Az MI-vezérelte zöld lámpáktól a Ray-Ban új okosszemüvegéig

2023 / 11 / 11 / Raketa.hu
Az MI-vezérelte zöld lámpáktól a Ray-Ban új okosszemüvegéig
A Rakéta szerzői mostantól rendszeresen a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának a vendégei lesznek. Hétfőn az elmúlt hónap legérdekesebb technológiai sztorijairól beszélgetett kollegánk, Pőcze Balázs a két műsorvezetővel, McMenemy Márkkal és Marvinnal.

Milyen feladatokat ad Joe Biden amerikai elnök mesterséges intelligencia (MI) rendelete az alá tartozó minisztériumoknak, hatóságoknak? Mi aggasztja a világ vezetőit az MI-vel kapcsolatban, és miért pont a Bletchley Parkban gyűltek össze erről eszmét cserélni? Miért vezethet pénzügyi válsághoz, ha a bankok azonos MI-modelleket alkalmaznak? És hogyan lesznek zöld hullámok a budapesti utakon a Google-nek köszönhetően? Októberben-novemberben sorra érkeztek a hírek arról, hogy a világ politikai és technológiai vezetői hogyan látják a közelmúlt legmeghatározóbb technológiájának jó és rossz oldalát. Márk, Marvin és Balázs hétfőn délután két órán át beszélgetett arról, hogy milyen technológiai, törvényi változásokra számíthatunk, de arra is jutott idő, hogy elmondják, szerintük felvenné-e bárki a Meta és a Ray-Ban új okosszemüvegét. Mostantól minden hétfőn délután négykor a Kávézó a világ végén vendégei leszünk - aki pedig lemaradt az első közös adásról, az itt meghallgathatja azt:

(Borítókép: DALL-E 3/Microsoft Bing képkészítő)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
Egyre több olyan cég áll elő emberszerű robotokkal, amelyek fő profilját hagyományosan nem a humanoidok tervezése jelenti.
A következő hírlevelet és kuponokat már egy mesterséges intelligenciától kapjuk?
A következő hírlevelet és kuponokat már egy mesterséges intelligenciától kapjuk?
Hogyan segít a mesterséges intelligencia a cégeknek az ügyfélszerzésben, de akár az ügyfélszolgálati kérdések megválaszolásában?
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.