Az összehajtogatható elektromos rollert a táskánkban is szállíthatjuk, mikor éppen nincs rá szükség

2021 / 10 / 12 / Bobák Zsófia
Az összehajtogatható elektromos rollert a táskánkban is szállíthatjuk, mikor éppen nincs rá szükség
A kaliforniai Blizwheel megépítette a világ legkisebb elektromos rollerét, ami csak négy kilót nyom, így kényelmesen elpakolhatjuk, mikor nem hajtunk vele.

A mikromobilitási eszközök manapság már szerves részét képezik a hétköznapoknak, a roller elektromos változatai pedig különösen kényelmes módját jelentik a közlekedésnek: nem szükséges hajtani, mint a kerékpárokat, a Segwaynél pedig talán stabilabb utazást biztosítanak. A rollerézés pedig mostantól még egyszerűbbé válik, egy kaliforniai cég ugyanis megépítette a világ legkisebb elektromos rollerét, amit össze is lehet csukni és elpakolni, mikor nincs rá szükségünk.

A Blizwheel a cég leírása szerint nagyjából 70%-kal könnyebb, mint a hagyományos rollerek, az alap verzió 3,9 kilogrammot nyom, az Air Special ennél is kevesebbet, 3,5 kg-ot, a valamivel nagyobb Pro pedig 5,4 kilós. A könnyű kiszerelés valamennyire behatárolja a teherbíró képességét is a járműveknek, de azért még a használható határokon belül: a Pro 90, míg a többi változat 80 kilogrammos terhelést bír el. A Blizwheel rollereinek maximális sebessége és hatótávja szintén nem kiemelkedő, de a napi ingázáshoz, munkába járáshoz éppen megfelelő lehet: a sebessége max. 19 km/h (a Pro esetében 24 km/h), egy feltöltéssel pedig 13 kilométerre jutunk a járművel, a Pro verzió hatótávja ennél jóval nagyobb, 24 kilométer.

A legnagyobb előnye a rollernek azonban nem az erejében, vagy a sebességében rejlik, hanem a különleges kialakításában, az összehajtható szerkezet miatt akár táskába is elpakolhatjuk az eszközt, vagy a munkaidő alatt betehetjük a fiókba, így soha sem kell leparkolni vele és magára hagyni, amíg az ügyeinket intézzük. A jármű összehajtogatott állapotban csak 39.6 x 16.2 x 9.9 cm-es, vagyis igazán kevés helyet foglal. A Blizwheelt egyelőre Kickstarteren lehet megrendelni, ahol az alap verzió 300 dollár (93 000 forint), az Air Special 479 dollár (149 000 forint), a Pro 499 dollárba (155 000 forint) kerül, az első kiszállítások pedig várhatólag jövő év májusában indulnak.

(Fotó: Blizwheel)

További cikkek a témában:

A TIER bevenné Budapestet – új elektromos roller-szolgáltató érkezett a fővárosba A TIER Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója első lépésként az e-roller-programot indítja be a Budapesten, kifejezetten az európai városokra tervezett járművekkel.
Versenysport lesz az elektromos rollerezésből, ilyenek lesznek a járgányok A gépek 100 km/h sebességre is képesek lesznek, a versenyzők szerint rettenetesen fárasztó hosszasan görnyedni ekkora tempónál.
Kiderült, hogy mi volt az oka a rakparton összegyűlt rengeteg rollernek A Lime elektromos bérrollerei egyszerűen leállítják magukat, amikor átlépik a kerület határát, de a Budavári Önkormányzatnál már megtalálták a megoldást a helyzetre.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.