Akinek régi iPhone-ja, iPadje van, feltétlenül töltse le ezt a biztonsági frissítést

2022 / 09 / 02 / Pőcze Balázs
Akinek régi iPhone-ja, iPadje van, feltétlenül töltse le ezt a biztonsági frissítést
Kritikus javítást adott ki az Apple az iPhone 5s-ekhez, 6-okhoz, 6 Plusokhoz, és más készülékekhez. Aki ezt nem telepíti fel, az könnyen rosszindulatú weboldalak áldozatává válhat.

A The Verge-ön olvasható hír szerint lehetséges, hogy az operációs rendszer hibáját bizonyos weboldalak már ki is használják. Ez azt jelenti, hogy ha egy fertőzött oldalra tévedünk, akkor anélkül, hogy bármit csinálnánk, az szabadon futtathat káros programokat a telefonunkon.

A most kiadott, iOS 12.5.6 verziószámú szoftver kizárólag az említett három iPhone-on elérhető, ugyanis a régebbi modellek, az 5c-től visszafelé csak az iOS tizedik verziójáig frissíthetőek, míg az újabbak, a 6s-től felfele mind képesek az aktuális, legfrissebb operációs rendszer futtatására. Az említett három iPhone mellett az első iPad Air, a második és a harmadik iPad mini és a hatodik generációs iPod touch is frissíthető így. Ezek közül a kütyük közül a legújabb is több mint hétéves.

Ugyan az Apple készülékeit használók általában gyorsan letöltik az operációs rendszer legfrissebb kiadását, az idősebb eszközökre sokkal ritkábban érkeznek frissítések, így valószínűleg a tulajdonosaik is elszoknak attól, hogy figyeljék a rendszer figyelmeztetéseit. Akik esetleg nem találják a telefonjukon a szoftverfrissítéseket elindító menüpontot, azok az Apple oldalán található, magyar nyelvű súgótól kaphatnak segítséget.

(Fotó: Unsplash/Pinho)

Így működik a privát átjátszó, az iPhone beépített forgalomtitkosító megoldása Annyit ugyan nem tud, mint egy VPN, de érdemes lehet bekapcsolni.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.