Átlátszó tévékkel futnak neki 2024-nek a világ legnagyobb tévégyártói

2024 / 01 / 09 / Bobák Áron
Átlátszó tévékkel futnak neki 2024-nek a világ legnagyobb tévégyártói
A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n a Samsung és az LG is bemutatott egy átlátszó tévét, a két koreai elektronikai óriás azonban egészen más megközelítéssel futott neki az új termékkategóriának.

A két gyártó közül a Samsung technológiája tekinthető innovatívabbnak, hiszen a gyártó az évek óta fejlesztett Micro-LED technológiáját integrálta egy átlátszó kijelzőbe, ennek eredményeként a Cnet beszámolója szerint a tévéjük képe fényesebb és szebb színekkel is rendelkezik, mint az eddig látott átlátszó tévék.

Bár a Samsung tévéje esetében egyelőre nincs szó forgalmazásról, így a készülék lehetséges áráról sem lehet tudni semmit, a lap szerint a gyártó elsősorban nem fogyasztóknak, hanem inkább cégeknek értékesítené a készüléket; a CES-en például azt modellezték, hogy egy stadion VIP-páholyában az átlátszó kijelző segítségével közvetlenül a páholyt a pályától elválasztó üvegen lehetne megjeleníteni a visszajátszásokat, eredményeket és egyéb információkat.

Sokkal többet lehet tudni az LG tévéjéről, amelynek az árát ugyan egyelőre szintén homály fedi, de a hírek szerint akár már az idei évben boltokba kerülhet. Az LG OLED Signature T névre keresztelt tévé egy 77 colos OLED panelt tartalmaz, ami alapesetben szinte teljesen átlátszó, viszont egy gombnyomásra felhúzható hátlapnak köszönhetően hagyományos tévéként is lehet használni.

Az LG közleménye szerint a 4K-s felbontású tévében a gyártó más készülékeihez hasonlóan egy Alpha 11 AI processzor gondoskodik a képfeldolgozásról, ami 70%-kal jobb grafikus teljesítményt és 30%-kal gyorsabb képfeldolgozási sebességet biztosít, mint az előző processzor. A készüléket az OLED evo M-hez hasonlóan vezeték nélküli technológiával is ellátták, ami azt jelenti, hogy a tévét csak a hálózati csatlakozóba kell bedugni, az összes többi funkciót pedig a Zero Connect Box biztosítja, ami néhány méteres körzetben bárhol elhelyezhető a szobában. A The Verge szerzője ehhez hozzáteszi, hogy bár az ára egyelőre nem ismert, a Signature T ár-érték arányban minden bizonnyal nem fogja felvenni a versenyt az LG hagyományos OLED tévéivel, hiszen annak képminősége inkább a gyártó középkategóriás készülékeit idézi, nincs például benne Micro Lens Array technológia, ami az LG csúcskészülékeinek extra fényerőt biztosít.

Az LG szerint az átlátszó kialakítás egyik nagy előnye, hogy a tévé “bármilyen enteriőrbe jól illeszkedik”, kikapcsolt állapotban pedig szinte teljesen beleolvad a környezetébe, így akár térelválasztóként vagy ablak elé helyezve is használható. Ha valaki mégsem szeretné, hogy a tévéje észrevétlen maradjon, arra az esetre a Signature T rendelkezik always-on-display funkcióval is, amellyel festmények, fotók, videók jeleníthetők meg a képernyőn, olyan hatást keltve, mintha azok a levegőben lebegnének.

(Fotó: LG)

Bármilyen üvegfelület holografikus kijelzővé válhat a Zeiss jövőbe mutató megoldásának köszönhetően A német vállalat egy olyan technológiáról rántja le a leplet a jövő héten kezdődő CES-en, ami állításuk szerint legalább olyan meghatározó lesz a holografikus kijelzők területén, mint amilyen a könyvnyomtatás feltalálása volt az írott szövegek szempontjából.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Csúcstelefonok gyilkosa lett a Honor 200 Pro
Csúcstelefonok gyilkosa lett a Honor 200 Pro
A Honor visszatér ahhoz, amihez a legjobban ért: a Magyarországon július 1-től kapható Honor 200 Pro árát hajszálpontosan úgy lőtték be a mai csúcstelefonok alá, hogy az már bárki számára vonzó ajánlat legyen, miközben az okos kompromisszumoknak köszönhetően semmi olyasmiről nem kell lemondanunk, ami egy átlagos felhasználónak hiányozna.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.