A Netflix mostantól a szánkba adja, hogy mit kellene néznünk

2021 / 05 / 04 / Perei Dóra
A Netflix mostantól a szánkba adja, hogy mit kellene néznünk
Kevés hervasztóbb dolog van annál, mint amikor az ember befejez egy filmet vagy sorozatot a Netflixen, majd tanácstalanul görgeti a felületet, hogy akkor most hogyan tovább, mit is válasszon a megannyi lehetőség közül. (Ami természetesen nem okoz majd csalódást).

Jó hír, hogy a szolgáltató úgy döntött, leveszi ezt a terhet a vállunkról, és április huszonnyolcadikával elindította legújabb funkcióját. A "Play Something", azaz "Játssz valamit" opció a Deadline cikke szerint elvégzi helyettünk a 'piszkos munkát', és kiválasztja a számunkra legideálisabb filmet vagy sorozatot.

És mielőtt bárki a szívéhez kapna, mondván, mi történik, ha az algoritmus alaposan beletrafál az ízlésébe és mondjuk egy bűnügyi sorozat helyett egy romantikus vígjátékot akar megnézetni vele, megnyugtatjuk, ilyesmiről szó sincs. A film- és/vagy sorozatválasztás ugyanis a saját, egyéni keresési, illetve megtekintési előzményeink alapján történik. Ugyancsak pozitívum, hogy a "Play Something" gomb a felhasználó profilneve alatt, a navigációs menüben és a kezdőlapon egyaránt megtalálható, így tényleg csak rá kell böknünk, ha már belefáradtunk a keresésbe.

"Van, amikor egyszerűen csak nem akarunk döntéseket hozni" - mondja Cameron Johnson, a Netflix termékinnovációs igazgatója. Hozzátette: olyan ez, mint egy péntek este egy fárasztó munkahét után. Tele a hűtő, mégsem tudjuk, mit vegyünk ki belőle. Közösen filmeznénk a családdal, de a választást illetően nem tudunk dűlőre jutni. Ezen probléma kiküszöbölésére született az új funkció, ími egyébként jelenleg csak a Netflix televíziós platformján elérhető, de hamarosan Androidon is megjelenik.

(Fotó: Unsplash/Charles_Deluvio)

További cikkek a témában:

Pókember és Nathan Drake is a Netflixre költözik A Sony és a Netflix elég komoly megállapodást kötöttek, és így olyan filmek kerülhetnek a Netflixre, mint a Pókember vagy az Uncharted.

Nem örül a Netflix, hogy a haverunk előfizetését használjuk – lépni fognak Nem ritkaság, hogy több háztartás használ egy Netflix-fiókot, ám a szolgáltató türelme ezzel kapcsolatban most fogyott el.

A Netflix új funkciója automatikusan letölti kedvenc tartalmainkat A Netflix mobilapplikációja a keresési és a tartalomfogyasztási előzmények, szokások alapján felméri, mire lehet legközelebb szükségünk, és magától letölti azt, hogy internet nélkül se maradjunk filmek, sorozatok nélkül.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.