Az ESA és a NASA együttműködik a klímaváltozás megértéséért

2021 / 08 / 23 / Justin Viktor
Az ESA és a NASA együttműködik a klímaváltozás megértéséért
A NASA amerikai, és az ESA európai űrügynökség stratégiai együttműködést jelentett be a klímaváltozás és a Föld működésének megértése érdekében.

Közös megfigyelések

Josef Aschbacher, az ESA főigazgatója és Bill Nelson, a NASA igazgatója együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, hogy hivatalossá tegyék a partnerkapcsolatot. A cél az, hogy kialakítsák a klímaváltozásra adott globális válaszreakció módját a Föld és környezetének megfigyelése, valamint az erre irányuló kutatások segítségével.

"Már most szemtanúi vagyunk a klímaváltozás hatásainak - többek között - a növekvő hőmérsékletek, emelkedő tengerszint, olvadó jég miatt. Mind az ESA, mind a NASA kiváló eszközökkel és szaktudással rendelkezik a Földdel foglalkozó tudományok fejlesztése területén, így a közös munkával még többet érhetünk el" - mondta el Toni Tolker-Nielsen, a NASA Föld-megfigyelési programjainak igazgatója. 

A NASA és az ESA már korábban is dolgoztak együttműködésben, például az északi-sarkvidéki CryoSat és ICESat missziók terepmunkái során, vagy éppen több más partnerek bevonása mellett a Copernicus Sentinel-6 misszióban.

A stratégiai partnerség révén mind az ESA, mind pedig a NASA szeretne új utakat nyitni, hogy hatékonyabban és gyorsabban legyenek képesek együttműködni a közös munkában, a két ügynökség alaptevékenységeiben, a stratégiai programjaikban, valamint tudományos érdekeik és fő irányelveik koordinálása során.

(Forrás: MTI, ESA Kép: ESA)

Ez is érdekelhet:

Grönland komoly döntést hozott a klímaváltozás megállításáért Ha egy kormány aktívan szeretne fellépni a klímaváltozás ellen, annak egyre komolyabb intézkedéseket kell hoznia, ha azt szeretné, hogy a nemzetközi közösség komolyan vegye, és elismerje az erőfeszítéseit. Grönland kormánya úgy tűnik megértette ezt.

Bill Gates részben a Bitcoint okolja a klímaváltozás miatt Amint a bitcoin új csúcsok felé mozdul, Bill Gates milliárdos filantróp riasztó képet fest a kriptopénz feltűnően magas szén-dioxid-kibocsátásából fakadó ökológiai lábnyomáról, ami a jövőben csak súlyosbodni fog, mivel a világ legnagyobb kriptopénzének elfogadása a várakozásoknak megfelelően szárnyal.

IoT a klímaváltozás elleni küzdelemben Az ipari forradalmat és az azt megalapozó technológiát nevezhetjük nyugodtan eredendő bűnnek is, ha az ember okozta éghajlatváltozás okait keressük. Ironikus módon, egy újabb ipari forradalom és annak új technológiái lehetnek az orvosság a bajokra, melyeket az emberiség ma elszenved az antropogén (ember okozta) globális felmelegedés képében.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ötven éve vizsgálhatnánk a klímaváltozás hatásait, de Nixon elnök másként döntött
Ötven éve vizsgálhatnánk a klímaváltozás hatásait, de Nixon elnök másként döntött
Az amerikai politikus asztalára került, 1971-ben készült dokumentum az "emberi faj túlélésének biztosításáról" írt, és csak most került nyilvánosságra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.