Behúzható objektíves okostelefont mutattak be

2022 / 12 / 20 / Bobák Zsófia
Behúzható objektíves okostelefont mutattak be
A főként az afrikai mobilpiacon sikeres Tecno olyan telefont mutatott be, aminek hátsó kameráját behúzható objektívvel szerelték fel és az ára is megfizethető.

A Tecno Phantom X2 Pro mobiltelefonja több szempontból is különleges eszköznek számít: a két legkiemelkedőbb jellemzője, ami megkülönbözteti versenytársaitól, az anyaga és a hátlapon lévő, behúzható objektíves kamerája, ami ritka látvány az okostelefonok piacán. Az Oppo 2021-es innovációs napján hasonló ötlettel rukkolt elő, de az a telefon csak koncepció formájában létezett akkoriban, míg a Tecno készüléke valóban elkészült és megvásárolható lesz. Emellett néhány évvel ezelőtt a Vivo is megalkotta a hasonló képességű telefonját, a Vivo NEXT-et, de azon a szelfikamera ugrott elő szükség esetén a mobil tetején.

Az X2 Pro különleges kamerája csak portréfotó üzemmódban használható a meghosszabbított lencsével, amennyiben más beállításra váltunk, az objektív visszahúzódik eredeti pozíciójába. A kamera 2.5x optikai zoomja mellett videó üzemmódban is jó minőségű felvételeket alkothatunk 60 fps (4K) felbontásban. A Phantom X2 Pro műanyag részei a kínai gyártócég elmondása szerint jelentős részben az Indiai-óceánból kihalászott és újrahasznosított műanyagból készültek, ami a készüléket valamivel környezetbarátabbá teszi más eszközöknél, bár nem a Tecno az első, aki hasonló technológiát alkalmaz. A Samsung nemrégen indította el újabb programját, ami a használaton kívüli és sok környezeti problémát okozó halászhálók újrahasznosítását és mobilalapanyagként való felhasználását célozza.

A Dubajban bemutatott Phantom X2 Pro egyelőre csak néhány országban lesz megvásárolható az idei évben, a CNET leírása szerint körülbelül 350 000 forintos áron értékesítik majd a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában, a globális megjelenésre jövő évig várni kell.

(Fotó: Tecno)

A Honor jelentősen alálicitált a Samsungnak az új hajlítható telefonjával, ami Európában is kapható lesz A Honor Magic Vs jóval szélesebb kijelzővel, ugyanakkor várhatóan jóval barátságosabb árcédulával érkezik, mint a Samsung Galaxy Z Fold 4.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
A pókfonalakat nehéz “termeszteni” szemben mondjuk a selyemhernyók által előállított selyemmel. Génmódosítás után azonban a hernyók nem selymet, hanem “pókselymet” termeltek – ez az anyag pedig hihetetlen mechanikai tulajdonságokkal bír.
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Anouk Wipprecht tervezett már olyan ruhát, ami érzékeli a viselője hangulatát, és olyan alkotása is van, ami karmokkal támad rá arra, aki túl közel merészkedik. A holland divattervező a Brain Baron többek között azt is elárulta, hogy miért nem rak kamerát a ruhákra és miért lenne nehéz olyan ruhát tervezni, ami nem csak a boldogságot, de például az irigységet is érzékeli.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.