A Netflix mostantól a szánkba adja, hogy mit kellene néznünk

2021 / 05 / 04 / Perei Dóra
A Netflix mostantól a szánkba adja, hogy mit kellene néznünk
Kevés hervasztóbb dolog van annál, mint amikor az ember befejez egy filmet vagy sorozatot a Netflixen, majd tanácstalanul görgeti a felületet, hogy akkor most hogyan tovább, mit is válasszon a megannyi lehetőség közül. (Ami természetesen nem okoz majd csalódást).

Jó hír, hogy a szolgáltató úgy döntött, leveszi ezt a terhet a vállunkról, és április huszonnyolcadikával elindította legújabb funkcióját. A "Play Something", azaz "Játssz valamit" opció a Deadline cikke szerint elvégzi helyettünk a 'piszkos munkát', és kiválasztja a számunkra legideálisabb filmet vagy sorozatot.

És mielőtt bárki a szívéhez kapna, mondván, mi történik, ha az algoritmus alaposan beletrafál az ízlésébe és mondjuk egy bűnügyi sorozat helyett egy romantikus vígjátékot akar megnézetni vele, megnyugtatjuk, ilyesmiről szó sincs. A film- és/vagy sorozatválasztás ugyanis a saját, egyéni keresési, illetve megtekintési előzményeink alapján történik. Ugyancsak pozitívum, hogy a "Play Something" gomb a felhasználó profilneve alatt, a navigációs menüben és a kezdőlapon egyaránt megtalálható, így tényleg csak rá kell böknünk, ha már belefáradtunk a keresésbe.

"Van, amikor egyszerűen csak nem akarunk döntéseket hozni" - mondja Cameron Johnson, a Netflix termékinnovációs igazgatója. Hozzátette: olyan ez, mint egy péntek este egy fárasztó munkahét után. Tele a hűtő, mégsem tudjuk, mit vegyünk ki belőle. Közösen filmeznénk a családdal, de a választást illetően nem tudunk dűlőre jutni. Ezen probléma kiküszöbölésére született az új funkció, ími egyébként jelenleg csak a Netflix televíziós platformján elérhető, de hamarosan Androidon is megjelenik.

(Fotó: Unsplash/Charles_Deluvio)

További cikkek a témában:

Pókember és Nathan Drake is a Netflixre költözik A Sony és a Netflix elég komoly megállapodást kötöttek, és így olyan filmek kerülhetnek a Netflixre, mint a Pókember vagy az Uncharted.

Nem örül a Netflix, hogy a haverunk előfizetését használjuk – lépni fognak Nem ritkaság, hogy több háztartás használ egy Netflix-fiókot, ám a szolgáltató türelme ezzel kapcsolatban most fogyott el.

A Netflix új funkciója automatikusan letölti kedvenc tartalmainkat A Netflix mobilapplikációja a keresési és a tartalomfogyasztási előzmények, szokások alapján felméri, mire lehet legközelebb szükségünk, és magától letölti azt, hogy internet nélkül se maradjunk filmek, sorozatok nélkül.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.