Akinek régi iPhone-ja, iPadje van, feltétlenül töltse le ezt a biztonsági frissítést

2022 / 09 / 02 / Pőcze Balázs
Akinek régi iPhone-ja, iPadje van, feltétlenül töltse le ezt a biztonsági frissítést
Kritikus javítást adott ki az Apple az iPhone 5s-ekhez, 6-okhoz, 6 Plusokhoz, és más készülékekhez. Aki ezt nem telepíti fel, az könnyen rosszindulatú weboldalak áldozatává válhat.

A The Verge-ön olvasható hír szerint lehetséges, hogy az operációs rendszer hibáját bizonyos weboldalak már ki is használják. Ez azt jelenti, hogy ha egy fertőzött oldalra tévedünk, akkor anélkül, hogy bármit csinálnánk, az szabadon futtathat káros programokat a telefonunkon.

A most kiadott, iOS 12.5.6 verziószámú szoftver kizárólag az említett három iPhone-on elérhető, ugyanis a régebbi modellek, az 5c-től visszafelé csak az iOS tizedik verziójáig frissíthetőek, míg az újabbak, a 6s-től felfele mind képesek az aktuális, legfrissebb operációs rendszer futtatására. Az említett három iPhone mellett az első iPad Air, a második és a harmadik iPad mini és a hatodik generációs iPod touch is frissíthető így. Ezek közül a kütyük közül a legújabb is több mint hétéves.

Ugyan az Apple készülékeit használók általában gyorsan letöltik az operációs rendszer legfrissebb kiadását, az idősebb eszközökre sokkal ritkábban érkeznek frissítések, így valószínűleg a tulajdonosaik is elszoknak attól, hogy figyeljék a rendszer figyelmeztetéseit. Akik esetleg nem találják a telefonjukon a szoftverfrissítéseket elindító menüpontot, azok az Apple oldalán található, magyar nyelvű súgótól kaphatnak segítséget.

(Fotó: Unsplash/Pinho)

Így működik a privát átjátszó, az iPhone beépített forgalomtitkosító megoldása Annyit ugyan nem tud, mint egy VPN, de érdemes lehet bekapcsolni.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
A Sports Illustrated dolgozói felháborodtak, a lap tulajdonosa hárít.
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.