A kínai kormány ejnye-bejnyében részesítette a Teslát

2021 / 02 / 18 / Rácz Tamás
A kínai kormány ejnye-bejnyében részesítette a Teslát
Felhívták az amerikai villanyautós cég figyelmét arra, hogy nem jó dolog, ha az autóik kigyulladnak vagy maguktól gyorsítanak.

A Tesla autókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok számának növekedése miatt a kínai kormány tisztviselői elbeszélgettek az amerikai cég kínai képviselőivel. A piacszabályozásért felelős államtitkárság közleménye szerint egy pontosan meg nem jelölt közelmúltbeli időpontban az Ipari, a Információtechnológiai, a Vészhelyzet-kezelési és a Közlekedési Minisztérium hivatalnokai valamint a Kibertérügyi Hivatal (komolyan: Cyberspace Administration) emberei a Tesla-tulajdonosok akkumulátortüzekkel, meglepetésszerű gyorsításokkal és az online frissítések hibáival kapcsolatos, egyre nagyobb számú  fogyasztói visszajelzései miatt kérették be az autógyártó menedzsereit.

Az állami hivatalnokok felszólították a Teslát, hogy a kínai törvények betartásával és a fogyasztói jogok teljeskörű figyelembe vételével végezze piaci tevékenységét a Népköztársaságban.

A Tesla képviselői ígéretet tettek arra, hogy kivizsgálják a vevők által jelzett problémákat és kinyomozzák azok okait. A Tesla egyik vezetője közleményben megerősítette, hogy a cég szigorúan veszi a kínai törvényeket és piaci szabályokat valamint természetesen tiszteletben tartják a vásárlók jogait, illetve alkalmazni fogják a kínai kormány útmutatását a továbbiakban.

A kínai kormányzat még májusban az ügyben is szőnyeg szélére állította a Teslát, hogy egyes vevők szerint a Kínában készülő Teslákba az amerikai modellekhez képest kevésbé fejlett technológiájú elektronikai alkatrészeket szerelnek be. A Tesla a Model 3 és a Model Y típusokat gyártja Kínában, sanghaji üzemében. Januárban 15.484 helyi gyártású Tesla kelt el a kínai piacon.

(Automotive News)

További cikkek a témában:

Egymásnak feszült a Google és Ausztrália: kivonulhat a keresőóriás A miniszterelnök azt nyilatkozta: nem hagyják magukat megfenyegetni.

Magyarország külön is szabályozná a nagy technológiai cégek működését Az erről szóló törvényjavaslatot tavasszal nyújtják be az Országgyűlésnek.

A Facebook szerint van rá esély, hogy kivonulnak Európából Az Európai Bíróság júliusi döntése a Facebook képviselője szerint ellehetetleníti a további működésüket a kontinensen.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.