A vállalatok több mint negyven százaléka számolt be súlyos biztonsági incidensről az elmúlt két évben

2021 / 06 / 16 / Perei Dóra
A vállalatok több mint negyven százaléka számolt be súlyos biztonsági incidensről az elmúlt két évben
A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend - ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák.  

„Az új világban, amiben élünk, a biztonságnak mindenre ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy ehhez egyszerű, átfogó, intelligens és platform-alapú megközelítés szükséges” – mondta Chuck Robbins, a Cisco elnök-vezérigazgatója a virtuális RSA konferencia közönsége előtt. Hozzátette: bár napjainkra megszűntek a vállalatok klasszikus „határai”, amelyeket meg kell védeni, ellenben szükség van a végpontok, a felhasználók és az alkalmazások védelmére, valamint a kritikus ellenőrzési pontok jelszó nélküli hitelesítéssel történő biztosítására.

Jobb átláthatóság és a kiterjesztett észlelés és reagálás (XDR) egyszerűsítése

A hálózatok klasszikus határainak elmosódása és a távoli munkavégzésre való áttérés minden eddiginél kiszolgáltatottabbá teszi a végpontokat, a felhasználókat és az alkalmazásokat.

Világszerte a vállalatok több mint negyven százaléka számolt be súlyos biztonsági incidensről az elmúlt két évben

– derül ki az új Cisco Security Outcomes Study: Endpoint Edition című jelentéséből. Azok a szervezetek, amelyek nem kezelik prioritásként az integrált megoldásokat, csaknem kétszer akkora valószínűséggel válnak valamilyen kiberbiztonsági incidens áldozatává. Ezekre a kihívásokra reagálva, a Cisco több biztonsági vezérlőpont integrálásával, valamint elemzési és automatizálási funkciókkal bővíti az XDR megoldást, amelyek jelentősen csökkentik a felhasználók észlelési és reagálási idejét. A Cisco új bejelentései:

Iparágvezető sebezhetőség-kezelés a Kenna Security révén: A Cisco egyesíti SecureX platformján a fenyegetések és a kockázat alapú sebezhetőségek kezelését, és ehhez kapcsolódóan bejelentette a Kenna Security felvásárlására irányuló szándékát is. Ez az integráció elősegíti a biztonsági rések kezelését, a döntéshozatal gyorsítását és automatizálását, valamint rövidíti a kiberbiztonsági felkészülés idejét.
SecureX Device Insights: A felhasználók gyorsan és hatékonyan konszolidálhatják a több forrásból származó eszközeiket a SecureX platformon belül, amelynek révén teljes átláthatóságot és kontextust, valamint automatizált reagálást biztosítanak az informatikai (ITOps) és a biztonsági (SecOps) műveletekhez.
Egyszerűsített átállás EDR-ről XDR-re: Az egyetlen beépített végpontvédelmi platformmal rendelkező megoldásként, a SecureX több mint harminc előre beépített munkafolyamattal, negyven kulcsrakész integrációval és új automatizálási képességekkel segíti a felhasználókat az EDR-ről (Endpoint Detection and Response, végponti észlelés és válaszadás) az XDR-re (Extended Detection & Response, kiterjesztett észlelés és reagálás) történő átállásban. Továbbá a Cisco Secure Client, a felhasználókat, a felhőt és a végpontvédelmet biztosító közös platform gyorsabb XDR képességeket tesz lehetővé.
Kiterjesztett vizsgálat és gyorsabb reagálás: A Cisco Secure Endpoint fejlett keresési technológiája tovább erősíti az észlelési és reagálási képességeket. A megoldás több mint kétszáz azonnali végpont-lekérdezéssel biztosít valós idejű válaszokat fenyegetések felismeréséhez.

Cisco SASE továbbfejlesztett felhőbiztonsággal

A távoli és hibrid munkavégzés minden olyan helyen szükségessé teszi a megfelelő védelmet és teljesítményt, ahol az alkalmazottak hozzáférnek az internethez vagy a felhőalkalmazásokhoz. A Cisco SASE architektúrája több biztonsági és hálózati funkciót integrál egyetlen biztonságos megoldáscsomagba. Ez jelentősen leegyszerűsíti és csökkenti a telepítéshez, a konfiguráláshoz és az integrációhoz korábban szükséges költségeket, időt és erőforrásokat. A SASE megoldáshoz kapcsolódó bejelentések:

Az elmúlt évek legaggasztóbb kibertámadása folytatódik, új módszerekkel Az orosz hackerek nem pihennek: huszonnégy ország kormányzati és civil szervezeteit vették célba.

