A Netflix új funkciója automatikusan letölti kedvenc tartalmainkat

2021 / 03 / 11 / Perei Dóra
A Netflix új funkciója automatikusan letölti kedvenc tartalmainkat
A szolgáltató szakadatlanul azon dolgozik, hogy a lehető leghosszabb időre lekösse nézőközönségét, mindeközben pedig próbál eleget tenni a digitális jóléti elvárásoknak. Ezúttal egy olyan újítást húzott elő tarsolyából, aminek elsősorban utazás közben veheti hasznát az előfizető.

A Netflix telefonos alkalmazása ugyanis mostantól automatikusan letölti a különböző tartalmakat offline fogyasztás céljából. Ez különösen hasznos lehet, amikor bármilyen okból nélkülözni kell az internetkapcsolatot, így más hálózati összeköttetést igénylő tevékenység híján el lehet ütni az időt egy jó filmmel, vagy az aktuális kedvenc sorozat legújabb epizódjával. A vállalat szempontjából egy a fontos, mégpedig az, hogy minden helyzetben biztosítsa a szórakozási lehetőséget.

Az autonóm letöltés mögött gépi tanulás dolgozik: a rendszer a keresési és a tartalomfogyasztási előzmények, szokások alapján felméri, hogy mit nézne legközelebb szívesen a felhasználó, akinek egyébként lehetősége lesz azt megadni, hogy a Neflix ennél a funkciónál mekkora tárhellyel gazdálkodhasson. Egyelőre ugyanis még ott tart a projekt, hogy - amikor úgy gondolja -, a szolgáltatás kihasít a háttértárból egy egy és öt gigabájt közötti tárhelyszeletet. A funkció most még csak Android operációs rendszernél működik, a TechChrunch információi szerint pedig arra vonatkozóan nincs konkrét információ, hogy az iOS-es eszközök tulajdonosai mikor számíthatnak erre. A Netflix ugyanakkor minden platformon igyekszik egyenlő lehetőségeket biztosítani, így a fejlesztés alighanem már elkezdődött, csak valószínűleg tovább tart kivitelezni, mint az Android esetében. Illetve fontos megemlíteni, hogy a hírek szerint a letöltési lehetőség nem vonatkozik mindenre, noha a Netflix szerint a teljes katalógusára kiterjesztik.

Mégis előfordulhat, hogy valami más megítélés alá esik, leginkább az eltérő licencelési feltételek miatt.

A mostani újdonságot egyébként arra is "kiképezték", hogy a számára kiosztott tárhelyet önállóan karbantartsa. A Netflix 2018 óta képes a manuálisan letöltött tartalmakat külső beavatkozás nélkül kitörölni: miután valaki megnéz egy adott filmet, sorozatot, a tartalom eltávolításra kerül, ezentúl viszont a szolgáltatás a háttérben már képes lesz automatikusan letölteni - mondjuk egy sorozat - legújabb részét.

Hogyan válasszuk ki könnyebben, mit nézzünk a platformon?

Ahogy az IMDB-nek, úgy a Netflix-nek is van saját értékelőrendszere, csakhogy utóbbi a felhasználói visszajelzések alapján nem feltétlenül ad jó iránymutatást arra vonatkozóan, hogy vajon mennyire tetszene az előfizetőknek egy adott film vagy sorozat. Az IMDB viszont általában nem okoz csalódást, így filmezés előtt érdemes csekkolni az online adatbázist, hiszen ezzel rengeteg idő megspórolható. Aki laptopról használja a Netflixet, a TV Chart nevű böngészős kiegészítővel jelentősen megkönnyítheti a kiválasztást. A TV Chart voltaképpen egy, de hasznos funkciója, hogy

azonnal megmutatja az IMDB-s értékeléseket a Netflix felületén.

A sorozatok esetében külön pontszámmal listázza az egyes epizódokat, illetve váltani is lehet az évadok közt. Mindezt úgy, hogy csak a Netflixen kell bejelentkezni, és nem kell külön böngészni, összehasonlítani egy másik megnyitott weboldalon keresztül. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy letöltjük az Opera és Chrome böngészőkhöz elérhető kiegészítőt, megnyitjuk a Netflixet a böngészőnkben, majd a videós tartalmak címe melletti kis grafikon ikonra klikkelünk.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Komolyzenei Netflixet indított az Óbudai Danubia Zenekar A zenekar a klasszikus zenét igyekszik megismertetni azokkal, akik még nem szerettek bele a műfajba. Az új zenei videómegosztón hangulatokhoz, érzelmekhez köthető kategóriákba rendezve mutatják be a felvételeket, az egyperces részletektől a komplett művekig.

A tévézés jövője a tévézés múltja? Tévécsatornát indít a Netflix Franciaországban kezdik a kísérletezést.

Mit nézzünk, ha nem mehetünk sehova? Szilveszteri streaming-ajánló Bár idén nem nagyon lehet bulizni, de szerencsére erre találták fel a streaminget. Könyékig túrunk a legnagyobb hazai szolgáltatók kínálatában, hogy kiválogassuk a legjavát az elérhető tartalomnak. Megmutatjuk azt is, miként lehet online, barátokkal sorozatot nézni.

 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A kamera jó gyorsan – körülbelül 10 másodperc alatt “levetkőztet” bárkit. Természetesen mesterséges intelligencia hajtja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.