A nyíregyházi Lego gyárnak is fontos a környezetvédelem

2020 / 12 / 20 / Felkai Ádám
A nyíregyházi Lego gyárnak is fontos a környezetvédelem
A gyár napelempark telepítését tervezi jövő nyáron, amely az üzem energiaszükségletének jelentős részét fedezné.

A napelempark építésére a gyártórészleg melletti területen kerülne sor jövő nyáron – írja az Alternatív Energia az MTI közleménye alapján. A fotovoltaikus erőmű évente 4,6 megawatt, tiszta energiát fog termelni, amely a gyár energiaszükségletének 40-50 százalékát fedezi. Az 1932-ben alapított, a dániai Billundban található székhellyel rendelkező Lego a világ egyik legnagyobb játékgyártója. A cég első féléves árbevétele 2,5 milliárd dollár volt. A Lego csoport nemrég bejelentette, hogy 2032-re 37 százalékkal csökkenten fogja a gyárainak a szén-dioxid-kibocsátását, ennek része tehát a mostani beruházás is.

Ám a Lego ezen kívül is több lépést teszt a kizöldülés érdekében. 2018-ban indították el a kezdeményezésüket, hogy a kockák fenntartható anyagokból készüljenek, méghozzá oly mód, hogy a cukornádból polietilént készítenek. Ezen kívül egyebek mellett termékeik csomagolását is átalakítják, és 2021-től a műanyagzacskókat papírzacskókra kezdik cserélni több lépésben.

(Címlapkép/nyitókép: Lego)

További cikkek a Rakétán:

Föld körül keringő naperőművek biztosíthatják a jövő energiaellátását A világ űrügynökségei már javában dolgoznak a technológia megvalósításán, ami a Földről a világűrbe helyezné át az energiatermelés jelentős részét.

Hivatalosan is a Napenergia a legolcsóbb villamos energia a történelemben A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) közüzemi energiavállalatok számára készített jelentése szerint hivatalosan is a napenergia a Föld legolcsóbb villamosenergia forrása, legalábbis ott, ahol azt szabályozókkal és olcsó hitelekkel is támogatják.

Koncentrált napfény-erőművek: van jövőjük a napelemek mellett? A napenergia-ipar felfutásának kezdetén sok szakértő gondolta úgy, hogy nem a fotovoltaikus napelem lesz a befutó technológia, hanem a parabolatükrös hőerőmű.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Vasárnap kitört az indonéz Marapi vulkán, többen meghaltak
Vasárnap kitört az indonéz Marapi vulkán, többen meghaltak
Több mint 10 ember meghalt vasárnap, amikor a Szumátra nyugati részén lévő, közel 3000 méter magas, Marapi nevű vulkán kitört, és forró hamuval borította be a területet.
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Málta ambíciózus terveiről szólt a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.