Berlinbe óriási bulival beköltözik, Kaliforniából sértődötten kiköltözik a Tesla

2021 / 10 / 11 / Pőcze Balázs
Berlinbe óriási bulival beköltözik, Kaliforniából sértődötten kiköltözik a Tesla
Mozgalmas hete volt Elon Muskéknak: Berlinben egy hatalmas rendezvényen jelentették be, hogy rövidesen beindul a gyáruk, míg az Egyesült Államokban úgy döntöttek, székhelyet váltanak.

Villogó fények, techno, óriáskerék, körhinta, játékterem és utcai kaja - valószínűleg a német pártok kampányeseményei sem voltak annyira látványosak, mint a Tesla beköltözés előtti bulija. A TechCrunch cikke szerint a berlini Gigagyár gigabulival, sőt, egy Gigasör nevű itallal próbálta meggyőzni a helyieket, hogy mégsem olyan rossz nekik, hogy náluk épített üzemet az autóvállalat.

"Az a célunk, hogy néhány hónap múlva, novemberben vagy decemberben elkezdődjön a gyártás, az első autókat pedig remélhetőleg decemberben át is adjuk"

- mondta Elon Musk az eseményen. Hozzátette: "elkezdeni a gyártást a könnyebbik feladat, a tömegtermelésre átállni nehezebb". Utóbbi heti öt-tízezer autót jelent majd, míg egy szomszédos telken akkumulátorokat fognak gyártani, szintén az év végétől. A TechCrunch emlékeztet: a környezetvédők szivárgásoktól és védett állatok élőhelyeinek az elpusztításától tartanak, a helyiek pedig több mint nyolcszáz panaszt nyújtottak be a gyár miatt, de Brandenburg állam gazdasági minisztere szerint nagyon valószínű, hogy meg fog nyitni az üzem.

Mindeközben arról számolt be az Ars Technica, hogy nem csak Németországban költözködik a Tesla: a cég áthelyezi a főhadiszállását Kalifornia államból Texas-ba. A cikk felidézi, hogy a világjárvány kezdetekor Musk és a legnépesebb amerikai állam kormánya látványosan egymásnak feszültek, mert a vezérigazgató felháborodott, hogy be kell zárnia az üzemét a koronavírus miatt. "Az utolsó csepp a pohárban" - mondta, és úgy tűnik, tartotta a szavát. Fremonti, kaliforniai gyárukat ettől függetlenül nem számolják fel, sőt, egy sajátos törvény miatt a Texas-ban gyártott autókat nem tudják eladni a helyieknek, csak miután kivitték, majd visszahozták azokat az államba. Musk jelezte, hogy "értékelné", ha átírnák a törvényt - amikor újra ülésezik a texas-i törvényhozás, kiderül, hogy az ottani politikusokkal jobb lesz-e a viszonya.

(Borítókép: Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images)

További cikkek a témában:

Októberben készülhet el az első német gyártású Tesla A Berlin mellett, Grünheidében épülő Tesla Gigafactory megnyitása októberre várható - ha a brandenburgi környezetvédelmi hatóságok is úgy akarják.

Téli álmot alvó siklók miatt állt meg a német Tesla-gyár építése Ez maga a zöld tudathasadás: az elektromosautó-gyár építéséhez szükséges erdőirtást le kellett állítani a hüllők védelmében.

Európa legsikeresebb elektromos autója a Tesla Model 3 volt az első félévben Az amerikai villanyautóból kétszer annyi fogyott el júliusig, mint a második helyezett VW ID.3-ból.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.