A Volkswagen a következő évtized teljesen automata kísérleti járművét teszteli

2022 / 09 / 23 / Bobák Zsófia
A Volkswagen a következő évtized teljesen automata kísérleti járművét teszteli
A Gen.Travellel való utazás közben senkinek nem kell a vezetéssel foglalkoznia, ehelyett lehetőség nyílik konferenciák lebonyolítására és kényelmes alvásra is.

A Volkswagen koncepcióautója, a Gen.Travel a gyártó elmondása szerint a következő évtizedben érkező önvezető járművek technológiájának demonstrálására jött létre, hogy az ezen tesztelt megoldásokat később valódi, tömeggyártásra szánt járművekbe is integrálhassák. A jármű kialakítása és külalakja is azokat a mostanában bemutatott kisbuszokat idézi, amelyek már a sofőr nélküli jövő számára készülnek, így a belső tér elsődleges funkciója az utasok minél nagyobb kényelmének biztosítása és a számos tevékenységnek helyet adó elrendezés is prioritást élvez az ülések elhelyezésének tekintetében.

Mivel a jármű ötös szintű önvezetésre alkalmas, ezért a benne utazóknak elméletileg már egyáltalán nem kell az utat figyelniük, az automatizált rendszer oldja meg a vezetés problémáját, az embereknek pedig lehetőségük nyílik a munkavégzésre vagy hosszabb út alatt az alvásra is. Emiatt az utastér berendezése moduláris és igény szerint módosítható: a négy ülés, a középen elhelyezett asztal és az utazási betegség kialakulásának esélyét csökkentő világítás a konferenciákhoz teszi alkalmassá a járművet, míg az ülések ággyá való átalakításával éjszakai pihenésre használható az autó.

Az elektromos meghajtás és a berendezésben használt újrahasznosított anyagok a környezetbarát hozzáállást képviselik és a beépített digitális eszközök, többek között a kiterjesztett valóság rendszer és mesterséges intelligencia vezérelte automatika az utasok szórakoztatását és az utakon való manőverezés optimalizálását oldják meg.

A Volkswagen a jármű tesztelésével azoknak a technológiai újításoknak a működését vizsgálja, amelyek a későbbiekben a mindennapos közlekedési rendszerek részévé válhatnak és a jelenlegi személyközlekedési megoldásokat könnyen elérhető szolgáltatássá alakíthatják.

(Fotó: Volkswagen)

Virtuális emberekkel felszerelt kisbusz lehet a holnap közlekedési eszköze az LG szerint Az Omnipod elmossa a határokat a közlekedési eszközök és az otthon között, az extra szórakozást pedig a digitális asszisztensek jelentik, akik utazás közben kommunikálnak az utasokkal.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.