Komolyzenei Netflixet indított az Óbudai Danubia Zenekar

2021 / 01 / 09 / Justin Viktor
Komolyzenei Netflixet indított az Óbudai Danubia Zenekar
A zenekar a klasszikus zenét igyekszik megismertetni azokkal, akik még nem szerettek bele a műfajba. Az új zenei videómegosztón hangulatokhoz, érzelmekhez köthető kategóriákba rendezve mutatják be a felvételeket, az egyperces részletektől a komplett művekig.

Út a zenéhez

A klasszikus zene világában nincs hasonló kezdeményezés, mint az uutazenehez.hu. Igaz nagyjából minden zenei filmfelvétel vagy klip a Youtubera költözött, esetleg video nélkül a Spotify vagy a Deezer streaming szolgáltatók oldalain hallgatható meg. A magyar oldal féléves fejlesztés eredményeként jött létre,  és a rajta megtalálható tartalmak június elsejéig nézhetők, hallgathatók ingyenesen, mindössze a regisztráció elvégzése után.

Az oldalon az Óbudai Danubia Zenekar felvételei között válogathatunk. „Nem a megszokott módon, vagyis zeneszerzők és műcímek szerint tettük kereshetővé a zenéket, hanem hangulatok szerint. Ezáltal megváltoztatjuk a felhasználók kiindulópontját. Így nem azzal az attitűddel kell az oldalra jönni, hogy én most klasszikus zenét, például Beethovent szeretnék hallgatni, hanem sokkal inkább azzal a nyitottsággal, hogy valaki szeretné megtudni, vannak-e olyan művek a klasszikus zenében, amelyek tetszenének neki, a személyiségéhez vagy a pillanatnyi hangulatához passzolnak.”

“Fontosnak tartottuk, hogy egészen rövid részletek is elérhetővé váljanak, hiszen nem biztos, hogy valakinek van kedve és ideje egy teljes szimfóniát végighallgatni.

Egy egyperces videóból azonban el tudja dönteni, hogy közel áll-e hozzá a stílus. Ezután tovább tud menni, és meg tudja hallgatni az egész művet, vagy akár egy egész koncertet is” – mondta Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője.

A videók 40 olyan kategóriába vannak rendezve, mint a Lélek, Harc, Hős, Kaland, Közösség, 18+, Pszicho, Más-világ, Lélek vagy Dark. A válogatás egyedül a címszavak mentén lehetséges. A videók nézegetése közben a rendszer alkalmazkodik a felhasználóhoz, és az addigi előzményeinek megfelelő javaslatokat tesz a továbbiakra.  

„Úgy határoztuk meg a feladatot, hogy csináljunk közösen egy „komolyzenei Netflix-et”. Fontos volt számunkra, hogy amennyire tudjuk a nulláról írjuk meg az oldalt. Mindenre kiterjedő tesztelés után tettük publikussá az oldalt, ami szerencsére zökkenőmentesen működik. Mi is napi szinten használjuk az oldalt zenehallgatásra és az analitikákból is úgy látjuk, hogy a felhasználók is szívesen töltik itt az idejüket” - nyilatkozta Feles Dániel, a fejlesztők vezetője.

(Forrás: Óbudai Danubia Zenekar Kép: Óbudai Danubia Zenekar)

Ez is érdekelhet:

A Microsoft felcsapott zeneszerzőnek, és milyen jól tette Björk, a világhírű izlandi énekesnő nyilvánosságra hozta tizenhét éven át dédelgetett zenei gyűjteményét, csak előtte még együttműködésre lépett a Microsoft-tal. Kettejük találkozásából pedig fület gyönyörködtető muzsika született.

Bionikus 'varázskesztyű' segítségével 20 év után újra zenélhet a zongoraművész Joao Carlos Martins brazil zongoraművész, Johann Sebastian Bach zenéjének egyik legnevesebb előadója több mint húsz év elteltével visszatérhetett hivatásához, hála egy új, bionikus kesztyűnek.

A legrémesebb lármát is zenévé alakítja a Google mesterséges intelligenciája Ha ordít a gyerek, és már nem bírjuk elviselni, akkor alakítsuk a lármát lágy hegedűjátékká. A szoftver arra is választ ad, hogy miként hangzik egy belvárosi építkezés szaxofonon. Ideje kipróbálnia mindenkinek!


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
A precedens nélküli eset során öt nő kapta el a szifilisz egy ritka formáját ugyanattól a férfitól. Ez a baktérium már a fertőzés korai fázisában is súlyos látószervi és idegrendszeri károkat okozhat, és ez az első dokumentált eset a heteroszexuálisok közötti terjedésre egy ilyen csoportban. Felmerül, hogy egy új, agresszívabb baktériumtörzs megjelenése állhat a háttérben.
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
Budapest fenállásának 150. évfordulója alkalmából készült a látványos kisfilm, amelyben több mint 100 archív felvételt elevenítettek meg a különleges, úgynevezett parallax képalkotási technika segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.