A Cloud Security gyors telepítése az SD-WAN-on: A Cisco Umbrella és a Cisco SD-WAN közötti integráció egy gombnyomással lehetővé teszi az SD-WAN kiterjesztését a felhő felé, valamint az intelligens útválasztás révén biztonságos hozzáférést nyújt és az elérhető legjobb felhasználói élményt kínálja a felhőalkalmazásokhoz való csatlakozás során.
Behatolásmegelőzési rendszer (IPS - Intrusion Prevention System) a felhőalapú tűzfalban: Az Umbrella felhőalapú tűzfala egy további védelmi réteggel, a Snort 3 IPS megoldással bővült, amelyet a Cisco Talos csoport támogat.
Új csomagok a legjobb védelemért: Az Umbrella új Secure Internet Gateway (SIG) Advantage csomagja egyetlen előfizetésen belül kínál teljes körű biztonsági megoldásokat, amelyek egyszerűsítik a megoldások megvásárlását és egységesítését.

A hálózati biztonság újradefiniálása és egyszerűsítése

Az alkalmazások állandóan változó környezete megnehezíti a hálózati biztonság kialakítását. A folyamatos integráció és teljesítés (CI / CD) alkalmazások szorosabb koordinációt tesznek szükségessé a fejlesztők, valamit a biztonsági- és a hálózati csapatok között, a biztonságos alkalmazáskörnyezet és munkafolyamatok megteremtésének, a tűzfalak megfelelő konfigurálásának és szabályozások betartásának érdekében. A hálózati biztonság újradefiniálásával és egyszerűsítésével kapcsolatos bejelentések:

Egyre fejlettebb eszközöket használnak az APT csoportok A kormányzatokat célzó fenyegetések nagy része szervezett bűnözői csoportoktól ered, akik egyre inkább hajlandóak együttműködni a közös céljaik elérése érdekében; támadásaik során a kormányzás olyan feladatai kerülnek veszélybe, mint az állampolgárok, az üzleti környezet és a más nemzetállamokkal ápolt kapcsolat stabilitásának biztosítása.

Az iparág első integrált hálózati- és munkaterhelés védelme: A Cisco Secure Workload dinamikusan informálja a Cisco Secure tűzfalat a szabályozások változásáról, valamint átláthatóságot és irányítást biztosít, függetlenül az alkalmazások helyétől.
Továbbfejlesztett fenyegetésvédelem: A Secure Firewall Threat Defense 7.0 nagyobb hatékonyságot nyújt a Snort 3 IPS révén, amely a világ vezető fenyegetésvédelmi platformja. A Snort jelenleg több mint 800 ezer Cisco eszközökön van telepítve, a nyílt forráskódú Snort motort több, mint 8 millióan töltötték le, és jelenleg több mint hétszázötvenezer aktív felhasználóval rendelkezik. Az innováció magában foglalja a hatékony szabályozások kialakítását olyan dinamikus környezetekben, ahol nincsenek fix IP-címek, a teljesítmény pedig akár harminc százalékkal is növekedhet az egyes eszközökön. A SecureX hozzáadása a Secure Firewall Management Center-hez szintén tovább egyszerűsíti az észlelést és a reagálást.
A Cisco Secure Firewall Cloud Native bevezetése: A Kubernetes környezetekhez tervezett Cisco Secure Firewall Cloud Native fejlesztőbarát megoldás, a Cisco eddigi legrugalmasabban kezelhető tűzfala.

(Forrás: Cisco, fotó: Getty Images Hungary)

További cikkek a témában:

Egy lépésre vagyunk attól, hogy szegényes nyelvtudásunk ne hátráltassa munkánkat A magabiztos nyelvtudás hiánya rengeteg munkavállalót érint, egy új fejlesztés ígérete szerint azonban ez még idén megváltozhat. Németh Zoltánnal, a Cisco Magyarország együttműködéses technológiákért felelős vezetőjével többek között a Webex működéséről, annak egyéni és vállalati szintű előnyeiről, illetve a munka jövőjéről beszélgettünk.

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak? A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a biztonsági szakemberek már többször említették, hogy a kiberbűnözők nagyon kreatív módon igyekeznek kihasználni az aktuális híreket, körülményeket. Nincs ez másképp most sem: az elmúlt időszakban a webshopos vásárlások számának növekedéséhez igazodva futárszolgálatok nevében küldenek üzeneteket a csalók.

Az ENSZ eltitkolta, hogy tucatjával törték fel a szervereit tavaly nyáron A sikeres támadások még tavaly év közepén történtek, az Európában diplomáciai mentességet élvező ENSZ azonban úgy látta jónak, hogy erről még az adatlopásokban érintett magánszemélyeknek sem kell tudniuk. A titok azonban kipattant.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Az elpusztíthatatlan persze csak a hétköznapi használat közbeni strapabírásra vonatkozik, nem a szélsőségesen extrém körülményekre, de kalapáccsal például lehet ütni a robotkezet, amit a Google DeepMindnak fejlesztettek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.