A saját bőrünkre is nyomtathatunk egy telefonhoz csatlakoztatható zsebnyomtatóval

2020 / 08 / 11 / Perei Dóra
A saját bőrünkre is nyomtathatunk egy telefonhoz csatlakoztatható zsebnyomtatóval
Életünk során számtalan olyan alkalom adódhat, amikor lehetőleg azonnal szükségünk lenne egy mininyomtatóra, mert elfogyott a névjegykártyánk, és fél óránk van a következő meetingig, vagy mondjuk szeretnénk izgalmasabb ajándékkal meglepni valakit az unalomig ismételt bögrék helyett.

Nos, egy zsebprintereket gyártó startup ennek megoldására kifejlesztett egy kézi nyomtatót, ami egyenetlen, durva felületekre is képes nyomtatni, ráadásul többféle tintával. A PrintPods segítségével így akár lenyomtatot tehetünk még az emberi bőrre is.

Ígérete szerint az okostelefonhoz wifin keresztül csatlakoztatható eszköz bármilyen felületre képes huszonhat milliméteres képet vagy szöveget nyomtatni: az alkotónak, a kínai székhelyű EVEBOT-nak nem ez az első dobása, korábban ugyanis már forgalomba hoztak egy PrintPent nevű zsebnyomtatót, amire a mintegy háromezer támogatónak köszönhetően több mint négyszázhetven ezer dollár összejött Kickstarteren. Ezek után nem lehetett kérdés, hogy a PrintPodot is közösségi finanszírozási kampánnyal népszerűsítsék, ami természetesen sikeres volt.

Az új nyomtató ugyanakkor jóval több extrával rendelkezik elődjénél: fára, műanyagra, fémre, textilre és bőrre is nyomtat, de bögrét, tojást, követ, sőt akár falevelet is dekorálhatunk vele.

Még egy újdonság, hogy a printer összesen háromféle, gyorsan cserélhető tintával dolgozik. A nem lemosható festék mellett a fejlesztők „láthatatlan”, vagyis csak UV-fényben látszódó feliratokra is gondoltak arra az esetre, ha a szülők szereznék be az eszközt gyereküknek. És ha már itt tartunk, a kampány üzenete szerint amúgy is a szülők az egyik legfőbb célcsoport, akik a karantén idején kifogytak az ötletekből a gyerekek értelmes lefoglalására.

A PrintPods a bőrbarát tintának köszönhetően áltetoválások elkészítésére is alkalmas, amihez először egy sprayvel le kell fújni a bőrfelületet. A nyomtatni kívánt szöveget vagy képet az eszközhöz tartalmazó applikációban készíthetjük el, illetve szerkeszthetjük tovább, valamint ide is lehet feltölteni. Ha pedig elkészültünk, csak csatlakoztatni kell a wifihez a nyomtatót, és kezdődhet a gyors és pontos művelet.

Az 500mAh kapacitású akkumulátor nagyjából ezer darabot bír folyamatos nyomtatás esetén, és egyetlen festékpatronnal több mint háromezerötszáz alkalommal lehet nyomtatni,

a fejlesztők számításai szerint darabonként 0,01 dollárért. Az alapszetthez a PrintPod mellett egy vonalzó, egy festékpatron és egy USB-C kábel tartozik. Az ajánlott kiskereskedelmi árhoz képest a készlet negyven-negyvenöt százalékos kedvezménnyel, százkilenc és száznegyvenöt dollár között érhető el a kampány alatt attól függően, milyen tintapatront szeretnének a vásárlók, akik egyébként minden kifogyott tartályt további negyvenöt dollárért pótolhatnak, a patron ugyanis nem újratölthető. Mivel ez így nem túl környezetbarát megoldás, a gyártók talán erre is gondolnak majd a jövőben.

(Fotó: Kickstarter)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.