Már lehet Bitcoinnal is Teslát venni

2021 / 03 / 24 / Bobák Zsófia
Már lehet Bitcoinnal is Teslát venni
Magyarországon és a világ nagy részén még nem elérhető ez az opció, csak az Egyesült Államokban, de valamikor az év folyamán bevezetik más országokban is.

Elon Musk reggel Twitteren jelentette be, hogy a Bitcoinos fizetési opció elérhetővé vált a Tesla autóinak megvásárlása során. Száz dollár értékű előleget kell kifizetniük a megrendelőknek, amely nagyjából 0.00183659 Bitcoinnak felel meg a mai árfolyamon, de a kriptovaluták értéke gyorsan ingadozik, ezért nem lehet tudni, hogy holnap vagy holnapután is hasonló lesz ez az összeg. A bizonytalanságok elkerülésére a Tesla lehetőséget ad rá, hogy visszatérítés esetén válasszanak a vásárlók két opció közül: vagy a Bitcoinban kifizetett pontos összeget kapják vissza, vagy az autó piaci árának megfelelő összeget amerikai dollárban.

Emiatt akár nagy veszteségek is érhetik azt, aki rosszkor él a visszatérítés lehetőségével, de aki kriptovalutákkal kereskedik, az valószínűleg fel van készülve a kockázatokra.

A cég egyébként elkötelezte magát a Bitcoin mellett, más típusú kriptovalutát ugyanis nem fogadnak el. A honlapon egyértelműen ki is jelentik, hogy amennyiben valaki bármilyen más kriptót utal át a számukra, az valószínűleg elbukja a dolgot, a kriptopénzeket szabályozó blokklánc technológia sajátossága ugyanis, hogy a már bekerült tranzakciókat nem lehet érvényteleníteni. Emiatt arra is felhívják a figyelmet, hogy a pénzt véletlenül se küldje el senki kétszer, mert nem fogják tudni visszaküldeni. A fizetést QR kóddal lehet a legegyszerűbben intézni.

A folyamat, egy másik Twitter üzenet tanúsága szerint, a cég saját rendszerén keresztül zajlik, vagyis a tranzakciókat ellenőrző node-okat a Tesla irányítja. Jelenlegi Bitcoin árfolyamon (ez 56 800 dollár) a Tesla Model S Plaid modellje nagyjából két Bitcoinba (119 990 dollár, 37 millió forint), a Model 3 Standard Range Plus valamivel több, mint fél Bitcoinba kerül (37 490 dollár, 11 millió 560 ezer forint).

(Fotó: GettyImages)

Ez is érdekelhet:

Egy kis kínai villanyautó beelőzte a Tesla Model 3-at eladásokban A Hong Guang Mini EV sikerében nagy szerepet játszott, hogy mindössze 1,3 millió forintba kerül.
Ilyen jól még sosem magyarázták el a Tesla Model 3 villanymotorjának működését Animációkkal kicsit könnyebb megérteni, hogyan is működik egy belső állandó mágneses szinkron reluktanciamotor.
Így látja a világot a Tesla robotpilótája vezetés közben A cég által közzétett videóban bepillantást nyerhetünk egyenesen a rendszer agyába. Videojátéknak tűnik, pedig életek múlhatnak rajta.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.