Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását

2021 / 02 / 08 / Perei Dóra
Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását
Az applikáció elsősorban a nagy követőszámú fiókokat célzó kiberbűnözők pusztítását próbálja enyhíteni, ám ettől még a hétköznapi felhasználók is örülhetnek az újdonságnak.

A „Recently Deleted” menüpont akárcsak a Windows lomtárja, gyűjtőfelületet biztosít a közelmúltban törölt fotók, videók, IGTV videók számára, ahol azok még egy teljes hónapig elérhetők és visszaállíthatók, azt követően viszont végleg megsemmisülnek. Ez alól kivételt képeznek az Insta-sztorik, amik a lejárati idejüknek megfelelően csak huszonnégy óráig láthatóak.

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.

A véletlenül, hirtelen felindulásból vagy akár rosszakarók által törölt posztok így nem tűnnek el azonnal az éterben, hanem automatikusan átkerülnek a nemrég törölt mappába. A funkció a Beállítások/Fiók menüben található. A visszaállítás elvégzéséhez meg kell erősítenünk személyazonosságunkat e-mailen, vagy sms-en keresztül. Az Instagram szerint a frissítéssel megakadályozható, hogy a hackerek lenullázzák az influencerek, a híres, vagy akár csak a hétköznapi felhasználók fiókjának tartalmát. Az újítás az androidos és iOS-es mobilappba fokozatosan jut el a felhasználókhoz, így mostanában érdemes gyakran frissíteni az applikációt.

További cikkek a témában:

Az Instagram nem csak az influenszereknek kedvez, álláskeresésre is használható Alapesetben talán eszünkbe sem jutna munkakereső eszközként gondolni az Instára, vagy mondjuk a hashtagekre, pedig alighanem megérne egy próbát.

Hogyan töröld magad az Instagramról Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.

Vége a lájkvásárlásnak? Az Instagram lecsap a kamukövetőkre A tulajdonos Facebook két céget perelt be.

(Fotó: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Működött egy
Működött egy "gyógyszergyár" az űrben – az USA most nem engedi visszatérni a Földre
A történelem első űrgyárában a HIV kezelésére szolgáló gyógyszert hoztak létre – az amerikai hatóságok azonban nem engedélyezik a landolást.
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
Rossz fájlokat tölthettek fel a bíróságnak egy perhez kapcsolódóan.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.