A szemünkkel is vezérelhetjük majd a Honor új csúcstelefonját

2023 / 10 / 28 / Bobák Áron
A szemünkkel is vezérelhetjük majd a Honor új csúcstelefonját
Bár a Honor Magic 6 megjelenésére valószínűleg még hónapokat kell várni, a cég néhány érdekes funkcióról már most lerántotta a leplet.

A Qualcomm a napokban rendezte meg az éves Snapdragon Summit konferenciáját, amelyen nem meglepő módon a cég legújabb, csúcskategóriás telefonokba szánt mobilprocesszora, a Snapdragon 8 Gen 3 játszotta a főszerepet. A rendezvényen Mark Zuckerberg és Satya Nadella mellett a Honor vezérigazgatója, George Zhao is felszólalt, aki előadásában azt mutatta be, hogyan fogja kiaknázni az új chip tudását a cég legújabb zászlóshajója, a Magic 6.

Az új mobilprocesszor egyik újdonsága, hogy lehetővé teszi a ChatGPT alapjául is szolgáló nagy nyelvi modellek futtatását közvetlenül a telefonon, amit a Honor igyekszik is kiaknázni. Zhao elmondása szerint a Magic 6-on futó nagy nyelvi modell 7 milliárd paraméterrel rendelkezik majd, ami ugyan töredéke a GPT-3.5 és GPT 4 által használt paraméterszámnak, ugyanakkor felhasználói szempontból nagy előnye, hogy a felhő alapú nagy nyelvi modellektől eltérően a tudását nem nyilvános adatbázisokból, hanem közvetlenül a felhasználó viselkedéséből építi fel, így kínálva teljesen személyre szabott megoldásokat. Hogy mire számíthatunk, azt a bemutatón egy rövid videóval szemléltették, amelyben arra kérték meg a Honor Yoyo névre hallgató hangasszisztensét, hogy a telefonon található, egy bizonyos személy táncolását megörökítő felvételekből vágjon össze egy rövid videót időrendi sorrendben.

A Honor továbbgondolta a tavalyi iPhone-ok egyik legjellegzetesebb funkcióját, a Dynamic Islandet is, amit ők Magic Capsule-ra, azaz mágikus kapszulára kereszteltek el. Bár a bemutató alapján erről a funkcióról egyelőre nem sok minden derült ki, az látható, hogy az iPhone-okhoz hasonlóan a Honor Magic 6 is képes lesz arra, hogy az egyes alkalmazásokat a kijelző tetején, egy kis dobozban futtassa, és ha szükségünk van rá, egy mozdulattal kirakhassuk a teljes képernyőre. A Honor újítása, hogy ezt a Magic 6-nál már a szemünkkel is megtehetjük, vagyis elég lesz ránéznünk a fenti kis dobozra, és pillanatokon belül már teljes képernyőn láthatjuk az alkalmazást.

Hogy a tekintetünkkel való irányításra csak a Magic Capsule esetében lesz lehetőség, vagy a telefon általában is támogatni fogja ezt a vezérlési módot (például ablakok közötti lapozásnál vagy alkalmazások megnyitásánál), egyelőre nem lehet tudni, a válaszra pedig minden bizonnyal még jó néhány hónapot kell várnunk. Bár a gyártóknak szokásuk kisebb-nagyobb mértékben tologatni a csúcstelefonjaik bemutatóját, figyelembe véve, hogy a Honor a Magic 5-öt és a Magic 4-et is egyaránt februárban mutatta be, az nagyjából biztosra vehető, hogy a Magic 6 is csak valamikor a jövő év elején fog debütálni.

(The Verge, Designboom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.