A zeneipart forradalmasítaná egy új magyar NFT

2022 / 12 / 14 / Bobák Áron
A zeneipart forradalmasítaná egy új magyar NFT
A Musiverse célja, hogy a Web3 megoldások alkalmazásával egy fenntarthatóbb, demokratikusabb zeneipari ökoszisztémát hozzanak létre, aminek első lépéseként egy 500 darabos NFT-kollekciót bocsátanak ki.

Az úgynevezett kriptotél, azaz a kriptopiac mélyrepülése idén az NFT-k népszerűségére is erősen rányomta a bélyegét, ami miatt az elmúlt időszakban egyre inkább megszaporodtak azok a hangok, amelyek a nem helyettesíthető tokenek felfutását a 2000-es évek elejének dotcom-lufijához hasonlították. Bár a tavalyi év egyik slágerének számító NFT-k kereskedelme idén valóban jelentősen visszaesett, a számokra ránézve azért korántsem lehet kijelenteni, hogy a digitális vagyontárgyak iránti érdeklődés elapadt volna: a Statista adatai szerint amíg 2021 harmadik negyedévében még alig több, mint 400 ezer olyan kritpotárca volt, amellyel NFT-ket vásároltak vagy értékesítettek, addig ezeknek a tárcáknak a száma az idei év ugyanezen időszakában már meghaladta az 1,1 milliót.

Arról egyelőre a szakértők véleménye is erősen megoszlik, hogy mit tartogat 2023 a kripto- és NFT-piac számára, az viszont biztos, hogy magyar szempontból izgalmasan indul az új év: a Sára Barnabás és Ványi Márió által alapított Musiverse december 14-én indítja útjára az első NFT-kollekcióját, a "Keys to the Musiverse"-et, amelynek keretében az érdeklődők egy 500 darabos Genesis-kollekció tokenjeit vásárolhatják meg 0,05 ETH árfolyamon, ami mai árakon nagyjából 25 ezer forintnak felel meg.

Az Ethereum blokklánc-hálózaton futó kollekció a megálmodói szerint összesen 5000 darabos lesz, ha pedig a projekt sikeres lesz, azzal az első befektetők is igencsak jól járnak. A Musiverse tervei szerint a kollekció későbbi elemeit egyre emelkedő árakon fogják kibocsátani, az első 500 tulajdonos pedig ezeknek a bevételéből is részesedést kap, így ideális esetben akár az NFT-jük értékesítése nélkül is szép bevételre tehetnek szert. A megvásárolt tokenek emellett "életreszóló" jegyet garantálnak a tulajdonosának a Musiverse különböző nemzetközi eseményeire, többek között bulikra, fesztiválokra és szakmai konferenciákra is.

A hozzánk eljuttatott sajtóközleményük szerint a Musiverse alapítóinak a jövőre nézve sokkal ambiciózusabb terveik is vannak, ugyanis a céljuk, hogy 2023-ban egy új digitális kereskedelmi platform indításával valamint az ennek a hivatalos fizetőeszközeként funkcióonáló $MSV token kibocsátásával egy olyan ökoszisztémát hozzanak létre, amely - az ő szavaik szerint - felkészíti a zeneipart a Web3 megoldások adaptációjára, ezzel “hatékonyabb, automatizáltabb, fenntarthatóbb és demokratikusabb” zenei szcénát hozva létre.

A Musiverse az NFT-kollekció kibocsátását december 28-án egy nagyszabású bulival ünnepli meg, amelynek részleteiről itt lehet tájékozódni.

(Borítókép: Musiverse NFT)

Mi ez az egész NFT mánia, és hogy érhet egyetlen fájl húszmilliárd forintot? Buta őrület vagy a gyűjtőszenvedély digitális szintlépése?


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.