A Vatikán sem érti, miért lájkolt egy női feneket az Instagramon a pápa hivatalos fiókja

2020 / 11 / 21 / Felkai Ádám
A Vatikán sem érti, miért lájkolt egy női feneket az Instagramon a pápa hivatalos fiókja
Natalia Garibotto, brazil bikinimodell egy (a legkevésbé sem egyházi témájú) fotóját lájkolta a Szentatya hivatalos oldala. Egyelőre próbálják kideríteni, hogy mi történhetett.

A brazil modellnek 2,4 millió követője akad az Instagramon, és a szóban forgó lájk után azzal viccelődött, hogy most már biztosan a Mennybe megy. Amilyen jó tett a sztori Natalia Garibotto-nak, valamint az ügynökségének, akkora a homály a Vatikánban azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett – számol be róla a The Guardian. Azt nem tudni, hogy pontosan mikor érkezett a lájk a pápa hivatalos Instagram-oldaláról, a „franciscus”-ról, de november 13-án még biztosan látható volt, és csak másnap vonták vissza, nem sokkal azután, hogy a Catholic News Agency (CNA) megkérdezte a Szentszék sajtóosztályát, hogy fűznének-e kommentet az esethez. Akkor még a Vatikán nem kívánt spekulálni a történtekről.

A CNA szerint később, november 18-án, a Vatikán úgy nyilatkozott, hogy a lájk a hiányos öltözékes képre nem a Szentszéktől érkezett, és kezdeményezték, hogy az Instagram vizsgálja ki, mi történhetett. Azt sem tudni jelenleg, hogy mely eszközökön frissítik a pápa hivatalos oldalait az Instagramon és a Twitteren, ahogy az sem tisztázott, hogy akik ezt a frissítést végzik, ugyanazon az eszközön a saját fiókjaikat is szokták-e kezelni. Az Instagram ugyanis lehetővé teszi, hogy egy eszközön több fiók is elérhető legyen.

Ferenc pápa nagyon népszerű a közösségi médiában, Instagramon 7.3 millió követője akad. (A pápai Instagram-fiók, a franciscus nem követ egyetlen fiókot sem.) Twitteren pedig 18,8 millió fiók követi a Szentatyát, és a pápa volt 2017-ben a legnépszerűbb világvezető ezen a platformon. Ugyanakkor a pápa csak ritkán nyilvánul meg ténylegesen ezeken a felületeken: helyette egy csapat kezeli a fiókjait. Ahogy az angol nyelvű La Croix szerkesztője nyilatkozott a The Guardiannek: A pápa nem olyan, mint Donald Trump, nem csak üldögél egész nap és tweetelget a telefonján vagy a számítógépén. A Szentatya ehelyett főleg csak jóváhagyja a tweet-bejegyzéseket, a lájkokat viszont sosem. A pápa akkor szokott személyesen megnyilvánulni, ha vészhelyzet van valahol, vagy kialakult valami fontos szituáció a világban, ami érinti az egyházfőt. Minden egyéb esetben a kommunikációs osztály menedzseli ezeket a fiókokat, és hogy mi történhetett... Ki tudja – zárta nyilatkozatát az újságíró.

(Címlapkép/nyitókép: Pixabay)

További cikkek a Rakétán:

Kiderült, ki áll a jelenleg leggyorsabban növekvő közösségi oldal mögött

A Facebookon, a Twitteren, de még a TikTokon is cenzúrázzák Trumpot

Szívbemarkoló animációs rövidfilm készült a közösségi média hamis világáról


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.