára jelent majd nagy változást a Samsung tervezett újítása, mivel a SmartThings már eddig is elérhető volt az Android Auto rendszerében, de a Samsung szerint az új funkcióval a járműveket az okosotthon-rendszer részévé avató szolgáltatások könnyebben használhatóvá válnak és elősegítik a "jövő életmódjának" optimalizálását.

(Fotó: Samsung)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Kiderült, mennyibe kerül majd a kínai Ehang pilóta nélküli légitaxija
Kiderült, mennyibe kerül majd a kínai Ehang pilóta nélküli légitaxija
A gyártó tavaly decemberben szállított először utasokat két nagyváros között és áprilistól Kínán kívül is értékesítik a légitaxijaikat, meglepően olcsón.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.