A Volkswagen a következő évtized teljesen automata kísérleti járművét teszteli

2022 / 09 / 23 / Bobák Zsófia
A Volkswagen a következő évtized teljesen automata kísérleti járművét teszteli
A Gen.Travellel való utazás közben senkinek nem kell a vezetéssel foglalkoznia, ehelyett lehetőség nyílik konferenciák lebonyolítására és kényelmes alvásra is.

A Volkswagen koncepcióautója, a Gen.Travel a gyártó elmondása szerint a következő évtizedben érkező önvezető járművek technológiájának demonstrálására jött létre, hogy az ezen tesztelt megoldásokat később valódi, tömeggyártásra szánt járművekbe is integrálhassák. A jármű kialakítása és külalakja is azokat a mostanában bemutatott kisbuszokat idézi, amelyek már a sofőr nélküli jövő számára készülnek, így a belső tér elsődleges funkciója az utasok minél nagyobb kényelmének biztosítása és a számos tevékenységnek helyet adó elrendezés is prioritást élvez az ülések elhelyezésének tekintetében.

Mivel a jármű ötös szintű önvezetésre alkalmas, ezért a benne utazóknak elméletileg már egyáltalán nem kell az utat figyelniük, az automatizált rendszer oldja meg a vezetés problémáját, az embereknek pedig lehetőségük nyílik a munkavégzésre vagy hosszabb út alatt az alvásra is. Emiatt az utastér berendezése moduláris és igény szerint módosítható: a négy ülés, a középen elhelyezett asztal és az utazási betegség kialakulásának esélyét csökkentő világítás a konferenciákhoz teszi alkalmassá a járművet, míg az ülések ággyá való átalakításával éjszakai pihenésre használható az autó.

Az elektromos meghajtás és a berendezésben használt újrahasznosított anyagok a környezetbarát hozzáállást képviselik és a beépített digitális eszközök, többek között a kiterjesztett valóság rendszer és mesterséges intelligencia vezérelte automatika az utasok szórakoztatását és az utakon való manőverezés optimalizálását oldják meg.

A Volkswagen a jármű tesztelésével azoknak a technológiai újításoknak a működését vizsgálja, amelyek a későbbiekben a mindennapos közlekedési rendszerek részévé válhatnak és a jelenlegi személyközlekedési megoldásokat könnyen elérhető szolgáltatássá alakíthatják.

(Fotó: Volkswagen)

Virtuális emberekkel felszerelt kisbusz lehet a holnap közlekedési eszköze az LG szerint Az Omnipod elmossa a határokat a közlekedési eszközök és az otthon között, az extra szórakozást pedig a digitális asszisztensek jelentik, akik utazás közben kommunikálnak az utasokkal.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.