Az MI-vezérelte zöld lámpáktól a Ray-Ban új okosszemüvegéig

2023 / 11 / 11 / Raketa.hu
Az MI-vezérelte zöld lámpáktól a Ray-Ban új okosszemüvegéig
A Rakéta szerzői mostantól rendszeresen a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának a vendégei lesznek. Hétfőn az elmúlt hónap legérdekesebb technológiai sztorijairól beszélgetett kollegánk, Pőcze Balázs a két műsorvezetővel, McMenemy Márkkal és Marvinnal.

Milyen feladatokat ad Joe Biden amerikai elnök mesterséges intelligencia (MI) rendelete az alá tartozó minisztériumoknak, hatóságoknak? Mi aggasztja a világ vezetőit az MI-vel kapcsolatban, és miért pont a Bletchley Parkban gyűltek össze erről eszmét cserélni? Miért vezethet pénzügyi válsághoz, ha a bankok azonos MI-modelleket alkalmaznak? És hogyan lesznek zöld hullámok a budapesti utakon a Google-nek köszönhetően? Októberben-novemberben sorra érkeztek a hírek arról, hogy a világ politikai és technológiai vezetői hogyan látják a közelmúlt legmeghatározóbb technológiájának jó és rossz oldalát. Márk, Marvin és Balázs hétfőn délután két órán át beszélgetett arról, hogy milyen technológiai, törvényi változásokra számíthatunk, de arra is jutott idő, hogy elmondják, szerintük felvenné-e bárki a Meta és a Ray-Ban új okosszemüvegét. Mostantól minden hétfőn délután négykor a Kávézó a világ végén vendégei leszünk - aki pedig lemaradt az első közös adásról, az itt meghallgathatja azt:

(Borítókép: DALL-E 3/Microsoft Bing képkészítő)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.