Az utolsó utáni döfést is megkapta az Adobe Flash

2021 / 02 / 20 / Perei Dóra
Az utolsó utáni döfést is megkapta az Adobe Flash
Megjelent a Microsoft KB4577586-jelzésű csomagja, amit bár hivatalosan tavaly október végén bejelentett, csakhogy a telepítése akkor még opcionális volt, a Microsoft Update Catalogon keresztül tölthettük le manuálisan. Mostantól azonban kötelező a telepítése, mivel a rendszer a későbbiekben egyáltalán nem támogatja a Flash-tartalmakat, és eltávolítja a Flash Player-t is. A Microsoft közleménye szerint a csomag az installáció után már nem törölhető.

Az Adobe 2017-es bejelentése mondhatni villámcsapásként érte a felhasználókat, miszerint megválik a Flash-től, és 2020-ban minden terjesztést és támogatást megszüntetnek, a fennmaradó időszakban pedig már csak biztonsági frissítéseket biztosítanak az elavult technológiának. A Microsoft ezért egy modernebb, nyílt szabványra való áttérésre kérte a fejlesztőket. A Flash története 2020 decemberében a végéhez ért, és ezzel örökre lezárult az 1996-ban kiadott, majd a kétezres éveket meghatározó lejátszó pályafutása. A vállalat egyúttal mindenkit figyelmeztetett, hogy fogadják el döntésüket, és

ne dőljenek be a kiberbűnözők legálisnak álcázott - kártevőkkel teli - Flash Player telepítőinek, amiket egyébként eddig is előszeretettel terjesztettek.

Talán kevesen tudják, hogy a Flash első ellenlábasa az Apple 2011-ben elhunyt vezére, Steve Jobs volt, aki gyakran kritizálta a programot, amiért az sokszor nem működik megfelelően, és a hackerek is előszeretettel használják ki sérülékenységeit, ezért 2010-ben megszüntették annak iOs-es támogatását. Persze ne gondoljuk, hogy a Flash csak Steve Jobs szemét szúrta, rajta kívül ugyanis több biztonsági cég is a szoftver eltávolítását kérte a felhasználóktól. Az Adobe döntését a Flash elavultságával magyarázta.

További cikkek a témában:

Nem szabad halogatni: így lehet egy perc alatt leszedni a Flash-t a számítógépről Pár éve még az egyik legtöbbet letöltött program volt, mára komoly biztonsági veszély lett.

Orosz hekkerek megszerezhették a Microsoft forráskódját A baj nagyobb, mint amilyennek kezdetben tűnt: a hekkerek hozzáfértek a Microsoft forráskódjához. Emiatt azonban talán még sincs ok az aggodalomra.

Kész, vége? – A Google bezárta a Stadia belsős fejlesztőit A Google bezáratta a Stadiára fejlesztő belsős stúdióit – extrém lépés, ami bár nem feltétlen jelenti a szolgáltatás végét, de azért akadnak vele gondok.

(Fotó: Flickr)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Egy mechanikus emberszerű dolgozó állt szolgálatba a Nio autógyárában
Egy mechanikus emberszerű dolgozó állt szolgálatba a Nio autógyárában
Az emberi formájú robotok általában rakodási munkát végeznek, de a kínai UBTECH Robotics gépe egy elektromos autókat gyártó cégnél tölti gyakornoki idejét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.