Az őrült japán nyerőgép, amely processzorokat sorsol ki

2021 / 09 / 01 / Felkai Ádám
Az őrült japán nyerőgép, amely processzorokat sorsol ki
Valahogy csak meg kell szabadulni a régebbi processzoroktól, viszont maga a játék kicsit bonyolultabb, mint elsőre tűnik.

A nyerőgép első látásra inkább processzorautomatának tűnik, amelyből úgy vásárolhatunk CPU-kat, mint a szendvicsautomatából szendvicset. A helyzet ennél viszont kicsit bonyolultabb, ahogy az az alábbi videóból, illetve a hozzátartozó szövegből ki is derül.

Mint azt a Tom' HARDVER beazonosította, a gép kirakatában Ryzen 5 5000 Zen 3 és Ryzen 5 3000 Zen 2 dobozokat lehet látni, azonban maguk a dobozok nem ezeket a CPU-kat rejtik, hanem ennél régebbi AMD, Intel Pentium és Celeron processzorokat, valamint egy hűtőegységet. Tehát lényegében egy automatizált zsákbamacskáról van szó. Na de kérdés, hogy miért jó ez a nép egyszerű gyermekének? Nos, a doboz 1000 yenbe, tehát körülbelül 2700 forintba kerül, ami még mindig nem az az összeg, amit az ember nyugodt szívvel kiad egy öregecske Pentium processzorért, amellyel jó eséllyel semmit sem fog kezdeni, ha csak nem hóbortja a régi PC-k összeállítása. Ugyanakkor a szóban forgó hardvereken kívül egy a kettőhöz eséllyel találhatunk egy „lottócédulát” is, és ez utóbbival részt vehetünk egy sorsoláson, melyen egy a harminchoz az esélyünk, hogy nyerjünk egy valódi Ryzen procit. Vagyis az öreg processzor inkább adalék ahhoz, hogy induljunk a főnyereményért.

Japánban egyébként híresen színes (időnként szagos) az automaták, valamint a nyerőgépek kínálata, de a közösségi médiás bejegyzések alapján a processzor-nyerőgép még a helyieket is meglepte.

További cikkek a témában:

Hidrogénnel működő kísérleti város épül Japánban Woven City kísérleti városában a gyártástól a szállításig mindent a hidrogén alapú technológiára alapoznak majd, bár emellett az elektromos járművek is helyet kaphatnak a közlekedésben.

A gyűrű, amely talán egy egész országot leszoktat a készpénzről Egy cég legalábbis komoly összegekkel fogad arra, hogy részben akár ez az „okosékszer” reformálja majd meg a hozzáállást a digitális fizetéshez a szigetországban, illetve hozza el az „érintésmentes Kánaánt”.

A teljes mozgásképtelenség sem akadály a munkavállalásban egy japán kávézóban A Dawn Café egy tavalyi tesztidőszak után most hivatalosan is megnyílt és munkát biztosít azoknak, akik otthon, vagy akár egy kórházban mozgásképtelen állapotban töltik a napjaikat.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.