A nyíregyházi Lego gyárnak is fontos a környezetvédelem

2020 / 12 / 20 / Felkai Ádám
A nyíregyházi Lego gyárnak is fontos a környezetvédelem
A gyár napelempark telepítését tervezi jövő nyáron, amely az üzem energiaszükségletének jelentős részét fedezné.

A napelempark építésére a gyártórészleg melletti területen kerülne sor jövő nyáron – írja az Alternatív Energia az MTI közleménye alapján. A fotovoltaikus erőmű évente 4,6 megawatt, tiszta energiát fog termelni, amely a gyár energiaszükségletének 40-50 százalékát fedezi. Az 1932-ben alapított, a dániai Billundban található székhellyel rendelkező Lego a világ egyik legnagyobb játékgyártója. A cég első féléves árbevétele 2,5 milliárd dollár volt. A Lego csoport nemrég bejelentette, hogy 2032-re 37 százalékkal csökkenten fogja a gyárainak a szén-dioxid-kibocsátását, ennek része tehát a mostani beruházás is.

Ám a Lego ezen kívül is több lépést teszt a kizöldülés érdekében. 2018-ban indították el a kezdeményezésüket, hogy a kockák fenntartható anyagokból készüljenek, méghozzá oly mód, hogy a cukornádból polietilént készítenek. Ezen kívül egyebek mellett termékeik csomagolását is átalakítják, és 2021-től a műanyagzacskókat papírzacskókra kezdik cserélni több lépésben.

(Címlapkép/nyitókép: Lego)

További cikkek a Rakétán:

Föld körül keringő naperőművek biztosíthatják a jövő energiaellátását A világ űrügynökségei már javában dolgoznak a technológia megvalósításán, ami a Földről a világűrbe helyezné át az energiatermelés jelentős részét.

Hivatalosan is a Napenergia a legolcsóbb villamos energia a történelemben A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) közüzemi energiavállalatok számára készített jelentése szerint hivatalosan is a napenergia a Föld legolcsóbb villamosenergia forrása, legalábbis ott, ahol azt szabályozókkal és olcsó hitelekkel is támogatják.

Koncentrált napfény-erőművek: van jövőjük a napelemek mellett? A napenergia-ipar felfutásának kezdetén sok szakértő gondolta úgy, hogy nem a fotovoltaikus napelem lesz a befutó technológia, hanem a parabolatükrös hőerőmű.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az EU előírta az olcsóbb, akár jótálláson túli szervizelést
Az Európai Parlament megszavazta a javaslatot, ami két éven belül lép életbe a tagországokban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.