Átlátszó tévékkel futnak neki 2024-nek a világ legnagyobb tévégyártói

2024 / 01 / 09 / Bobák Áron
Átlátszó tévékkel futnak neki 2024-nek a világ legnagyobb tévégyártói
A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n a Samsung és az LG is bemutatott egy átlátszó tévét, a két koreai elektronikai óriás azonban egészen más megközelítéssel futott neki az új termékkategóriának.

A két gyártó közül a Samsung technológiája tekinthető innovatívabbnak, hiszen a gyártó az évek óta fejlesztett Micro-LED technológiáját integrálta egy átlátszó kijelzőbe, ennek eredményeként a Cnet beszámolója szerint a tévéjük képe fényesebb és szebb színekkel is rendelkezik, mint az eddig látott átlátszó tévék.

Bár a Samsung tévéje esetében egyelőre nincs szó forgalmazásról, így a készülék lehetséges áráról sem lehet tudni semmit, a lap szerint a gyártó elsősorban nem fogyasztóknak, hanem inkább cégeknek értékesítené a készüléket; a CES-en például azt modellezték, hogy egy stadion VIP-páholyában az átlátszó kijelző segítségével közvetlenül a páholyt a pályától elválasztó üvegen lehetne megjeleníteni a visszajátszásokat, eredményeket és egyéb információkat.

Sokkal többet lehet tudni az LG tévéjéről, amelynek az árát ugyan egyelőre szintén homály fedi, de a hírek szerint akár már az idei évben boltokba kerülhet. Az LG OLED Signature T névre keresztelt tévé egy 77 colos OLED panelt tartalmaz, ami alapesetben szinte teljesen átlátszó, viszont egy gombnyomásra felhúzható hátlapnak köszönhetően hagyományos tévéként is lehet használni.

Az LG közleménye szerint a 4K-s felbontású tévében a gyártó más készülékeihez hasonlóan egy Alpha 11 AI processzor gondoskodik a képfeldolgozásról, ami 70%-kal jobb grafikus teljesítményt és 30%-kal gyorsabb képfeldolgozási sebességet biztosít, mint az előző processzor. A készüléket az OLED evo M-hez hasonlóan vezeték nélküli technológiával is ellátták, ami azt jelenti, hogy a tévét csak a hálózati csatlakozóba kell bedugni, az összes többi funkciót pedig a Zero Connect Box biztosítja, ami néhány méteres körzetben bárhol elhelyezhető a szobában. A The Verge szerzője ehhez hozzáteszi, hogy bár az ára egyelőre nem ismert, a Signature T ár-érték arányban minden bizonnyal nem fogja felvenni a versenyt az LG hagyományos OLED tévéivel, hiszen annak képminősége inkább a gyártó középkategóriás készülékeit idézi, nincs például benne Micro Lens Array technológia, ami az LG csúcskészülékeinek extra fényerőt biztosít.

Az LG szerint az átlátszó kialakítás egyik nagy előnye, hogy a tévé “bármilyen enteriőrbe jól illeszkedik”, kikapcsolt állapotban pedig szinte teljesen beleolvad a környezetébe, így akár térelválasztóként vagy ablak elé helyezve is használható. Ha valaki mégsem szeretné, hogy a tévéje észrevétlen maradjon, arra az esetre a Signature T rendelkezik always-on-display funkcióval is, amellyel festmények, fotók, videók jeleníthetők meg a képernyőn, olyan hatást keltve, mintha azok a levegőben lebegnének.

(Fotó: LG)

Bármilyen üvegfelület holografikus kijelzővé válhat a Zeiss jövőbe mutató megoldásának köszönhetően A német vállalat egy olyan technológiáról rántja le a leplet a jövő héten kezdődő CES-en, ami állításuk szerint legalább olyan meghatározó lesz a holografikus kijelzők területén, mint amilyen a könyvnyomtatás feltalálása volt az írott szövegek szempontjából.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.