Nem örül a Netflix, hogy a haverunk előfizetését használjuk – lépni fognak

2021 / 03 / 12 / Felkai Ádám
Nem örül a Netflix, hogy a haverunk előfizetését használjuk – lépni fognak
Lássuk be, nem példátlan eset, hogy valaki a haverja Netflix előfizetését használja.

Ahogy az sem, hogy ugyanazzal az előfizetéssel akár egy csapat ember élvezi a streaming minden előnyét – ami annak köszönhető, hogy egy fiókot az előfizetéstől függően akár több felhasználó is igénybe vehet egyidejűleg. Az én Standard előfizetésem mellett egyszerre két ember használhatja fiókot két különböző készüléken, de a Prémium-modell esetén ez a szám már négyre ugrik fel. A prémium szolgáltatas egyéb előnyökkel is jár (magasabb felbontás például), tehát nem tűnhet rossz ötletnek, hogy négy ember dobja össze a havi 4000 forintos előfizetést, és így mindenki egy ezresért részesül a legdrágább kategória összes áldásából. Ez persze nyilvánvalóan olyan jelenség, amely nem kerülte el a szolgáltató figyelmét sem, de évekig úgy tűnt, hogy a Netflixet ez nem különösebben zavarja. Pontosabban: eddig legalábbis úgy tűnt.

Amint a Streamable kiszúrta ugyanis, több felhasználó olyan üzenetet fedezett fel, amely a változás hűvös előszelének is tűnhet ezzel a kényelmes gyakorlattal kapcsolatban. Az üzenet alapján a Netflix úgy ragadná meg a problémát, hogy az előfizetés megosztását csak az egy háztartásban élők közt tenné lehetővé. Tehát, ha tovább használnánk a fiókot, akkor egy e-mailes vagy SMS-kód megerősítésével bizonyíthatjuk, hogy az előfizetővel egy háztartásban élünk. A mostani tesztfázis egyébként a tévékészülékekre koncentrál, és az egyelőre nem világos, hogy a Netflix az ellenőrzésre milyen módszert használ: például figyelik-e az ellenőrzött készülékhez kapcsolt IP-címet. Akárhogy is, ha nem tudjuk bizonyítani, hogy az előfizetővel egy helyen lakunk, akkor a szolgáltató felszólít minket arra, hogy regisztráljunk egy új fiókot, amihez jár a 30-napos ingyenes próbaidőszak.

A Netflix szóvivője úgy nyilatkozott a Streamable-nek, hogy a most futó teszt arra szolgál, hogy meggyőződjenek arról, hogy a szolgáltatást csak a jogosult felhasználók veszik igénybe. A Netflix szabályzata egyébként eddig is úgy fogalmazott, hogy a szolgáltatást a háztartásunkon kívüli személyekkel nem oszthatjuk meg, de ezt mintha a cég maga sem vette volna túl komolyan. Idővel aztán többféle előfizetési modell jelent meg, és ezzel együtt csomagonként limitálták az egy időben a streaminget igénybe vevők számát, ugyanakkor továbbra is nagyon rugalmasak voltak a kapcsolt készülékeket illetően. Azaz a Netflixet bármely megfelelő eszközön használhattuk, és a regisztrált kütyük számát sem limitálták, mint mondjuk az HBO Go esetén. Ez annyiban volt jó az átlagfelhasználónak, hogy egy háztartásban is akad rengeteg eszköz, és sokat csorbítana a netflixezés élményén, ha ezekből ki kellene választani párat, amelyeket regisztrálunk – remélhetőleg ez a korlátozás most sem fog megjelenni.

A Streamable még elmélázik azon, hogy minderre talán azért lehet szükség, mert a streaming piacon az egyre több szereplő miatt kezd kiéleződni a verseny, így a Netflix számára is egyre fájóbb, ha kicsorog a pénz a zsebéből. Megemlítik azt is, hogy 2019-ben még úgy nyilatkozott Greg Peters, termékvezető, hogy figyelik a helyzetet, de nem áll szándékukban komolyabb változást bevezetni. A mostani teszt viszont arra utal, hogy mind több netflixezőt terelnének a tényleges előfizetés irányába.

(Címlapkép/nyitókép: Flickr/methodshop.com)

További cikkek a Rakétán:

A Netflix új funkciója automatikusan letölti kedvenc tartalmainkat A Netflix mobilapplikációja a keresési és a tartalomfogyasztási előzmények, szokások alapján felméri, mire lehet legközelebb szükségünk, és magától letölti azt, hogy internet nélkül se maradjunk filmek, sorozatok nélkül.

Mit nézzünk, ha nem mehetünk sehova? Szilveszteri streaming-ajánló Bár idén nem nagyon lehet bulizni, de szerencsére erre találták fel a streaminget. Könyékig túrunk a legnagyobb hazai szolgáltatók kínálatában, hogy kiválogassuk a legjavát az elérhető tartalomnak. Megmutatjuk azt is, miként lehet online, barátokkal sorozatot nézni.

Így lehet ingyen netflixezni, regisztráció nélkül Bátor lépésre szánták el magukat, hogy új előfizetőket szerezzenek.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.