Az Amazon központjának felrobbantását tervezte egy texasi férfi, hogy kiiktassa az internet 70%-át

2021 / 04 / 13 / Bobák Zsófia
Az Amazon központjának felrobbantását tervezte egy texasi férfi, hogy kiiktassa az internet 70%-át
Seth Pendley-t január óta figyelte az FBI, majd április 8-án őrizetbe vették, miután robbanószert vásárolt az FBI egyik titkosügynökétől. A férfi úgy gondolta, az Amazon Web Services épületeinek felrobbantásával megsemmisítheti a CIA és az FBI szervereit, valamint az internetszolgáltatások 70%-át.

Seth Aaron Pendley először január 8-án került a hatóságok látókörébe, mikor bejelentés érkezett az FBI-hoz (Federal Bureau of Investigation, Szövetségi Nyomozó Iroda) a férfi egy posztjáról, melyet Dionysus néven a MyMilitia.com oldalon tett közzé. A bejegyzés, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának közleménye szerint, azt taglalta, hogyan készül egy "kísérlet lefolytatására" a Dionysus nevű felhasználó, amely "elég nagy figyelmet keltene" és "veszélyes lehetne".

Amikor egy másik felhasználó rákérdezett, hogy mi is a célja pontosan, a férfi azt válaszolta: "halál".

A nyomozóiroda ezután bizalmas forrásból megszerezte Dionysus e-mail címét és ezután már be tudták azonosítani a férfi személyazonosságát, majd megfigyelés alá helyezték. Pendley, aki résztvett a január hatodikai Capitoliumi zavargásokban is, a Signal titkosított üzenetküldő szolgáltatását kezdte használni arra, hogy egy ismerősével megbeszélje a további részleteket a tervezett támadásról. A terv szerint C4 plasztikbombával robbantotta volna fel az Amazon Web Services épületeit, mivel úgy gondolta, ezzel az internet 70%-át le tudná állítani, és a CIA, valamint az FBI itt tárolt szervereit is kiiktatta volna.

Miután az ismerőse ezt szintén jelentette a nyomozóknak, egy beépített titkosügynök, magát fegyverkereskedőnek kiadva, találkozott a férfival, és átadta neki a robbanószereket, majd megmutatta, hogyan kell üzembe helyezni őket.

A bombák valójában nem működtek, de Pendley erről nem tudott és betette őket a kocsijába.

Közvetlenül ezután az FBI letartóztatta szándékos bűncselekmény elkövetésének kísérlete miatt, de a robbanószerek átvétele és a posztok önmagukban nem számítanak bizonyítéknak, ezért a per kimenetele még kétséges. Ha viszont elítélik, akár 20 év börtönt is kaphat. Pendley egyébként a robbantással és az internet leállításával a Egyesült Államokat irányító oligarchákat akarta megleckéztetni és a hatalmukat megdönteni.

(Forrás: The New York Times, Fotó: Wikimedia Commons)

Ez is érdekelhet:

Arcfelismerő szoftverrel próbálják azonosítani a Capitolium támadóit A technológia megbízhatósága és jogszerűsége is kérdéses.
Még a fegyvertáskák reklámját is betiltotta a Facebook, hogy a mai elnöki beiktatás ne torkolljon zavargásokba Magyar idő szerint hat órakor beiktatják elnöki hivatalába Joe Bident, az Egyesült Államok negyvenhatodik elnökét. A Capitoliumi zavargások után nagy a felelősség terhe a közösségi média vállán, így szokatlan szigorral csapnak le minden lehetséges fenyegetésre.
Ezért nem okozhatta atombomba a bejrúti robbanást Bár a libanoni hatóságok azonnal közölték, hogy a robbanásért a kikötő egyik raktárépületében tárolt nagy mennyiségű ammónium-nitrát a felelős, az interneten több olyan spekuláció is felmerült, hogy a detonációt valójában egy atombomba okozta.


Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
A videó nem csak látványos, hanem pontos, koherens és reális is – avagy: igen, így működik belülről egy tokamak.
Porszívólábú robotkutya tisztítja a strandokat
A VERO névre keresztelt robot két mélységérzékelő kamera valamint egy úgynevezett konvolúciós neurális hálózat segítségével képes azonosítani az eldobált cigarettacsikkeket, majd a hátára szerelt porszívót bekapcsolva felporszívózni azokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.