A villanyautóipar visszavág az olajlobbinak: ellenőrizhetetlen adatokra ellenőrizhetetlen adatok a válasz

2021 / 03 / 07 / Rácz Tamás
A villanyautóipar visszavág az olajlobbinak: ellenőrizhetetlen adatokra ellenőrizhetetlen adatok a válasz
Videó magyar szinkronnal arról, hogy az elektromos autó miért is környezetkímélőbb mégis a benzinesnél, dízelnél.

Egy biztos: az ipar rombolja a természeti környezetet. Ezzel nem nagyon van mit tenni, ha valamit ki akarunk bányászni, meg akarunk olvasztani, ha akár csak meg akarjuk termelni a nyersanyagokat a mezőgazdaságban, az szükségszerűen beavatkozással jár a természet működésébe. Ez a beavatkozás viszont mára annyira erőteljessé vált, hogy az emberiség szinte teljes tudományos és politikai konszenzus mellett elkezdte radikálisan visszafogni azt a szennyezést, amit a legveszélyesebbnek érez: a Föld klímáját felborító szén-dioxid-emissziót.

Az életünk nagyjából minden területét érintő átállási folyamatot nagyban színesítik a különböző gazdasági érdekek összeütközései. Ezek egyik legismertebb és legtöbb érzelmet kiváltó területe az autóipar változása, az olajkorszak átalakulása elektromos korszakká. Az autóipar szeretne még minél több profitot kinyerni egy évszázados fejlesztési folyamatból. Az olajipar is próbálja minél tovább fenntartani a termelő- és feldolgozóipar működtetését. Az új villanyautós cégek pedig igyekeznek gyorsítani az átmenetet és minél gyorsabban felfuttatni saját termelésüket. Ami természetesen megint csak környezetkárosításokkal jár, amire hivatkozva az ellenérdekelt felek próbálják lassítani ugyanezt a folyamatot.

Ebben a háborúban az emberek, a fogyasztók érzelmeire ható PR-eszközök is születnek, szép számmal. Ezek közül mutatunk be most egy újabbat: az elektromos autós lobbi válaszát azokra a korábbi hagyományos autós felvetésekre, mely szerint olajjal autózni összességében esetleg mégis kevésbé környezetkárosító, mint elektromossággal.

A videóban szereplő adatok természetesen nagyrészt éppen annyira kevéssé ellenőrizhetők, mint a korábbi, túloldalról érkezett videók adatai. Egyelőre leginkább elvi és érzelmi alapon kell eldöntenünk, hogy a következő autónk elektromos lesz-e vagy benzines, esetleg dízel. Hosszú-, sőt: ma már középtávon viszont már egyértelmű, hogy az olajkorszaknak az egyéni közlekedésben vége. A kérdés már csak az, hogy ezek a videók és a belsőégésű lobbitól érkező párjaik mennyire tudják gyorsítani vagy lassítani az átállást az emberiség egyik környezetkárosító tevékenységéről egy másikra - amiről azért nagyon reméljük, hogy fenntarthatóbb.

Ez is érdekelhet:

Ha te is úgy akarod, a Volkswagen elektromos kabriót is fog gyártani A VW felsővezetői a Twitteren, a Weibón és a LinkedInen várják az emberek véleményét arról, hogy szükség van-e egy elektromos kabrióra.

Az elektromos motoroknál nem a minél gyorsabb újratöltés, hanem az akkucsere lesz a jövő útja A cserélhető akkus megoldás az elektromos autóknál nem aratott sikert, de az elektromos motorkerékpároknál még lehet belőle valami.

Ezek a villanyautó-gyártók Kína Teslái Nio, Li Autó, Xpeng. Hallottál már róluk? Na ugye. Pedig mind a Teslához hasonlóan fényes, új csillagok.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Kína új, negyedik generációs harckocsija nemrég a közösségi médiában tűnt fel kiszivárgott képeken.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.