Angliában a koronavírus miatt kórházba került betegek harminc százaléka hamarosan ismét kórházba került

2021 / 01 / 20 / Justin Viktor
Angliában a koronavírus miatt kórházba került betegek harminc százaléka hamarosan ismét kórházba került
A legfrissebb hivatalos adatok szerint az angliai idősgondozókban május közepe óta a múlt héten haltak meg a legtöbben, ami 46 százalékos növekedést jelentett az említett időszakban. A növekedés egybeesik azzal, hogy az új, angliai vírusvariáns bejutott az említett gondozó létesítményekbe.

Sötét statisztika

Angliában a koronavírus miatt kórházba került betegek 30 százaléka hazaengedésüket követően pár hónap elteltével ismét kórházi ápolásra szorul. A betegek ugyan más betegséggel kerülnek vissza az egészségügyi ellátó intézményekbe, ugyanakkor a megelőzően Covid-19-en átesettek visszakerülési aránya 3,5-szer magasabb, mint azoké akik más betegségek miatt szorultak ápolásra. 

A nagy léptékű felmérés során megvizsgált 47 780 koronavírus beteg 29,4 százaléka került vissza a kórházba az első hazaengedését követő 140 napon belül, majd 12,3 százalékuk életét vesztette.  állapította meg a The Guardian által közölt kutatás.

A kutatás során felszínre került poszt-covid tünetek között jóval magasabb arányban előforduló légzőszervi problémák, diabétesz, a szív-, máj- és veseproblémák kockázata merült fel. Angliában az elmúlt időszakban sokat javult a koronavírusos betegek kórházi ellátása, sikerült jelentősen csökkenteniük a kórházakban elhunytak számát. 

A brit statisztikai hivatal által közöltek szerint a koronavíruson átesettek ötöde tapasztalt tüneteket a fertőzés után öt héttel, 50 százalékuk pedig 12 hét után is.

Angliában mutálódott a Covid-19 vírus, mit kell tudni az új törzsről és a mutációkról? A vírusok folyamatosan mutálódnak, és új törzsekké fejlődnek, különösen akkor, ha olyan nagy számú embert fertőznek meg, mint a covid-19 koronavírus, hiszen az emberi test számukra fejlődési környezet. Annak eldöntésénél, hogy a vírus mutációja avagy egy új törzs fontos-e, a szakértők általában azt kérdezik: megváltozott a vírus viselkedése?

Angliai mutáció

Magyarországon is jelen van az új vírusvariáns, száz kiválasztott reprezentatív mintából 5 esetben megtalálták, minden esetben utazási előzmény nélkül. Ez helyi terjedésre utal, ami az Anglia és Magyarország közt fennálló repülőgépes utasforgalomnak, embermozgásnak köszönhető. Az új mutáció szeptember 20-án tűnt fel Angliában, és azóta csak Magyarországról 10 ezer regisztrált utazási esemény történt - írja a Portfolio. A teljes vírusgenom evolúciós leszármazási vizsgálatai alapján, a jelenleg elérhető adatokkal összevetve (ez később változhat ahogy több vírusgenom lesz elérhető), a hazai vírus eredete a december 14 és 17 közötti angliai fertőzésekhez vezethető vissza. Magyarország az 54. ország ahol igazoltan felbukkant a vírus új variánsa.

(Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Bölcs Orr betanított kutyái másodpercek alatt diagnosztizálhatják a Covid-19 fertőzést. Ingyen A kutyák szaglása olyan kiváló, hogy könnyedén felismerhetik a koronavírus fertőzést, ha megfelelően kiképzik őket erre. Az ötlet olyan egyszerű, és olyan sok betegség diagnosztizálásában segítettek már eddig is a kutyák, hogy teljesen érthetetlen, miért csak most bukkant fel.

Új stratégia a Covid-19 ellen, az ehető tengeri moszat-kivonat még a Remdesivirt is felülmúlta. A dengue és a Zika ellen már bevált A koronavírus járvány kórokozója ellen nem csupán meglévő és új gyógyszerek, védőoltások kifejlesztésével küzdenek a kutatók, de a vírus teljes hatásmechanizmusát vizsgálva keresik a lehetséges beavatkozási pontokat, ha úgy tetszik, a réseket a pajzson. Szerencsére akad már ilyen, működő megközelítés is.

Megvan 332 emberi fehérje térképe, melyekhez a COVID-19 kapcsolódhat. És ez nem minden A hálózati gyógyászat is segít megtalálni a lehetséges COVID-19 gyógyszereket. Most elkészült 332 olyan humán fehérje térképe, amelyhez a vírusfehérjék kötődnek. Ennek alapján azok a meglévő gyógyszerek is azonosíthatóak, amelyek esetleg felhasználhatók a betegség kezelésére.


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Drámain változnak az egészségügyi trendek: új vezető betegséget azonosítottak a világban
Drámain változnak az egészségügyi trendek: új vezető betegséget azonosítottak a világban
A korábbi vezető betegség globálisan a szív- és érrendszeri megbetegedések együttese volt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.