Akad egy különös, jól fizető álláshirdetés, amelyre egy csomó gyerek is jelentkezett

2021 / 03 / 19 / Felkai Ádám
Akad egy különös, jól fizető álláshirdetés, amelyre egy csomó gyerek is jelentkezett
A virtuális kertészkedést elég jól megfizetik.

A szerencsés kiválasztott számára sokat fialó álláshirdetésről, valamint az annak kapcsán kialakult sztoriról a PC Gamer számolt be: eszerint a brit WhatShed?-honlap lényegében virtuális tereprendezőket keres, és a fizetés kapcsán sem lehet őket szűkmarkúsággal vádolni: óránként 50 kemény angol fontot (nagyjából 21 000 forintot) kínálnak. A WhatShed? Egyébként saját bevallása szerint Anglia legnagyobb fészerügyi (valamint egyéb kerti építményekkel kapcsolatos) szakértője, és a Monty Python Arthur „Kétfészeres” Jackson szkeccs után tényleg nehezen lepődik meg az ember a briteknek ezen kerti építmény iránt érzett vonzalmán, de azért kissé váratlan volt még így is azt olvasni, hogy létezik honlap, amely készítői azzal büszkélkednek, hogy ők az Egyesült Királyság legfontosabb fészer-kritikusai. Akárhogy is, a fészerek és a kertrendezés már nem csak az ismert valóság részei, hanem hála a videójátékoknak a virtuálisoké is.

Mivel pedig a WhatShed? szeretné átvezetni a kertészet iránt érzett szenvedélyt az álláshirdetés szövegezése szerint a méltán népszerű Minecraftba, ehhez keresnek szakértőt, méghozzá virtuális kertészeket, akik szakszerű tanácsokkal látnák el a játékosokat, hogy virtuális kis kertjüket miként rendezhetik el a lehető legjobban.

A még 2009-ben világhódító útra indult Minecraftot feltehetően senkinek sem kell ma már bemutatni, de azért itt egy gyors összefoglaló: a játékban egy véletlenszerűen felépített helyen gyűjtögethetünk nyersanyagokat, kombinálhatjuk ezeket egymással, és építhetünk fel lényegében bármit. Két főbb mód van, a hagyományos túlélés mellett akad egy kreatív mód is, amelyben nincsenek ellenségek, és szabadon hozhatunk létre bármit. A Minecraft tehát amolyan virtuális Lego és az évtizedes játékban mára rengeteg valóságos épületet, várost vagy kitalált helyszínt felépítettek már. Aki pedig szeretné, természetesen virtuális kertet is készíthet magának, ami egyébként valóban elterjedt hobbi, a YouTube-on például rengeteg minecraftos kertészeti tippet lehet találni, mint például a lenti videót.

Az álláshirdetésben egyébként a legfontosabb a játékkal kapcsolatos, használható tudás, de emellett szükség van jó kommunikációs képességre, kreativitásra, valamint nem árt, ha a jelentkező képes távmunkában is dolgozni. Talán meglepő egy ilyen magazin esetén, de a tényleges kertészeti ismeret előnyt jelent ugyan, de a megléte nem követelmény. A fenti linken egyébként a cikk írásakor még lehetett jelentkezni a munkára. Az országnál egyébként megadtam Magyarországot, és a rendszer nem dobta vissza, tehát elképzelhető, hogy hazánkból is érdemes szerencsét próbálni. Érdekesség, hogy a jelentkezéskor azt is el kell árulnunk, hogy rendelkezünk-e olyan eszközzel (számítógép, játékkonzol), amely a Minecraft futtatására alkalmas – a játék egyébként mára szinten minden nagyobb platformon fellelhető.

Az álláshirdetés alatti kommentekben pedig jól látszik, hogy a munkára rengeteg gyerek is jelentkezett, akad 12 éves, aki hétvégén dolgozna, egy Emma nevű kislány pedig három évnyi tapasztalattal büszkélkedik, mivel 10 éves jelenleg, de 7 volt, amikor minecraftozni kezdett. A PC Gamer cikke megemlíti, hogy az USA-ban 14 éves kortól, az Egyesült Királyságban pedig 13-tól lehet munkát vállalni. Magyarországon a helyzet ez ügyben kicsit trükkös: a Munka törvénykönyve szerint nálunk 16. életévét betöltött személy lehet munkavállaló, ugyanakkor ettől el lehet térni olyan 15. életévét betöltött tanuló esetén, „aki nappali rendszerű képzés keretében tanulmányokat folytat, de csakis az iskolai szünet tartama alatt végezhet munkát.”

(Kép: Piqsels)

További cikkek a Rakétán:

A Minecraft a szabad sajtó végső menedéke Különleges könyvtár épült a Minecraftban. Olyan könyvtár, ahol valódi, a világ különböző pontjain betiltott újságcikkeket lehet olvasni.

A Vatikán Minecraft-szervert indít A világ legnépszerűbb építgetős játékának egy jezsuita szerzetes indít külön szervert.

Minecraftos pénzügyi videó lett egy magyar vloggerverseny nyertese A cél az volt, hogy a vloggerpályázat keretében a mai gyerekeknek a megfelelő pénzügyi tudást hozzáférhető és könnyen fogyasztható formában kapják meg: az összesített eredmények alapján a legfiatalabb korosztály számára is érthető, szakmailag az egyik legfelkészültebb, végig Minecraftos stílusban megvalósított, kevesebb mint tíz perces edukatív videóval zsDav szerezhette meg magának az ötszázezer forint értékű ajándékutalványt.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elkészült az első programozható, fénnyel működő chip
Elkészült az első programozható, fénnyel működő chip
A chip az adatok feldolgozásához nem elektronokat használ, hanem fényt – mindez nem csak gyorsabb chipek gyártását teszi lehetővé, de ezek ráadásul kevesebb hőt is termelnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.