Az Amazon központjának felrobbantását tervezte egy texasi férfi, hogy kiiktassa az internet 70%-át

2021 / 04 / 13 / Bobák Zsófia
Az Amazon központjának felrobbantását tervezte egy texasi férfi, hogy kiiktassa az internet 70%-át
Seth Pendley-t január óta figyelte az FBI, majd április 8-án őrizetbe vették, miután robbanószert vásárolt az FBI egyik titkosügynökétől. A férfi úgy gondolta, az Amazon Web Services épületeinek felrobbantásával megsemmisítheti a CIA és az FBI szervereit, valamint az internetszolgáltatások 70%-át.

Seth Aaron Pendley először január 8-án került a hatóságok látókörébe, mikor bejelentés érkezett az FBI-hoz (Federal Bureau of Investigation, Szövetségi Nyomozó Iroda) a férfi egy posztjáról, melyet Dionysus néven a MyMilitia.com oldalon tett közzé. A bejegyzés, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának közleménye szerint, azt taglalta, hogyan készül egy "kísérlet lefolytatására" a Dionysus nevű felhasználó, amely "elég nagy figyelmet keltene" és "veszélyes lehetne".

Amikor egy másik felhasználó rákérdezett, hogy mi is a célja pontosan, a férfi azt válaszolta: "halál".

A nyomozóiroda ezután bizalmas forrásból megszerezte Dionysus e-mail címét és ezután már be tudták azonosítani a férfi személyazonosságát, majd megfigyelés alá helyezték. Pendley, aki résztvett a január hatodikai Capitoliumi zavargásokban is, a Signal titkosított üzenetküldő szolgáltatását kezdte használni arra, hogy egy ismerősével megbeszélje a további részleteket a tervezett támadásról. A terv szerint C4 plasztikbombával robbantotta volna fel az Amazon Web Services épületeit, mivel úgy gondolta, ezzel az internet 70%-át le tudná állítani, és a CIA, valamint az FBI itt tárolt szervereit is kiiktatta volna.

Miután az ismerőse ezt szintén jelentette a nyomozóknak, egy beépített titkosügynök, magát fegyverkereskedőnek kiadva, találkozott a férfival, és átadta neki a robbanószereket, majd megmutatta, hogyan kell üzembe helyezni őket.

A bombák valójában nem működtek, de Pendley erről nem tudott és betette őket a kocsijába.

Közvetlenül ezután az FBI letartóztatta szándékos bűncselekmény elkövetésének kísérlete miatt, de a robbanószerek átvétele és a posztok önmagukban nem számítanak bizonyítéknak, ezért a per kimenetele még kétséges. Ha viszont elítélik, akár 20 év börtönt is kaphat. Pendley egyébként a robbantással és az internet leállításával a Egyesült Államokat irányító oligarchákat akarta megleckéztetni és a hatalmukat megdönteni.

(Forrás: The New York Times, Fotó: Wikimedia Commons)

Ez is érdekelhet:

Arcfelismerő szoftverrel próbálják azonosítani a Capitolium támadóit A technológia megbízhatósága és jogszerűsége is kérdéses.
Még a fegyvertáskák reklámját is betiltotta a Facebook, hogy a mai elnöki beiktatás ne torkolljon zavargásokba Magyar idő szerint hat órakor beiktatják elnöki hivatalába Joe Bident, az Egyesült Államok negyvenhatodik elnökét. A Capitoliumi zavargások után nagy a felelősség terhe a közösségi média vállán, így szokatlan szigorral csapnak le minden lehetséges fenyegetésre.
Ezért nem okozhatta atombomba a bejrúti robbanást Bár a libanoni hatóságok azonnal közölték, hogy a robbanásért a kikötő egyik raktárépületében tárolt nagy mennyiségű ammónium-nitrát a felelős, az interneten több olyan spekuláció is felmerült, hogy a detonációt valójában egy atombomba okozta.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.