A legújabb New York-i taxi: kék és elektromos

2021 / 07 / 29 / Rácz Tamás
A legújabb New York-i taxi: kék és elektromos
A Revel nevű elektromos mobilitási szolgáltató arra készül, hogy kék Tesla taxikkal változtassa meg New York utcaképét.

A Revel nevű brooklyni cég nem fogható fel klasszikus taxis vagy járműmegosztó vállalkozásként. A városi elektromos mobilitási szolgáltatásra specializálódott vállalat három éve kezdett elektromos robogókat bérbe adni a New York-iaknak, felépítették elektromos bringáik megosztóhálózatát is. Jelenleg 3000 villanyrobogót és sok száz elektromos kerékpárt üzemeltetnek. Emellett megterveztek egy szolgáltatást, melyben sofőrös taxiszolgáltatást nyújtanának elektromos autókkal, de az autókhoz Superhub néven saját töltőhálózatot is kiépítenek, amelyet viszont más villanyautósok is igénybe vehetnek. Az első Superhub júnisuban nyílt meg Brooklynban, egész Amerika legnagyobb elektromos jármű-töltő komplexumaként.


A Brooklyn Superhub

New York taxisszövetsége, a TLC (Taxi and Limousine Commission) kezdetben vonakodott megadni hozzájárulását új taxiengedélyek kiadásához a Revel számára és a városvezetésnek is voltak aggályai még egy szereplő érkezésével kapcsolatban az elsősorban a Uber és Lyft autóitól. de sok kisebb új autómegosztó és személyfuvarozó vállalkozás járműveitől is túlzsúfolttá vált helyi piacra. Bill di Blasio polgármester el is rendelt egy plafonértéket a város bérjárműveire vonatkozóan - de a rendelet alól kivételt jelentettek az elektromos autók taxiengedélyei. Erre a lehetőségre csapott le a Revel.


A legújabb New York-i taxi már se nem sárga, se nem benzines

A cég hétfőn bejelentette, sikerült megegyezniük az érdekszövetséggel, így hamarosan ötven babakék Tesla Model Y kezdhet taxizni New Yorkban, a későbbiekben pedig a TLC-vel félévente felülvizsgálják, van-e lehetőség flottabővítésre. A bővítéssel kapcsolatban a Revel tervei nagyszabásúnak mondhatók: a cég 1000 Tesla gyártási kvótáját kötötte le.

Ez is érdekelhet:

Az izraeli cég kerekes alvázaira bármilyen autót építhetnek a megrendelők A REE három méretben készít autógyártóknak extra lapos "motoros gördeszkát", egy olyan kerekes alvázat, amely tartalmazza a komplett hajtást, futóművet, kormányzást.

Miért nincsenek hatótávnövelő belsőégésű motoros villanyautók? Olyan logikus: ha lemerül az akku de nincs idő vagy lehetőség tölteni, bekapcsol egy kis benzinmotor és mehetünk tovább. A dolog valamiért mintha mégse működne.

Az elektromos autókat az akku kicserélésével lehet a leggyorsabban újratölteni és Kína mintha rájött volna erre Kínában terjedni kezdett az elektromos autók gyors akkucseréjének lehetősége, ami a hosszú utakon is versenyképessé teszi a villanyautózást a belsőégésű technikával.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.