Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását

2021 / 02 / 08 / Perei Dóra
Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását
Az applikáció elsősorban a nagy követőszámú fiókokat célzó kiberbűnözők pusztítását próbálja enyhíteni, ám ettől még a hétköznapi felhasználók is örülhetnek az újdonságnak.

A „Recently Deleted” menüpont akárcsak a Windows lomtárja, gyűjtőfelületet biztosít a közelmúltban törölt fotók, videók, IGTV videók számára, ahol azok még egy teljes hónapig elérhetők és visszaállíthatók, azt követően viszont végleg megsemmisülnek. Ez alól kivételt képeznek az Insta-sztorik, amik a lejárati idejüknek megfelelően csak huszonnégy óráig láthatóak.

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.

A véletlenül, hirtelen felindulásból vagy akár rosszakarók által törölt posztok így nem tűnnek el azonnal az éterben, hanem automatikusan átkerülnek a nemrég törölt mappába. A funkció a Beállítások/Fiók menüben található. A visszaállítás elvégzéséhez meg kell erősítenünk személyazonosságunkat e-mailen, vagy sms-en keresztül. Az Instagram szerint a frissítéssel megakadályozható, hogy a hackerek lenullázzák az influencerek, a híres, vagy akár csak a hétköznapi felhasználók fiókjának tartalmát. Az újítás az androidos és iOS-es mobilappba fokozatosan jut el a felhasználókhoz, így mostanában érdemes gyakran frissíteni az applikációt.

További cikkek a témában:

Az Instagram nem csak az influenszereknek kedvez, álláskeresésre is használható Alapesetben talán eszünkbe sem jutna munkakereső eszközként gondolni az Instára, vagy mondjuk a hashtagekre, pedig alighanem megérne egy próbát.

Hogyan töröld magad az Instagramról Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.

Vége a lájkvásárlásnak? Az Instagram lecsap a kamukövetőkre A tulajdonos Facebook két céget perelt be.

(Fotó: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.