Nem örül a Netflix, hogy a haverunk előfizetését használjuk – lépni fognak

2021 / 03 / 12 / Felkai Ádám
Nem örül a Netflix, hogy a haverunk előfizetését használjuk – lépni fognak
Lássuk be, nem példátlan eset, hogy valaki a haverja Netflix előfizetését használja.

Ahogy az sem, hogy ugyanazzal az előfizetéssel akár egy csapat ember élvezi a streaming minden előnyét – ami annak köszönhető, hogy egy fiókot az előfizetéstől függően akár több felhasználó is igénybe vehet egyidejűleg. Az én Standard előfizetésem mellett egyszerre két ember használhatja fiókot két különböző készüléken, de a Prémium-modell esetén ez a szám már négyre ugrik fel. A prémium szolgáltatas egyéb előnyökkel is jár (magasabb felbontás például), tehát nem tűnhet rossz ötletnek, hogy négy ember dobja össze a havi 4000 forintos előfizetést, és így mindenki egy ezresért részesül a legdrágább kategória összes áldásából. Ez persze nyilvánvalóan olyan jelenség, amely nem kerülte el a szolgáltató figyelmét sem, de évekig úgy tűnt, hogy a Netflixet ez nem különösebben zavarja. Pontosabban: eddig legalábbis úgy tűnt.

Amint a Streamable kiszúrta ugyanis, több felhasználó olyan üzenetet fedezett fel, amely a változás hűvös előszelének is tűnhet ezzel a kényelmes gyakorlattal kapcsolatban. Az üzenet alapján a Netflix úgy ragadná meg a problémát, hogy az előfizetés megosztását csak az egy háztartásban élők közt tenné lehetővé. Tehát, ha tovább használnánk a fiókot, akkor egy e-mailes vagy SMS-kód megerősítésével bizonyíthatjuk, hogy az előfizetővel egy háztartásban élünk. A mostani tesztfázis egyébként a tévékészülékekre koncentrál, és az egyelőre nem világos, hogy a Netflix az ellenőrzésre milyen módszert használ: például figyelik-e az ellenőrzött készülékhez kapcsolt IP-címet. Akárhogy is, ha nem tudjuk bizonyítani, hogy az előfizetővel egy helyen lakunk, akkor a szolgáltató felszólít minket arra, hogy regisztráljunk egy új fiókot, amihez jár a 30-napos ingyenes próbaidőszak.

A Netflix szóvivője úgy nyilatkozott a Streamable-nek, hogy a most futó teszt arra szolgál, hogy meggyőződjenek arról, hogy a szolgáltatást csak a jogosult felhasználók veszik igénybe. A Netflix szabályzata egyébként eddig is úgy fogalmazott, hogy a szolgáltatást a háztartásunkon kívüli személyekkel nem oszthatjuk meg, de ezt mintha a cég maga sem vette volna túl komolyan. Idővel aztán többféle előfizetési modell jelent meg, és ezzel együtt csomagonként limitálták az egy időben a streaminget igénybe vevők számát, ugyanakkor továbbra is nagyon rugalmasak voltak a kapcsolt készülékeket illetően. Azaz a Netflixet bármely megfelelő eszközön használhattuk, és a regisztrált kütyük számát sem limitálták, mint mondjuk az HBO Go esetén. Ez annyiban volt jó az átlagfelhasználónak, hogy egy háztartásban is akad rengeteg eszköz, és sokat csorbítana a netflixezés élményén, ha ezekből ki kellene választani párat, amelyeket regisztrálunk – remélhetőleg ez a korlátozás most sem fog megjelenni.

A Streamable még elmélázik azon, hogy minderre talán azért lehet szükség, mert a streaming piacon az egyre több szereplő miatt kezd kiéleződni a verseny, így a Netflix számára is egyre fájóbb, ha kicsorog a pénz a zsebéből. Megemlítik azt is, hogy 2019-ben még úgy nyilatkozott Greg Peters, termékvezető, hogy figyelik a helyzetet, de nem áll szándékukban komolyabb változást bevezetni. A mostani teszt viszont arra utal, hogy mind több netflixezőt terelnének a tényleges előfizetés irányába.

(Címlapkép/nyitókép: Flickr/methodshop.com)

További cikkek a Rakétán:

A Netflix új funkciója automatikusan letölti kedvenc tartalmainkat A Netflix mobilapplikációja a keresési és a tartalomfogyasztási előzmények, szokások alapján felméri, mire lehet legközelebb szükségünk, és magától letölti azt, hogy internet nélkül se maradjunk filmek, sorozatok nélkül.

Mit nézzünk, ha nem mehetünk sehova? Szilveszteri streaming-ajánló Bár idén nem nagyon lehet bulizni, de szerencsére erre találták fel a streaminget. Könyékig túrunk a legnagyobb hazai szolgáltatók kínálatában, hogy kiválogassuk a legjavát az elérhető tartalomnak. Megmutatjuk azt is, miként lehet online, barátokkal sorozatot nézni.

Így lehet ingyen netflixezni, regisztráció nélkül Bátor lépésre szánták el magukat, hogy új előfizetőket szerezzenek.


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.