A teljes gyűjteményét elérhetővé tette online a Louvre

2021 / 04 / 05 / Bobák Áron
A teljes gyűjteményét elérhetővé tette online a Louvre
A világ leghíresebb múzeumának több mint 482 ezer műalkotást felvonultató gyűjteményét immár bárki megnézheti az interneten.

A párizsi múzeumnak a koronavírus-járvány miatt többször is be kellett zárnia az elmúlt évben, és jelenleg sem látogatható, így időszerű volt, hogy a gyűjteményüket online is elérhetővé tegyék a Delacroix-múzeum alkotásaival, a Tuileriák kertjének és a Crousselnek a szobraival valamint a második világháború alatt a nácik által elkobzott, a Louvre-ban őrzött műalkotásokkal együtt.

Ehhez egy online térképet is készítettek, amelynek segítségével úgy járhatjuk végig a termeket, ahogy a valóságban is tennénk, de a honlapon emellett természetesen arra is van lehetőség, hogy rákeressünk egy konkrét alkotásra, vagy kollekciók, kategóriák szerint nézelődjünk. Bár az élmény nyilvánvalóan nem ugyanaz, mint élőban, azért az online múzeumlátogatásnak is megvannak a maga előnyei, hiszen amellett, hogy teljesen ingyenes, a több mint 482 ezer alkotást felvonultató online tárlatban olyan művek is megtalálhatóak, amelyeket a valóságban nem láthatnánk a Louvre-ban, mert kölcsönadták őket, vagy mert éppen a raktárban vannak. "Meggyőződésem, hogy ez a digitális fejlesztés csak tovább fokozza a közönségünk vágyát, hogy személyesen is felkeressék a múzeumot és fizikai valójukban is felfedezhessék a műalkotásokat" - fogalmazott Jean-Luc Martinez, a Louvre igazgatója az erről kiadott sajtóközleményben.

(Borítókép: Chesnot/Getty Images)

További cikkek a témában:

Időutazók a múltból: az iPhone-t nyomogató lány és más, modern technikák régi képeken iPhone a 19. században és laptop az ókori Görögországban? Ez csak időutazás lehet - szól a népszerű internetes teória, és mitagadás, a művészettörténet tényleg tele van olyan fotókkal, festményekkel és szobrokkal, amiken úgy tűnik, mintha...

Sorban állás helyett ingyen is megnézhetjük híres múzeumok remekműveit Ha kedvünk éppenséggel lenne, csak éppen idő- és/vagy pénzszűkében vagyunk, tegyünk egy virtuális múzeumlátogatást kanapénk kényelméből. Természetesen ingyen, és bérmentve.

Ingyenes múzeumok, kiállítások, színházi előadások, filmek, hangjátékok, sorozatok, könyvek online A COVID-19 járvány arra kényszerít bennünket, hogy valahogy kibírjuk az otthon 4 fala között, amiben sokat segíthetnek a kulturális tartalomszolgáltatók nagylelkű felajánlásai.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Molibdenén, a legújabb egy atom vastagságú anyag, ami a grafén előnyeivel rendelkezik
Molibdenén, a legújabb egy atom vastagságú anyag, ami a grafén előnyeivel rendelkezik
A molibdénből készült molibdenén a kétdimenziós anyagok táborát erősíti és már meg is találták az egyik tökéletes felhasználási területet számára.
Tömeggyártásra is alkalmas egy kétdimenziós csodaanyag
Tömeggyártásra is alkalmas egy kétdimenziós csodaanyag
A 2011-ben felfedezett MXene-t a kutatók álomanyagnak tartják és akár nagy mennyiségben is gyárthatják a jövőben.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.