Már véroxigénszintet is mér az Apple Watch

2020 / 09 / 15 / Pőcze Balázs
Már véroxigénszintet is mér az Apple Watch
Ugyan az elmúlt években a szeptember általában az új iPhone-oké volt, de ez az év nem igazán hasonlít az elmúlt évekre. Az Apple kivételesen az órákra és a tabletekre fókuszált, de bejelentettek egy új szolgáltatáscsomagot is.

Új telefonokról és a sokat pletykált új fülhallgatókról sem hallottunk a magyar idő szerint kedd esti eseményen, edzésről és egészségről viszont annál többet. Az első évek útkeresése után egyértelművé vált, hogy az Apple a világ messze legnépszerűbb okosórájára, az Apple Watch-ra elsősorban fitnesz- és egészségügyi eszközként gondol. A két éve megjelent EKG-t most, a hatodik generációban a véroxigénszint-mérés követte. Ez azt mutatja meg, hogy a vörösvértestek mennyi oxigént képesek elszállítani a tüdőből a test többi részébe, ami az általános edzettségi állapotunkra utal.

Az Apple látszólag ügyel rá, hogy

ne gondoljunk koronavírus-előrejelzőként az órára.

Szinte mellékesen említik csak meg, hogy egy egyetemmel közösen elkezdik azt vizsgálni, hogy a Watch által rögzített adatok képesek-e légúti megbetegedések jeleit kimutatni. A hatodik generációs óra mellett egy SE modell is helyet kapott a választékban - idén a telefonoknál hozott hasonló döntést a kaliforniai gyártó. Ezen az órán nincs EKG és véroxigén szenzor, cserébe 160 000 forint helyett 110 000-nél kezdődik az ára. Az órák rövidesen megkapják az új, hetedik operációs rendszerüket, melyről korábban írtunk a Rakétán.

IPadből is érkezett két új variáns

Az Apple belépő szintű, 135 000 forintos tabletje változott kevesebbet: új chipje, az A12 Bionic a két évvel ezelőtti iPhone-okból, vagyis az XS-ből és az XR-ből ismerős, ezen kívül a gép ugyanúgy néz ki, és nagyjából ugyanazt tudja, mint korábban. Az iPad Prók alatt megbúvó iPad Airt viszont alaposan újragondolták Cupertinóban. A külseje egyértelműen a nagyobb testvér szögletesebb formavilágát követi. Ugyan ujjlenyomat-azonosítással működik, de az érzékelő, hogy a képernyő körüli keret kisebb, a képernyő maga pedig nagyobb legyen, a felső élen lévő bekapcsoló gombra került. Az Air lelke az új A14 Bionic chip, ami első ránézésre mintha az aktuális iPad Próknál is nagyobb teljesítményre volna képes. Ez a gép 240 000 forinttól indul és öt színben is kapható.

És végül a kötelező előfizetés

Többször írtunk arról, hogy az Apple életében is egyre meghatározóbb a szolgáltatásokból származó bevétel, így lehetett rá számítani, hogy az Apple Musicot, az Apple TV+-t, az Apple Arcade-et és felhőszolgáltatásukat, az iCloudot előbb-utóbb csomagban is megpróbálják majd értékesíteni. Ezt is ma jelentették be, az Apple One még ősszel elindul, 3350 ft/hó áron. A WatchOS és az iOS aktuális verziója pedig a napokban már jelzi is a készülékeinken, hogy itt az ideje frissítenünk.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.