Behúzható objektíves okostelefont mutattak be

2022 / 12 / 20 / Bobák Zsófia
Behúzható objektíves okostelefont mutattak be
A főként az afrikai mobilpiacon sikeres Tecno olyan telefont mutatott be, aminek hátsó kameráját behúzható objektívvel szerelték fel és az ára is megfizethető.

A Tecno Phantom X2 Pro mobiltelefonja több szempontból is különleges eszköznek számít: a két legkiemelkedőbb jellemzője, ami megkülönbözteti versenytársaitól, az anyaga és a hátlapon lévő, behúzható objektíves kamerája, ami ritka látvány az okostelefonok piacán. Az Oppo 2021-es innovációs napján hasonló ötlettel rukkolt elő, de az a telefon csak koncepció formájában létezett akkoriban, míg a Tecno készüléke valóban elkészült és megvásárolható lesz. Emellett néhány évvel ezelőtt a Vivo is megalkotta a hasonló képességű telefonját, a Vivo NEXT-et, de azon a szelfikamera ugrott elő szükség esetén a mobil tetején.

Az X2 Pro különleges kamerája csak portréfotó üzemmódban használható a meghosszabbított lencsével, amennyiben más beállításra váltunk, az objektív visszahúzódik eredeti pozíciójába. A kamera 2.5x optikai zoomja mellett videó üzemmódban is jó minőségű felvételeket alkothatunk 60 fps (4K) felbontásban. A Phantom X2 Pro műanyag részei a kínai gyártócég elmondása szerint jelentős részben az Indiai-óceánból kihalászott és újrahasznosított műanyagból készültek, ami a készüléket valamivel környezetbarátabbá teszi más eszközöknél, bár nem a Tecno az első, aki hasonló technológiát alkalmaz. A Samsung nemrégen indította el újabb programját, ami a használaton kívüli és sok környezeti problémát okozó halászhálók újrahasznosítását és mobilalapanyagként való felhasználását célozza.

A Dubajban bemutatott Phantom X2 Pro egyelőre csak néhány országban lesz megvásárolható az idei évben, a CNET leírása szerint körülbelül 350 000 forintos áron értékesítik majd a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában, a globális megjelenésre jövő évig várni kell.

(Fotó: Tecno)

A Honor jelentősen alálicitált a Samsungnak az új hajlítható telefonjával, ami Európában is kapható lesz A Honor Magic Vs jóval szélesebb kijelzővel, ugyanakkor várhatóan jóval barátságosabb árcédulával érkezik, mint a Samsung Galaxy Z Fold 4.


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.