A világ legvékonyabb VR-szemüvege bemutatja, milyen lehet a viselhető eszközök jövője

2021 / 12 / 14 / Bobák Zsófia
A világ legvékonyabb VR-szemüvege bemutatja, milyen lehet a viselhető eszközök jövője
Az Ether mindössze 37 grammot nyom és tényleg olyan benyomást kelt, mintha csak egy napszemüveg lenne, de az első prototípus még külső eszközre csatlakoztatva működik. A gyártó ígérete szerint már jövőre kapható lesz.

Az EM3 cég nemrég bemutatott VR-szemüvege, az Ether az eddigi legsikkesebb versenyző a virtuális valóság szemüvegek piacán, első ránézésre egyszerű napszemüvegnek tűnik és 6,8 mm-es vastagságával, valamint 37 grammos súlyával valóban sokkal könnyebb viselni, mint a nagy VR-sisakokat. Az eszköz azonban egyelőre nem hordható önmagában, okostelefonra vagy PC-re csatlakoztatva működik, mivel az összes alkatrészt nehezen lehetett volna bepakolni a vékony szemüvegbe.

A megoldás még így is kényelmesebb, mint a fél arcot elfedő készülékeket viselni, és a jövőben további fejlesztések során változhat is a dizájn, bár a jövő év végére tervezett piaci megjelenésre szánt modell valószínűleg a prototípushoz hasonlóan fog kinézni. A szemüveg két mikro méretű kijelzőt tartalmaz, egyenként 2560×2560 pixel felbontással, és 80°-os látószöggel.

A készülék hasonló a Facebook Reality Labs által tavaly bemutatott szemüvegéhez, amely 9 milliméteres vastagságával és 16,7 grammos súlyával még az Ethernél is könnyebb, de azt a verzió még valójában nem volt valódi VR-eszköz, mivel hiányzott belőle a processzor, az akkumulátor és mozgásérzékelő szenzorok is, és az EM3 eszközétől eltérő módon még külső csatlakozással sem rendelkezett.

A jövő fejlesztései bizonyosan a minél könnyebben hordható virtuális valóság kiegészítők irányába haladnak majd, és nem elképzelhetetlen, hogy az egyre kisebb helyen is elférő alkatrészeknek köszönhetően a nagy és nehéz sisakok végleg a múltéi lesznek, elvégre már szembe illeszthető mini-számítógépet is készítenek, igaz, hogy az okoskontaktlencse még csak egészen alapvető funkciókra, például éldetektálásra lesz képes.

(Yankodesign)

A Facebook hozhatja el a virtuális valóság következő generációját A közösségi oldal mérnökei által alkotott szemüveg LCD kijelzők helyett lézereket használ, és alig nagyobb, mint egy napszemüveg.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.